Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kaja148

organizm zatruty !!! blagam pomozcie mi

Polecane posty

Przeczytalam ostatnio artykuł o zatruciu organizmu toksynami, szukałam metody na pozbycie się przewlekłych zaparć. Czytając ten artykuł doszłam do wniosku, że mój organizm jest już zatruty, gdyż jestem osłabiona, nie mogę spać, boli mnie głowa. Nagorsze są zaparcia, czasem nie mogę się wypróżnić nawet przez tydzień :( proszę niech mi ktoś pomoże, dodam ze mam dopiero 20 lat a juz takie problemy i nie chcę umrzec na raka jelit :((( błagam pomożcie

kaja..może spróbuj pić dziennie conajmniej półtora litra wody mineralnej-to przyśpieszy metabolizm. Rano wypijaj -przed śniadaniem szklanke ciepłej wody z sokiem z cytryny.Polecam też do picia zielona herbate.Jedz dużo warzyw i owoców,oraz ćwicz conajmniej trzy razy w tygodniu po godzinie:)))

Kup sobie książkę Tombaka - jest tam dużo sposobów na oczyszczenie organizmu. Jeną z nich jest lewatywa. Inną to 3 dniowa kuracja: 1 - dzień wypić (chyba) 2,5 litra kefiru w pięciu porcjach i do tego przygryzać chrupki chleb 2 - dzień pić sok z jabłek (wyciśniętych przez sokowirówkę) i przygryzać chrupki chleb 3 - dzień zrobić sobie gotowane jarzyny - blanszowane lepiej + ogórek kiszony i jeść w porcjach + chrupki chleb. Ksiażka bardzo ciekawa - polecam.

Gość ElaSroczka
powinnaś pić wody min. 2litry dziennie. Toksyny w organiźmie nie są czymś niespotykanym w tych czasach dlatego powstaje coraz więcej firm zajmujących się tworzeniem suplementów pomagających w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Ja zazywam suplementy firmy Vision. Obecnie najlepszym sklepem jaki udało mi się znaleźć w internecie to www.suplementy.sklep.pl. Mój kolega od dzieciństwa miał problemy z zaparciamii i te produkty mu pomogły. Detox jest produktem który pomoga w oczyszczaniu organizmu http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/product_info.php?cPath=10&products_id=18 Polecam te produkty bo są naturalne i bezpieczne.

Gość _k_a_s_k_a_
www.bioslone.pl metoda na naturalne oczyszczenie organizmu z toksym i nieprzyjaznych nam mikroorganizmów..na bazie wyciagu z aloesu. polecam, ponoć bardzo skuteczna

dziękuję wam bardzo za odpowiedzi i porady :) (piję 2 litry wody niegazowanej dziennie ale niestety to nic nie daje) wyprobuje je na pewno

Gość falena
sprobuj kuracje grapfrutowa(mojego pomyslu), czyli jeden owoc dziennie, wyparzony i obrany tak, by zostalo jak najwiecej albedo(tej bialej blonki pod skorka). mnie pomaga, nie uzaleznia ukladu pokarmowego jak herbatki przeczyszczajace. duzo witamin na wiosne, no i pychota. poza tym ciepla woda z cytryna na czczo tez dobrze robi, zgadzam sie. powodzenia

Gość lewatywa
Mysle ze lawatywa duzo by Ci pomogla. W pierwszym tygodniu codziennie, w drugim co drugi dzien, w trzecim co dwa dni, w czwartym co trzy dni.

hej, mam 170 cm i moj nick nie wynika ze wzrostu hehe (po prostu gdy mialam 14 lat zalozylam go sobie a ta 8 to przypadkowo) wlasnie moj problem polega na tym ze mi się wcale nie chce isc na kibelek (chociaz czasem zdarza sie ze mi sie chce oczywiscie ale wtedy i tak kupka jest twarda)

Gość SpecOdZaparć
A ile ważysz. Co to znaczy że kupka jest twarda? Czyli co nie możesz zrobić? Jak sobie wtedy radzisz? Czy bardzo Ciebie to boli? To naprawdę ważne pytanai i im szybciej mi nan ie odpowiesz tym lepiej! Pozdrawiam

Gość he hej
też mam ten problem, codzieeni pije wode z wczesniej zalanych sliwek, zjadam e sliwki, ale różnie, tak raz na 5 dni pomaga;(

Gość milaczek
Racja sliwki najlepsze (polecam suszone)!!!

