Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mandylionona

cOŚ DLA DZIEWCZYN ZDESPEROWANYCH, WALCZĄCYCH Z TRĄDZIKIEM I PRZEBARWIENIAMI

Polecane posty

Witam wszystkich:))Ostatnio odkryłam coś nowego w walce z przebarwieniami i trądzikiem(zaskórnikowym).Wcześniej stosowałam już różnego ordzaju maści(brevoxyl,benzacne5%,10%, oraz acne derm).Brevoxyl mnie uczulał,benzacne pomagał,ale strasznie ściągał skóre.Stosowałam też urynoterapie zewnętrzną.Nawet pomogło...ale nie na tyle,aby zaufać temu do końca. Ostatnio odwołuję się do naturalnych sposobów w walce z przebarwieniami i małymi,podskórnymi grudkami.Sporządziłam sobie tonik,oraz maść do walki z niedoskonałościami. Tonik:pół szklanki wody mineralnej,kilkanaście kropli soku z cytryny,10 kropel olejku drzewa herbacianego.Tym przemywam od niedawna twarz i naprawdęPOMAGA!!!:)))Na poczatku pojawia się pieczenie,skóra robi się czerwona,czuć,że tonik wnika w głąb skóry.Po kilkudniowym przemywaniu twarzy rano i wieczorem,skóra robi się tak jakby \"czystsza\",jaśniejsza,ma ładniejszy koloryt,pory się domykaja.:) maść(zielony korektor):pastę cynkową mieszam ze sproszkowaną zielona glinką i dodaje do tego ok.15 kropli olejku drzewa herbacianego.Fajnie odświeża nawilża skóre,zmniejsza pryszcze i ściąga pory. Pózniej wklepuję krem(bandi)do kremu dodaje 1 krople olejkudrzewa sandałowego i masuję skóre. p.s NIE POLECAM STOSOWANIA TEGO OSOBOM Z PROBLEMAMI NACZYNKOWYMI,SUCHĄ SKÓRĄ TWARZY,ORAZ ALERGIĄ,UCZULENIEM NA OLEJKI ETERYCZNE. Natomiast dziewczyny ze skórą tłustą,wymęczoną różnymi silnymi specyfikami anty..,mogą spokojnie wypróbować.Naprawdę,serdecznie polecam:))))

Ja taki sam efekt mam po dodaniu olejku z drzewa herbacianego do bezalkoholowego toniku. Poza tym też nakładam maść cynkową (na razie bez olejku z drzewa herb. ale zamierzam go z nią zmieszać).

aha..chciałam dodać,że te przepisy nie wyszły mi ota tak,same z głowy:P,poczytałam kilka stronek o trądziku i tam specjaliści proponowali różne maści z dodatkiem olejków eterycznych:))

tak,tak,ale ja tam dodaję cytryne(podobno ma właściwości wybielające i dobra jest na przebarwienia).Toników nawet antytrądzikowych nie stosuje,bo pojawiają się mi po nich zaskórniki,a miałam już kilka do cery tłustej:(

Gość tylkoto
a gdzie mozna kupic ten olejek herbaciany?

na pewno trochę ściąga i wysusza,ale ja stosuję po niej krem półtłusty bandi do cery trądzikowej i wrazliwej.Natomiast na pewno mniej wysusza niż benzacne 10% :P i jak ktoś ma bardzo tłustą skóre,to takie wysuszanie cytryną mu nie zaszkodzi:)

Gość tylkoto
dzieki:) a cena mniej wiecej jaka?

ja kupiłam olejek z drzewa herbacianego w sklepie zielarskim za 9zl 38gr. Nie warto kupować w aptekach, bo są drogie. Dodam, że ja mam z firmy Avicenna (oni maja chyba najtansze).

