Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

florciaa

Topik dla alergikow

Polecane posty

Czesc. niestety jestem alergiczka. przeszkadza to w normalnym zyciu. ale postanowilam wziasc sie za to i odwiedzilam w koncu alergologa. mam uczylenie na olche , brzozę, i ogromnie uczulona jestem na leszczyne.troce na koty( mam w domu). no i na jedzenie : marchewka, seler orzechy itp.w listopadzie bede mogla sie zaszczepic.narazie mam brac lekarstwa ale troche mnie to martwi ciagle faszerowanie sie jakimis tabletkami.jest u mnie podejrzenie astmy co najbardziej mnie martwi. dzielcie sie swoimi doswiadczeniami i wszytkim inny. czy takie szczepionki dzialaja?

Gość Ja mam alergie
- katar sienny od 5 roku zycia. Obecnie mam 22 lata. Bylam odczulana co roku zastrzykami. Jest to troche meczoce bo trzeba chodzic na nie co cydzien, pozniej 2 tygodnie itp i po zastrzyku czekac przynajmniej do 2 godzin, w razie wystapienia reakcji alergicznej. 3 lata temu prz3eszlam na szczepionki doustne, zabiera o wiele mniej czasu bo mozna samemu w domu. trzeba tylko kintrolowac swoj organizm, gdy cos sie dzieje w czasie podawania zmniejszyc dawke. Byly to 4 buteleczki z plynem, kazda o wiekszym stezeniu. bralo sie codzinnie krople zaczynajac od najmniejszego stezenia i zaczynajac od 1 kropli, codziennie zwiekszala sie ilosc kropli. Ja juz przy 3 buteleczce zaczelam sie zle czuc, czulam jakby miala spuchniete gardlo, doszlo do obrzeku. musial zejsc na stezenie takie w ktorym nie wystepowala taka reakcja i brac to codzinnie do rozpoczecia pylenia traw. czy cos pomoglo to wszystko? Zalezy od wiosny i lata, niekiedy jest lepiej niekiedy gorzej. Przez okres pylenia jestem na lekach i kroplach do nosa i oczu. Niekidedy mam objawy ze strony ukl oddechowego- dusznosc, wtedy biore dodatkowa dawke leku lub jade do szpitala. takie jest zycie alergika..

Gość Spiro
Mam pytanie czy badania na alergię uczulona kosztują? Słyszałam, że tak, zatem ile kasy muszę przygotować?? Do jakiego lekarza powinnam się udać najpierw, by zacząć się leczyc?