Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślubka młoda

ŚWIADKOWIE - kilka pytań

Polecane posty

Gość ślubka młoda

ile ich musi byc? dwoje? jeden do Pana M i drugi do Pani M? jakie musze spelniac warunki?

Najczęsciej jest to kobieta i facet.Ale moga byc nawet 2 kobiety lub 2 facetów.Jedna z osób może być innego wyznia np. świadek jehowy ale drugi musi być koniecznie katolikiem,taka osoba musi być po bierzmowaniu oraz pójśc do spowiedzi

Gość ślubka młoda
dziekuje :)

Gość ślubka młoda
a jak ladnie poprosic swiadkowa o swiadkowanie? :)

Gość Jak ładnie poprosić
To juz zależy tylko od ciebie i stosunków jakie masz z przyszłymi świadkami :). Mój brat wysłał mi maila: "Siostra, wracaj z tego Krakowa, bedziesz świadkiem :P" i zapewniam cię że nie czułam sie wcale pokrzywdzona, wręcz przeciwnie :)

Gość ślubka młoda
wlasnie ze moja swiadkowa bedzie kobietka z jego rodziny, ktora widzialam tylko raz w zyciu :P takiego maila nie moge wyslac :)

Gość skoro z jego-
to niech on zaprasza. ty zapros ta drugą osobe, pewnie ze swojej rodziny czy znajomych.. ale problem :O

Gość ślubka młoda
jejku... ale tak wypadlo, ze chcemy oboje, zeby ona byla moim swiadkiem :) no ludzie no... zrozumienia troche :P

Gość do spowiedzi
o tym nie slyszalam, a bylam swiadkiem na slubie przyjaciolki pare lat temu. ja nie bylam bo nie, a drugi swiadek (brat pana mlodego) dowiedzial sie, ze bedzie swiadkiem w noc przed slubem (bo pierwszemu nieszczesliwie zmarl ojciec) i tez nie byl. i nikt nam nie robil problemow, w ogole nie padlo zadne pytanie o to z ust ksiedza.

Ja miałam 4 świadków ( 2 kobiety i 2 mężczyzn :) ) Co do spowiedzi swiadków to u mnie tez ksiądz o to nie pytał, ale jak załatwaliśmy slub to powiedził, ze dobrze by było, aby śwaidkowie przyjeli Komunię Świętą, a więc chyba logiczne, że powinni iść do spowiedzi (no chyba, że byli niedawno :) ) A no i normalnie ich zapytaliśmy czy zostana naszymi świadkami :)