Witam! Ja też już wszystkiego próbowałam (otręby, śliwki, kukurydza, warzywa, owoce, len, kefiry, woda na czczo, czarny chleb, itp. itd. oraz tablety - prolaxatan, agilax, regulax, senefol, alax, bekunis, colon c, herbatki i syropy - duphalac) i nie chodzę do klopa od 10 lat...bo do wszystkiego organizm sie przyzwyczaił i nic go nie rusza!!!!! W końcu wyladowałam u lekarza proktologa, który zrobił mi ziaziu metalową grubą rurą (rektoskopię, czy coś) oraz wlał wór płynu aby zrobić rentgena .... i stwierdził, że \"taka moja natura - zespół jelita wrazliwego i nic z tym nie zrobić\". Zajefajnie, nie?! I co ja mam teraz zrobić?! POMOCY, KOBITKI, pliz! Wypróbujcie powyższe, może Wam się uda….:))

Gość UWAŻAJCIE
to całe gadanie o toksynach to bzdura, żeby tylko wydusic z ludzi pieniądze. Stanowczo odradzam lewatywe, a zwłaszcza tak jak ktos mówił codziennie, moze dojść do perforacji jelit czyli ich rozerwania!!!!! Jelita nie są przyzwyczajone do czegoś takiego. Powiem Ci, że ja tez mama zaparcia od dziecka, na tle nerwicowym. Jesli chcesz sobie pomóc to jedz przede wszystkim ciemne pieczywo i duzo wazyw i owoców, ja rano wypijam dwie szklanki ciepłej przegotowanej wody, zjadam tez codziennie jogurt owocowy, obojetnie jakiej firmy i wsypuje do niego łyzeczke lub dwie niezmielonego siemienia lnianego(w sklepie zielarskim za 2,5 zł). Powinnas tez pić zielona herbatę i ćwiczyć. Sa specjalne ćwiczenia wspomagajace tzw tłocznie brzuszna czyli własnie prace jelit przy zaparciach. Jeśli bedziesz chciec to kilka ci napisze. Powiem Ci też ze to że masz zaparcia wcale się nie musi skończyć rakiem jelita, wiem bo mój tata to miał i to w oststnim stadium wykryto u niego, on nigdy nie miał zaprć, do toalety chodził kilka razy dziennie.

Gość UWAŻAJCIE
wykasujcie te procenty co się na końcu pojawiaja w razie czego

Gość a kregoslup
kregoslup ledzwiowy i stawy krzyzowo-biodrowe najpewniej szwankuja-stad zaparca ( kregoslup-nerwy- wplyw na organy ) specjalistyczna gimnastyka i terapia u terapeuty manualnego ( sugeruje) dieta- lyzka siemienia lnianego zaparzona, colon C, buraczki- sok, surowe, gotowane ( mniam-ugotowac,zetrzec na tarce,wymieszac z cebulka w kostke, sok z pol. cytryny, sol troche oliwy ) to srodki nie uzalezniajace:) zycze kupy codziennie ( ja:) ) i tej lekkosci:D

Gość dfkgh
Jako oczyszczanie organizmu dieta bogata w błonnik. Poszperaj na necie co ma błonnik...napewno mnóstwo warzyw, troche owoców, pelnoziarniste pieczywo(w bardzo małych ilościach), zero nabiału, nasion (sezam itp.), nawet oliwy nie dawaj do warzyw, zero soków, co najwyżej zielona herbata (bez cukru). A warzywa najlepiej surowe, maja więcej witamin. Tak przez jakieś 2 tygodnie. Możesz też zapytac w aptece o preparaty z błonnkiem, nie wiem czy takowe są,ale pewnie tak. Przy wyborze z kilku z nich kieruj sie niczym innym ale najwiekszą ilością składnika aktywnego. Możesz tez najpierw przeszukaćw necie co jeszcze taki preparat powinien mieć żeby dobrze dziłaał. (tak jak to jest z magnzem który powinien być z wtitaminą B6). Oby pomogło.

Gość bzdura po prostu
do warzyw trzeba dodawac odrobine tłuszczu w przeciwnym razie nie wchłaniaja się witaminy które w tłuszczach sa rozpuszcalne