Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dorikan

Kurcja cytrynowa

Polecane posty

Gość anananaa
ja dzis zaczynam

Gość Katulina
Witam Wszystkich! Dzysiaj mój czwarty dzień kuracji cytrynowej. Wczoraj i dziś rano lekko bolała mnie głowa, ale innych problemów nie zauważyłam. Kurację robię ze względu na bolące stawy. Robiłam w ubiegłym roku wiosna i jesienią kurację profilaktyczną i przeżyłam rok bez zaziębienia. Trochę się boję tych 25 cytryn. Proszę trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam!!!!!

Gość evelajn
czesc ja tez robiłam ta kuracjeale profilaktyczna jezeli sie chce tylko oczyscic organizm ta ja trzeba zrobic a jezeli ma sie jakies choroby chroniczne to wtedy sie stosuje kuracje leczniczą!!!!!! ja z mojej kuracji zrezygnowałam po 7 dniach czyli: 4 cytryny poniwaz na twarzy pojawil mi sie tradzik mam rodzaj skory tłustej skłonnej do tradziku ale jeszcze nie mialalm go tak duzo i postanowilam zrezygnowac. po tygodniu czasu ustal ale musialam jej poswiecic wiecej uwagi niz zawsze i musialam ja pozadnie wysuszyc zeby mi to wszystko zeszlo!!!!! moja kolezanka z ktora zaczelysmy kuracje dokonczyla ja i jej nic nie bylo tylko ze ona ma inny rodzaj skory .tak wiec zastanowcie sie dwa razy zanim zaczniecie stosowac te kuracje.

Gość mp79
Z oczyszczaniem skóry wiąże się niestety często pogorszenie wyglądu skóry co skutkuje wypryskami i czymś na kształ trądzika - to normalne w procesie oczyszczania. Sok z cytryn powoduje, że toksyny uwalniane są również przez skórę i to to powoduje, że powstają wypryski. Po oczyszczeniu się organizmu nasza skóra jest już tylko ładniejsza :)

Gość katulina
Witam ponownie! Jestem już po kuracji leczniczej. Sama się dziwię jak przeżyłam te 25 cytryn przez 4 dni. Niestety, po zakończeniu kuracji nie widzę i nie czuję żadne pozytywne efekty.Czy coś zrobiłam nie tak? Czy ktoś mugłby mi to wyjasnić!!!! Pozdrawiam

Gość ase
Zal mi kudzi którzy nie maja własnego rozumu cokolwiek ktoś powie to już tak robią

Gość mp79
Ciekawe ase dlaczego jesz np. chleb, żal mi Ciebie, że robisz tak jak Ci mama pokazała i nie masz własnego zdania.

Gość Adlina
Dobry wieczór. Gratuluję odwagi i samozaparcia. Cenne zalety, a jakie wspaniałe rezultaty i ile radości! Powodzenia nieustającego! Koniecznie muszę zlożyć podziękowania za cierpliwe, długie i rzetelne informacje. Zostawiam pozdrowienia, jak najmilsze. Dobranoc.

Gość Adlina
Dobry wieczór. Gratuluję odwagi i samozaparcia. Cenne zalety, a jakie wspaniałe rezultaty i ile radości! Powodzenia nieustającego! Koniecznie muszę zlożyć podziękowania za cierpliwe, długie i rzetelne informacje. Zostawiam pozdrowienia, jak najmilsze. Dobranoc.

Gość Adlina

Gość Poldi
Od dwóch lat ,męczy mnie podagra, lekarz przypisuje ,tylko tabletki ,które łagodzą ból a nie likwidują przyczyny bólu. Znajomy opowiedział mi o" cudownym oczyszczeniu " cytrynkami, myślę sobie cytrynki są zdrowe,nie zaszkodzą. Pierwszy i drugi dzień- super, trzeci też jakoś zleciał ale już w czwartym przy dwudziestu cytrynkach ,zaczyna piec w przewodzie pokarmowym. Jutro , mam dwadzieścia pięć owocków do wypicia, nie wiem co dalej robić ? Żeby ,chodziło o odchudzanie ,to pal go diabli, ale mnie naprawdę zależy na pozbyciu się kwasu moczowego, jakoś go nie lubię. Przy okazji picia soczków nie chciałbym , narobić sobie jakiś innych problemów.

