Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annnnnna

Wierzycie Kazimierze SZ. ?????

Polecane posty

Gość Annnnnna

Chodzi o Madzię Buczek, niepełnosprawna dziewczynę z RM, która prowadzi Kółka Rózańcowe. Wiedziała gdzie ona występuje, wiedziała co mówi i w jaki sposób mówi, wiedziała o czym mówi .... ale nie wiedziała, ze jest chora? Skoro Szczuka sie ma za tak inteligentną osobę, to by takiego faktu nie zauwazyła? Czyzby Szczuka wypowiadała się na tematy , których tak naprawdę nie zna i o których zbyt duzo nie ma pojęcia? I jedna i druga wersja jest kompromitujaca dla niej. Naprawdę wierzycie w szczerosć tej osoby, która potrafiła tak sie naigrywać z drugiego człowieka?

Gość milivia
wierzę że nie wiedziała! skąd mogła wiedzieć? słyszała może w RM jak mówi, i to parodiowała. przez radio się nie widzi :P

Gość nie nie wierzę
tymbardziej,ze to chora,mała ,niewinna dziewczynka,a Szczuka to przeadnie zgorzkniała tara panna feministka,a obgadywaac potrafi jak moher:o

Gość a wiecie
czy można gdzies obejrzeć ten fragment programu w sieci?? bo nie widziałam :(

Gość Annnnnna
W radiu sie nie widzi.... ale słyszy. O chorobie dziewczynki mówiło sie w radiu nie raz. Sama w swoich wystapieniach często mówiła o swojej walce z chorobą i o tym jak traktuje swoje cierpienie,skad bierze siłę. Tak naprawdę a tej kobiecie nie wierzę, że nie wiedziała nic. Gdyby słyszała Madzię raz to może nawet by nie zapamietała tego epizodu, ciekawe dlaczego właśnie wybrała ten temat i tą osobę. Widocznie słyszała nie raz i tak jej ten "obraz" innego człowieka - ktory wyznaje inne wartosci pewnie niż ona nie pasował do jej wywrotowego świata -że musiała dać sobie upust w jakiś sposób.

Gość wrr
odpieprzcie sie od Kazimiery. skad miala wiedziec, ze dziewczyna jest chora?

Dla mnie to totalna paranoja.Oglądałam akurat ten odcinek i nie dopatrzyłam się tam cienia obrazy.To co wyprawiają w związku z tym jest śmieszne. Jakieś chore podniecenie i zacieranie rączek przez fanatycznych oszołomów.

Choroba dziewczyny nie ma tu nic do rzeczy. Gdyby była zdrowa - to co, Kazia, miałaby prawo naigrywać się z drugiego człowieka? Z jego poglądów? Sorry, ale nie przyjmuję żadnego tłumaczenia pani Kazimiery Sz. Z drugiego człowieka człowiek na jakimś poziomie, wykształcony (a za takiego pani K.S. chyba się uważa) po prostu się nie naśmiewa, bo to uwłacza godności ludzkiej jako takiej. I już.

Gość też jestem inteligentna
i nie wiedziałam kto prowadzi kółko różańcowe w radyju , to chyba nie jest obowiązkiem a może jest?

Gość siostra przelozona
A ja wierze , ze nie wiedziala. Ja czasem poslucham chwile radia maryja , glos tej Madzi znam i to jest cos , co sie z tego radia najlatwiej zapoamietuje , bo wpada w ucho , intryguje , bo nie wiadomo , czy to dziecko, czy dorosly. Ale nigdy nie doczekalam informacji , ze to jakas chora osoba. Kazimiera szczuka nie wyglada mi na osobe , ktora calymi popludniami slucha radia maryja , wiec pewnie tez zna tylko jakies pojedyncze haselka. Zreszta jak juz tak nie lubicie szczuki i przypisalibyscie jej wszystko co najgorsze - to pomyslcie : co za idiota przedrzeznialby publicznie osobe kaleka , gdziekolwiek , przeciez by sie obawial , jaki to bedzie mialo oddzwiek. W kazdym kraju , nawet i w holandii - nigdzie sie nie toleruje wysmiewania sie z uposledzonych , u nas dochodzi jeszcze faktor rozancowy i moherowy i fakt , czym ta dziewczyna sie zajmuje i gdzie. Toz to samobojstwo , jestem przekonana , ze jakby wiedziala o tym , ze ta osoba jest chora , ani by buzi nie otworzyla