Gość tylkoto
a czy probowalyscie kiedys maseczki z ogórka?

wszystko-ma-swoj-czas -tak,ja wiem,że kiepsko:P,ale przecież można po trzech dnia stosowania sporządzić nowy.Jesli komus pasuje to może taki tonik uzywać ok.tygodnia.Ja natomiast zmieniam co trzy dni:).I naprawdę warto:),nie wypisywałabym tu jakiś bzdur.Uważam,że lepiej wydać te 30 złotych na miesięczną kuracje olejkiem (który rzeczywiście pomaga),niż smarować się maściami,które oprócz wysuszania nie przynoszą żadnych rezultatów. tylkoto -próbowałam,nawet plasterki świeżego ogórka nakładałam kiedyś na twarz,albo przemywałam sokiem z ogórka.Może jak pojawią się świeże ogórki,zamienie te cytryne na ogórek:),bo ładnie wybiela.

Gość tylkoto
a te ogorki co sa teraz w sprzedazy lepiej nie uzywac?

przylaczam sie do tej kuracji. mam juz olejek z herbapolu z drzewa herbacianego,wymieszalam go z maseczka z glinki i nalozylam na twarz,a na plecy wymieszany z woda, jestem ciekawa efektow, bo te wszytskie kremy sa nieskuteczne.

agnesolka tylko nie przesadź!!!,bo mnie dzisiaj przy nakładaniu tej maseczki z pastą cynkową i glinką oczy łzawiły,dlatego warto je obłożyć tłustym kremem(okolice).Napisz ,jak będziesz mogła jak tam początkowe efekty:) Pozdro wszystkim!:)

dzis 2 dzien kuracji. moja bolaca krosta na plecach dzis rano zaczela przysychac. dodalam tez olejek do toniku ktory mialam i przemywam rano i wieczorem twarz, wcale nie zostawia tlustej warstwy, twarz jest jakby jasniejsza i gladsza. przeczytalam tez o dzialaniu olejku z drzewa herbacianego na esentii i nawet nie wiedzialam, ze jest tak silny. zwalcza nawet grzybice, paciorkowce i gronkowce. swoja droga ten olejek, ktory produceni dodaja do kremow i tonikow wogole nie daje zadnego rezultatu. lepiej sie poswiecic i robic mikstury samemu:) Mandylionona>mnie w sumie nic nie pieklo na twarzy, tylko przyjemnie chlodzilo, ale po moich dosw. z roznymi kwasami to nic.

Ja nie wiem,co by było,ale możesz zaryzykowac i sprawdzić.W sumie ciekawa opcja;) Jak dla mnie strzałka w 10 z tym olejkiem drzewa herbacianego.z dnia na dzień lepsze efekty(oczywiście to też zasługa cytryny i wody mineralnej).:)

Gość Umcka
a jaką masz tą wode mineralną?? :)

agnesolka-bo producenci kremów i różnych mazideł dodają tego olejku przewaznie bardzo niewiele.Tak myślę ...i jego pozytywne oddziaływanie zepsute jest przez różnego rodzaju inne świństwa dodawane do kremów,maseczek itp.Za bardzo nie ufam chemii,jedyny krem,któremu ufam to bandi,jest delikatny i nic mi po nim nie wyskakuje,a reszta jest do d...Tak samo lasting performance-max factor,tez mi służy. Mnie najbardziej satysfakcjonuje to,że ten tonik(mojej własnej produkcji:D)tak szybko usuwa przebarwienia.Jestem tym zaskoczona..pozytywnie,oczywiście:)) Skóra nadal tłusta,ale za to o wiele ładniejsza:)

Gość arnia
Jeżeli mogę pomóc to poniżej wklejam link do strony, gdzie jest podany skład preparatów przeciwtrądzikowych i co najważniejsze, można je przygotować samemu.

Wodę mineralną mam Arctic(obecnie),czasem trafię na vite,cisowianke.Wazne jednak,aby ta woda nie była wysokozmineralizowana.Hehe..pamietam kiedyś umyłam twarz kryniczanką..gęba cała czerwona była:P:D:D:D Od biedy może też być zwykła ,przegotowana:)