Gość Poldi
Dobry wieczór ! Minęły już cztery najgorsze dni, tzn. cztery razy po dwadzieścia pięć cytrynek. Jutro już z górki, dwadzieścia. A już myślałem ,że przerwę kurację . Przeczytałem ,wszystkie wcześniejsze opinie i spróbowałem jednej rady, po wypiciu soku, płukanie ust i gardła ciepłą wodą. Mnie bardzo to pomogło ! Sok piję duszkiem i szybko płuczę usta. Co ciekawe ,to obrzęknięta noga wraca do normy, wg. mnie kuracja cytrynowa w moim przypadku daje efekty. Myślę ,że będę ją stosował dwa razy w roku, następnym razem w grudniu. Pozdrawiam wszystkich,chcących spróbować cytrynek. Aha i jeszcze jedno , nic nie schudłem.

Gość mp79
Z tego co pamiętam to chyba tą kurację robi się tylko latem. Zimą spróbowałbym na Twoim miejscu Poldi kurację czosnkową. Też jest niezła :)

Gość ter
Czy ktos, kto to stosowal, powiedzialby mi czy odruchy wymiotne to narmalna rzecz i czy jesli niestety dojdzie juz do tej nieprzyjemnej sytuacji to uzupelnic dawke czy raczej zrezygnowac z kuracji. Ja dzis jestem po 5 ciu cytrynach w wersji light. Szczerze powiem ze nie wyobrazam sobie tej ciezszej wrsji. Moze ktos komu sie udalo zacheci mnie skutecznie. Licze na to.

Gość mp79
stosowałem tą cięższą wersję i niestety odruch w.... jest. Mi udało się przetrwać :) mam nadzieję że i wam się uda :)

Gość ter
Wczoraj skonczylam wersje light. Udalo sie ale niestety w trakcie kuracji przyplatal mi sie bol gardal z powiekszeniem wezla chlonnego szyi. Nawet myslalam ze to z powodu tego kwasu mam podrazniene gardlo, ale nie sadze bo bol ustapil mimo ze kuracji nie przerwalam. Jednak chyba na wiecej sie nie zdecyduje, wystarczy raz do roku powtorzyc to samo. Podzdrawiam i podziwiam tych wszystkich ktorzy maja odwage podjac takie wyzwanie.

Gość japodnosze

Gość darek79
ja stosując pełną kuracje cytrynowa (200 cytryn ) pozbyłem się kamieni w woreczku żółciowym; miałem duże złogi i skierowanie na operacje; najpierw za radą znajomej (mimo, że jestem sceptykiem) zdecydowałem się na kurację. Czasem było ciężko - ostre zgagi, ale się udało. Przed zabiegiem zrobiłem usg i okazało się że woreczek czysty, żadnych złogów (chyba, że usg padło i dalej mam kamienie :P). Dodatkowym plusem było dosyć dobre samopoczucie po kuracji oraz to, że moja sperma nabrała słodkiego smaku (relacja partnerki) .

Gość gość serwisu
Kiedyś wierzono że ocet odchudza - no ale okazało się że wysusza i odwapnia kości, ale wtedy nikt nie wierzył. Teraz wymysliłyscie cytryny - wasza sprawa, ale za głupote się płaci własnym zdrowiem

Właśnie dziś zaczęłam kurację cytrynową wersja light. W zeszłym roku ją robiłam i naprawdę świetnie się po niej czułam. Co roku chorowałam, przeziębiałam się, zatoki itd. odkąd ją stosuję nie choruję :) i nie mam w ogóle kataru. Nie mam po niej żadnych krost, moja cera wręcz promienieje. Na wiosnę zastosują wersję poszerzoną. W weekend mam zamiar zrobić nalewkę czosnkową. Polecam:)

Witam, czy ktoś może mi pomóc? zaczęłam stosować kuracje leczniczą która zaczyna się od 5 cytryn w góre.. jestem w trzecim dniu kuracji i juz nie mogę...! mam taką straszną zgagę i ból żołądka że nie wiem czy mam kontynuować czy przestać? czy ktokolwiek z was maił takie reakcję? bardzo mi zalezy na tej kuracji, bo mam piasek w nerkach, a lekarze są jak zwykle bezradni.. jestem zwolenniczka zdrowego odżywiania, ale te reakcje przyznam szczerze troche mnie zalamały... no chyba że to normalna reakcja? proszę o opinie!

witam,drugi dzien kuracji oczyszczajacej. Jakos poszlo, tylko smak kwasnawo-slodkawy wciaz w ustach. Po waszych wypowiedziach bede myla zeby i plukala jame ustna po kazdej szklance wypitej od jutra jednym tchem.i bede was informowala o moich doswiadczeniach jesli wydarzy sie cos istotnego w tej kuracji........Jutro czeka mnie 15 cytrynek OMG az sie boje , no ale zobaczymy ....Najwazniejsze czy pomoze na cos co mi dolega:) Bo odstawilam leki przeciwbolowe, bo nie pomagaja zwalczyc przyczyny tylko na bol sa i znow boli .Nie warto sie troc swinstwami.lepiej juz sprobowac tych cytryn i sie troche pomeczyc a moze beda efekty:) paaa do nastepnego....