Wiele halasu o nic :O Ogladalam ten odcinek Wojewodzkiego i nie bylo tam nigdzie mowy o nabijaniu sie z niepelnosprawnych. Szczuki nie lubie, ale tam akurat wypadla na calkiem ok babke. Ale skoro byla okazja sie przyczepic to sie przyczepili do Polsatu, bo w koncu jak odjac \"pol\" i dodac \"an\" to wyjdzie satan.. o mamo.. :O

Gość Annnnnna
Nie zrozumiałaś? Nie przecze ,ze jesteś inteligentna - ale nie wypowiadałas sie na temat tej osoby, skoro jej nie znasz i nic na ten temat nie wiesz. A mówimy przeciez o Szczce, która wiedziała wszystko poza tym drobnym szczegółem, że to chora dziewczyna. NIE WIERZĘ. Jak jeszcze nie było TV TRWAM i przypadkowo usłyszałam Madzię w Radiu, była mowa o chorobie dziewczynki.To nie był tema ukrywany. Ale pani Szczuce teraz wygodnie jest kłamac...

Gość Annnnnna
To nawet jeśli nie byłaby niepełnosprawna - to miałaby prawo "życzliwie żartować" z takiej osoby - tym bardziej ,ze jest osoba publiczna i wypowiadała sie publicznie ? Skoro mozna sobie tak żartować to dziwi mnie inna sprawa też dlaczego homoseksualiści podnosza wielkie halo, robia parady itd. jak ktoś o nich "życzliwie pożartuje" skoro sa osobami jak mowia zdrowymi i wtedy znajduje sie cała masa obrońców. To kto w koncu w tym naszym kraju, swiecie ma prawo do poszanowania a komu sie to nie należy?

Gość ehh ..
"ale nie wypowiadałas sie na temat tej osoby, skoro jej nie znasz i nic na ten temat nie wiesz." Teraz wlasnie ty ANNNO wypowiadasz sie o Szczuce nie znajac jej. "A mówimy przeciez o Szczce, która wiedziała wszystko poza tym drobnym szczegółem, że to chora dziewczyna." A skad ty wiesz co Szczuka wiedziala, a co nie? W myslach czytasz czy jak? Ogladalas chociaz program? Bo wyglada na to ze nie masz zielonego pojecia o czym tam byla mowa a opinie wyrabiasz sobie na podstawie jakichs plot. "NIE WIERZĘ." Z tym problemem to do ksiedza najlepiej sie udaj. " przypadkowo usłyszałam Madzię w Radiu, była mowa o chorobie dziewczynki.To nie był tema ukrywany." No i co z tego ze nie ukrywany? To nie znaczy ze wszyscy o tym wiedza.

A czy Szczuka w takim razie ma prawo pozywać każdego kto naigrawa się z jej wady wymowy? Ależ nie, przecież pani Szczuka jest zdrowa , dużo zarabia i jest popularna.Należy jej się!! Nie wszyscy INTELIGENTNI wiedzą kto pracuje w Radio Maryja i kto z tych pracujących jest chory. Z całym szacunkiem dla Madzi i jej choroby , nie róbmy z niej świętej krowy a wypowiedzi Szczuki nie traktujmy jak zamach na papieża.

Gość siostra przelozona
wymyslacie sobie problemy , w ogole nie ma o czym gadac

Gość Annnnnna
ehhh ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..... Dziwi mnie ta twoja wybiórcza wypowiedź ,bo tak samo nie znasz mnie ale całkowicie nie stosujesz sie do tego co sama napisałaś... :-O

Gość ciekawe ciekawe...
jak sie nabijano ze Szczuki to nikomu to nie przeszkadzało, ale jak już Szczuka się z kogoś nabija- to ja cie kręce- przecież jak ona śmie!!! Wredna itd…. Tak mi się wydawało że jeszcze do niedawna osoby niepełnosprawne walczyły by nazywać je sprawnymi inaczej- bo przecież one są sprawne tylko inaczej, a tu nagle okazuje się że z ci sprawni inaczej mają też inne prawa. A jak dodać do tego jeszcze moher.... Okropne...

