Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Włoszka

fluid a tłusta cera

Polecane posty

Witam wszystkich! :) Chciałabym kupić jakiś fluid ale mam tłustą cerę. Bardzo szybko mi się przetłuszcza i nie chce być \"odblaskowa\" chwilę po nałożeniu. Zależy mi na tym by fluid działał wiele godzin. Testowałam kilka i żaden nie zdał egzaminu :( Nie wiem co mam kupić bo nie chce marnować pieniędzy. Prosze, doradźcie mi coś dobrego :) pozdrawiam :)

Gość tez mam taka cere
i dla mnie dobry jest puder w kremie Maybelline Wonder Finish....

dziekuję za odpowiedź, jeśli mogę to proszę to by obok nazwy była podana ilość godzin od momentu nałożenia do momentu świecenia. z góry dziekuje :)

Gość CZARNA23
mam juz drugie opakowanie loreal "cashmere "...jestem b.zadowolona!stapia sie ze skora.nie robi efektu "maski".nie"swieci sie "po kilku godzinach...ale nie tuszuje za bardzo niedoskonalosci:(tydzien temu odkrylam (chyba najlepszy do tej pory) BOURJOIS "MATT LOVELY"...przez caly dzien b.dobrze kryje mankamenty mojej cery.twarz jest caly czas matowa.i jest tanszy od loreala.kosztuje 39zl!

Gość tez mam taka cere
hmm..nie zwrocilam za bardzo uwagi,ale np. nalozylam go dzisiaj cos po godz. 8 i tak mniej wiecej do 16 skora wygladala ok;) a uzywam tego pudru jako jedynego,tzn nie nakladam na niego sypkiego pudru,chociaz moze daloby to lepszy efekt

Gość CZARNA23
loreal utrzymuje matowa buzke ok.5-6 godzin...pozniej juz nie jest tak super matowy_ale tez tak bardzo nie "swieci sie" za to bourjois...nalozylam go dzis o 8rano....jest 20ta i nadal cera jest matowa:))))

dziewczyny a jak bardzo macie tłustą cerę? bo ja mam tłustą całą twarz. Najgorzej jest na czole i nosie, oraz policzki. normalnie taki odblask czasem ze szok :(

Gość CZARNA23
wiem wiem!!!! ja mam masakrycznie tlusta!cala twarz!najgorzej latem!na zdjeciach to normalnie czasem flesz odbija sie jak od lusterka! tez bardzo dlugo szukalam odpowiedniehgo podkladu.wszystkie byly na nic!a samego pudru w kamieniu nie moge uzywac,bo czasem jakies krostki sie pojawiaja:(a pudrem takim to sie tak nie zatuszuje jak fluidem.zawsze kupowalam nie drogie podklady.ale one wszystkie mnie zawiodly.

a czy ten BOURJOIS \"MATT LOVELY\" dobrze zlewa się ze skorą? chciałabym wygladać naturalnie, tak jakbym go nie miała :)

weszłam na wizaż i tam kobiety niezbyt dobrze wypowiadają się o BOURJOIS \"MATT LOVELY\" :( pójde jutro do drogerii i wezmę próbki tych fluidów które mi poleciłyście :)

Gość CZARNA23
jest super! nie robi maski.mam nr "26".jest rewelacyjny.nie rozowy,nie pomaranczowy!

Gość CZARNA23
no wlasnie.ja ten bourjois tak kupilam.najpierw wyprobowalam go z probki:)sprawdzil sie.

na wizażu dziewczyny piszą, że wysusza, podrażnia, podkreśla wysuszone skórki, które sam tworzy. jak jest u CIEbie??

Gość CZARNA23
niczego takiego nie zauwazylam.a wierz mi mam sporo problemow ze swoja tradzikowa cera.czasem mam przesuszona skore od specyfikow na pryszcze i czasem luszczy mi sie cera,ale nic takiego nie dzieje mi sie po tym podkladzie:)bardzo ladnie tuszuje wszystko:)moze wlasnie dlatego,ze ja mam baaaardzo tlusta skore!cala.a nie tylko ta czesc "T".

hmm naprawde mnie zachęciłaś do kupna tego podkładu :) ale i tak poszukam próbek bo nigdy nie wiadomo. JEdnak wychodzi na to, że mamy bardzo podobną cerę. :)

Gość babuszka..
Spróbuj Maybelline DREAM MATT MUSS(nie wiem czy dobrze napisałam MUSS).Kiedyś chciałam go kupić,ale mam suchą cerę,i ekspendientka odrazu mi go odradziła,bo on bardzo wysusza.Powiedziała,że jest dobry dla osób z tłustą skórą.Dodam,że to bardzo dobra ekspedientka,która zna się na rzeczy.

Gość babuszka..
O to sorki.Nie używałam go,więc nie wiem.Napisałam Ci tylko,że słyszałam,że jest dobry.

Też mam całą tłustą cere-jak Wy!i polecam lasting performance-max factor.Fajnie matuje,jednak pod koniec dnia,jeśli nałoże rano 7 lub 8 o 17 już świeżo nie wygląda.Jednak jest naprawdę godny polecenia:)

Mandylionona to że o 17 świerzo nie wygląda to i tak rewelacja, że trzyma tak długo. Jak jakiś bedzie mi tak matowił cere to będę w 7 niebie :D

Gość CZARNA23
matte musse ...ale nie dla bardzo tlustej skory!nawet dwoch godzin nie utrzyma skory matowej!jest jak kupiony tani fluid o nie znanej nazwie!moze on jest obry ale do innego rodzaju skory niz tlusta.ja nie polecam.

Gość CZARNA23
lasting performance-max factor ...za ciężki.skóra nie wygląda naturalnie.

do CZARNA23 dziękuję Ci za pomoc:) ja się kompletnie nie orientuję w tym :( ale widze, że Ty już wiele sprawdziłaś :) dziekuję)

CZARNA23 a czy mozesz powiedziec cos na temat: *Maybelline Wonder Finish *Revlon shine control matifying make-up

CZARNA23 mam jeszcze jedną prośbę do Ciebie. Jeśli możesz to proszę, byś podzieliła się ze mną pewną informacją. Chciałabym wiedzieć jak dbasz o cere, jakie kosmetyki stosujesz. Poprostu jak pielęgnujesz swoją cere. Bedę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)

byłam dziś w drogerii. Była tam wizażystka i nałożyła mi Matt Lovely nr 23. Na poczatku ładnie pasował do koloru skóry ale teraz widze, że jest za ciemny. Tak jakby ściemniał po kilku godzinach :( bede musiała spróbować z jaśniejszym najwidoczniej. Matowi nieźle. Ale czoło i tak już zaczeło robić swoje :( i niestety mam troche przesuszoną cere bo są skórki. wiecie jak się ich pozbyć? Wizażystka powiedziała, że nie mogę używać peelingów grubo i drobno ziarnistych, bo one podrażniają moją cere i wysuszają ją. Poleciła mi peeleing enzymatyczny ziaji (taki nowy w niebiesko-białym opakowaniu), ale narazie nie mogę go nigdzie dostać.

Gość afle
Loreal Cashmere jest dość dobry, ale generalnie to polecam matujące fluidy Vichy. Mam cerę mieszaną, pod makijażem vichy nie przetłuszcza się szybko, czasami tylko wysusza dolną partię policzków, ale to typowy objaw dla mieszanej cery i zimą. Kosmetyki Vichy w ogóle sąrewelacyjne. Nie próbuj nigdy tańszych kosmetyków matujących, nasza skóra naprawdę wymaga czegoś lepszego