Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksobiesiedze

Firanki

Polecane posty

Gość sklepowa
firany spagetti są ładne zaraz po rozpakowaniu, ale pranie ich i potem rozsupłanie, to sztuka...

Gość kasia 34
do sklepowej nie przyszło mi do głowy ,ze mogą być kłopoty z rozplątaniem makaronów.A czy kupowałyście firanki przez internet?

Ja mam dwie firanki kupione na allegro. Jedna była już gotowa,uszyta-pasował mi wymiar.Nowa,z organtyny z delikatnym haftem. Drugą natomiast mi szyto,z woalu. Z obu jestem zadowolona.

Gość Ja mam tylko w salonie
Biale z woalu i spiete na boki. za ladny mam widok z okna aby zaslaniac . Wszedzie mam drewniane zaluzie.

Gość Ja mam tylko w salonie
Biale z woalu i spiete na boki. za ladny mam widok z okna aby zaslaniac . Wszedzie mam drewniane zaluzie.

Gość enz
Kupiłam 3m firanki ile kupić taśmy?

Gość prałam spagetti w poszewce
i nic nie musiałam rozplątywać:D

Gość taśmy też 3 metry

Gość lady mary
Firanki spagetti przed praniem splatam lużno w warkocze, na końcach spinam gumkami. Trzeba je rozsupłać kiedy są jeszcze mokre.

Gość kto wszyje tasiemki WROCŁAW
WITAM ! KOCHANE MOJE KUPIŁAM SOBIE PIĘKNE FIRANKI I TANIE BO NA PLACU ALE PROBLEM W TYM ZE TRZEBA WSZYĆ TASIEMKI A JA NIE UMIEM I NIE WIEM GDZIE TO MOGĘ ZROBIC WE WROCŁAWIU !?? JEZELI KTOS WIE TO PROSZE O POMOC !!! BUZKA

Gość Brinka
A mi sie podoba ten komplet: http://www.okazje.info.pl/okazje/dom-i-ogrod/komplet-firan-dolores.html Ktoś chciał ładne przykłady upięć... nie wiem jak wstawić obrazek, ale możesz wejść na stronę, gdzie on jest: http://www.okazje.info.pl/okazje/dom-i-ogrod/komplet-firan-lira.html albo http://www.okazje.info.pl/okazje/dom-i-ogrod/komplet-firan-sofia.html :) mi sie podoba :)

Gość kto wszyje tasiemki WROCŁAW
no i proszę sama sobie odpowiedziałam na zadane wcześniej pytanie dlatego jakby ktoś był zainteresowany to napiszę : w NOCIE na Piłsudskiego oraz w ARENIE, tanio 3,5 zł za metr i solidnie i miła obsługa ! pozdrawiam cieplutko :)

Gość spagetti się wcale nie plączą
w praniu. Do każdej spagetti jest w opakowaniu specjalny woreczek do prania. Szukam ładnych firan na okno balkonowe szerokości 360cm i w tym samym stylu na dwa balkonowe po 90 szerokości (to samo pomieszczenie). Sklepowa, znajdę coś u Ciebie? Bo jakoś ni widzę na te wszystkie okna rozwiązania w jednym stylu.