Gość ....................dgadjhgadg
Fakt tu trzeba mieć pewną wrażliwość, żeby dostrzec ,ze ta osoba publiczna przekroczyła pewne zasady poszanowania innych osób, ich poglądow, wiary itd. Nie liczę ,ze tutaj to wychwycicie.

Gość hej.... Annnnnna
a ty w ogóle widziałaś te program?przecież Kazia na początku zaznaczyła,że nie wie,kim jest ta osoba,że jechała gdzieś samochodem i akurat złapała RM a tam modliły sie te Dziecięce Kółka Różańcowe i że jedna osoba powtarzała wciąż ten sam tekst,a ona parodiowała ją,ale wcale się nie naśmiewała.To,że ktoś opowiada anegdoty,nie znaczy,że nie ma obycia,że nie jest kulturalny.Co z tego,że Szczuka nie wiedziała,kim jest Madzia Buczek?Ja też nie wiedziałam...czy to grzech???Przecież jak ktoś parodiuje znane osoby,polityków to też KRRiTV powinna się czepiać. Skąd wzięłaby się taka popularność kabaretów??? p.s. i jeszcze jedno (pewnie nabijesz mnie na pal za to,co teraz napiszę):ludzie niepełnosprawni wkoło powtarzają,że chcą być traktowani normalnie,bez taryfy ulgowej,a nie przez pryzmat kalectwa...niestety jedno się mói,a drugie robi...

Gość niestety w naszym
kraju nie można powiedzieć nic na kościół i na Rydzyka i na R.Maryja .nie auwazylam zeby Szczuka się wyśmiewala.nie musi wiedzieć nic na temat tego Kto prowadzi kółko różańcow w RM.ja tez tego nie wiem!Dlaczego można publicznie krytkowac mniejszości sexualne,inne wyznania a nie można zabrać głosu w sprawie RM. Przecież pewnie PIS powoła komisje śledcza w tej sprawie. a swoją drogą,to że niepełnosprawna dziewczynka prowadzi taką audycję jest wspaniałe,tylko że szkoda iz cala działalnośc RM nie jest taka cudowna.To jest zwykłe oszustwo i żerowanie na ludzkich uczuciach religijnych!!!!!!!!!! ksiądz Rydzyk opływa w luksusy!!!!!!ludzie otworzcie oczy w tym wszystkom są dwie prawdy!!!!niedlugo ksieza beda siedzieli u nas w domu o decydowlai o tym co mamy robic w łóżku z własnymi mężami.

Gość ciekawe ciekawe...
czekaj czekaj- to jeśli się obuze na Szczuke to będe wrażliwa,a jeśli nie to nie jestem wrażliwa. Dla mnie Szczuka i ta dziewczyna niczym się nie różnią. Przecież o to nie pełnosprawni walczyli? Więc nie rozumiem czemu teraz się robi z tej dziewczyny małorozumną strasznie mocno upośledzoną i pokrzywdzoną osobę?

Gość Annnnnna
Nabijanie na pal? Pierwsze słysze. Takie metody stosujesz w takim przypadku? To ciekawe.

Nie liczę ,ze tutaj to wychwycicie.

Gość ciekawe ciekawe...
gratuluje wrażliwości i rozumku

:-O Zwykły pozer udaje bojownika o wolność...

Gość hej.... Annnnnna
nie,nie stosuje takich metod.To była ironia,jeśli wiesz,co to takiego.Kazia też ironizowała sobie ze sposobu,jakim mówiła ta dziewczyna.Ot tyle!!!nikomu krzywdy nie zrobiła,a już na pewno nie mówiła o chorobie tej Madzi...

Gość może przydałoby sie
Żeby ktoś życzliwy "życzliwie sparodiował" twoją matke.