Gość sklepowa
jeśli chodzi o plątanie się, to zauważyłam z czasem, że róznie to bywa. są firany makarony z cienkiego żakardu, i one są trudne w rozplątywaniu, jeśli się do niego dopuści. dotkałam makarony wielu producentów i widzę duże różnicę. niektóre sa z grubego żakardu, wygladają wówczas nie jak paseczki ze szmatki ale jak sznurki. te są cięższe i same się rozplątują po podniesieniu góry firany. te także zawierają zawsze woreczek do prania (przynajmniej u mnie). a teraz makarony zewoluowały, zobaczcie na przykład to: http://www.tekstylia.abc24.pl/default.asp?kat=61838&pro=451570 i o dziwo, wcale się nie plączą, pewnie dlatego, że są szersze. albo coś dla dzieci: http://www.tekstylia.abc24.pl/default.asp?kat=22316&pro=440602 albo coś romantycznego: http://www.tekstylia.abc24.pl/default.asp?kat=22316&pro=408913 Do Firaneczka________ jeślki ekran ma być na tradycyjnym karniszu, to jasne, że może wystawać, jeśli zaś na drążku umocowanym do framugi, to wystawać nie da rady... i wówczas lepiej dopasować nie szerszą, jak długość drążka. enz : musisz kupić 3m taśmy. taśmę zmarszczysz a taśma zmarszczy firanę i stanie się ona mniejsza, ale zasada jest, ze taśmy musi być tyle samo ile firany. spagetti wcale się nie plączą : kliknij w powyzsze linki, generalanie jest tyle wzorów, kolorów i rozmiarów, że nie sposób ich wszystkich nawet wystawić w sklepie

A jak myslicie... jak by wygladala bezowa firanka z woalu dluga czysta i tylko na dole jeden pasek... a po bokach podczepic \"makarony\" brazowe?

Witajcie, Mam firanki z organtyny kreoszowanej. Na górze jest pasek materiału, w którym są przelotki. Czy do prania dodac płynu zmiękczajacego czy do płynu płukania firanek usztywniającego (np. Vanish)? Chcę, żeby firanki się ładnie układały.

Bardzo fajne firanki można dostać na dekoria.pl. Maja całkiem przyzwoite ceny i bardzo fachową obsługę - jak trzeba to zawsze służą pomocą. Ostatnio zamówiłam tam rolety do pokoju dziecinnego. Naprawdę warto tam zajrzeć szczególnie jeśli macie zamiar przyjmować na święta gości - warto się zawsze czymś pochwalić.

Gość Nastusia1233
Ja poszłam do salonu gdzie mają próbki różnych tkanin dekoracyjnych, wybrałam firanki z organtyny od Viline i po 5 dniach odebrałam już ładnie obszyte. nie ma ich na stronie salonu ale sa na viline.pl Warto spojrzeć! Nie mam problemów przy ich zakładaniu, wiszą prosto na oknie, bo wzór jest tak śliczny i oryginalny że szkoda byłoby go ukrywać przez jakiekolwiek upięcia!

Gość budziu budziu
Czy ma ktos moze firany panelowe?

Gość magda_le_na
mi się bardzo podobają panelowe, fantastycznie się prezentują te w białe kwiaty i pasy na stronie http://aromi.com.pl/gfx/index.html Robią wrażenie, wyglądają bardzo nowocześnie, ale mysle że wpasowałyby sie do każdego wnętrza;)

mam 25 okien! przeszłam etapy: okiennice, żaluzje, rolety, firanki rozmaite... jednak najbardziej odpowiadają mi firanki do podłogi / muchy, ćmy i inne nie wpadają!/ i wole je prac niż kombinować z czyszczeniem rolet...

Gość proszę gotową masę
popieram poprzedniczkę!!!!

Gość proszę gotową masę
a na dekorii sa małe (200cm szerokości) firanki za 300zł - to dla was tanio? ... ja żyje chyba za mniej pieniedzy...

Gość do was obu
czmabałamba i dejzi to ta sama osoba, obie natrętnie reklamują tę stronkę z zakupami. nawet sama ze sobą już rozmawia :O

No co ty pitolisz :P jaka jedna i ta samo osoba :D po prostu kupowałysmy w tym samym sklepie i już... świat jest mały.

A jest mały- zebyś wiedziała. Myślę,ze to dobry patent, by wymieniać się swoimi doświadczeniami. Dzięki temu jako konsumenci mamy wiecej świadomości- tylko się cieszyć a nie narzekać jak Maruda ze smerfów . Więcej luzu...

Gość bajecznefirany.pl
bajecznefirany.pl