Do amisiamisia Ja rowniez zaczelam kuracje lecznicza zaczynajaca sie od 5 cytryn. Pierwszy dzien wypita szklanka soczku nie sprawila klopotu, drugi dzien byl juz ciezszy.. 10 cytryn i dwie szklany soku.Caly dzien meczylam sie cedzac ten sok malymi lyczkami:( Ale powiem ci szczerze amisia ze nic mi nie dolega po tej porcji soku. po przeczytaniiu was wszystkich na tym forum postanowilam ze zmienie taktyke picia , i bede wypijala jednym tchem i natychmiast mycie zebow i wyplukanie jamy ustnej.A moze sproboje przez rurke to picie. Posiadam 3 ksiazki Michala Tombaka i odnosnie tej kuracji cytrynami zanosilam sie od dlozszego czasu. Wreszcie zaczelam , narazie nie poddaje sie choc mam stracha przed wypiciem tyle soku czy dam rade i nie zrezygnuje...Ale jak pomysle o boli jaki mnie ostatnio dopadl to to jest silniejsze.A wiec nie poddawajmy sie amisiamisia, te zgagi czy jakis tam bol w zoladku to moze byc tylko chwilowe nie zrazaj sie i dzialaj dalej...moze wez cos na zgage..

witam:) dziekuje za odpowiedzi! ja to wszystko moge wytrzymać, tylko najbardziej boje się tej zgagi..... Spiewam, a podobno nie ma nic gorszego na struny głosowe jak refluks... tak mi powiedziala kobieta która zajmuje się tym zawodowo. A mam co chronić... dlatego mi zalezy. No nic, spróbuje jeszcze podzielić na mniejsze porcje, jak nie bedzie lepiej to przerwe:(

Gość ewlina49
hey ludki, oprocz tego soczku to jeszcze rano na czczo codziennie ssanie oleju slonecznikowego:) na sprawy chroniczne . Aha jeszcze jedno amisiamisia ten bol w zaladku jak pisalas to moze byc oznaka ze zachodza jakies procesy w kierunku dobrym przez to trzeb aprzejsc. Tak samo jak sie oczyszcza czarna rzepa stawy, miesnie, ukladu limfatycznego, krwionosnego, i organow wewnetrzynch, ( przez picie z niej sokow) moze pojawiac sie bol watroby poniewaz zachodzi oczyszczenie pecherzyka zolciowego z kamieni i soli. Powracajac do ssania oleju,jest to metoda , ktora stosuje sie w leczeniu zapalenia zyl, chronicznej anemii, paralizu, egzemy, obrzekow, chorob zoladka, jelit, serca, ukladu krwioniosnego, nowotowrow!, chorob stawowo i wieli innych mniej powaznych , lecz dokuczliwych niedomagan.SSsie sei olej (1 lyzka stolowa) rano na czczo albo wieczoremprzed snem 3-4 godziny po ostatnim posilku.Ssie si ejak cukierka przez 25-30 minut,N akoniec nalezy go wypluc , w zadnym wypadku tej gestego , bialego zawiesistego plynu nie mozna polykac.Metode ta mozna stosowac dobrowolnie dlugo, dopoki nie odczuje sie rzeskosci, przyplywu energii, spokoju, ni epowroci zdrowy sen i dobra pamiec. Ostre stany zapalne , chrobowe mijaja szybko - w ciagu 2-3 tygodni. chroniczne - wciagu kilku mieisecy, do roku nawet!!.Choroby chroniczne takie jak (reumatyzm,artretyzm, zapalenie zyl) w pierwszym tygodniu moga wystapic lekkkie niedomagania, slabosci itp. Zjawiska te wystepuja przy oslabieniu ognisk choroby!.jest to normalne i nalezy to przetrzymac ,.Rtle na razie dziekuje pozdrawiam mtode ta mozna

Gość 5 dzień masakra
siedzę nad kubkiem DZIŚ 25 CYTRYN !!!! i płakać mi się chcę, nie wiem czy dam radę

a ja jestem na profilaktycznej wersji ale zaszaleje z ta lecznicza mnie akurat rzeczywiscie jedne sa bardiej kwasne sok z cytryn calkiem smakuje :-) choc rzeczywiscie jedne sa bardiej kwasne

Gość zdrowa jak ryba z alaski
Jutro zaczynam wersję profilaktyczną picia soku z cytryny :-). Już kiedyś przeszłam i czułam się naprawdę rewelacyjnie, czas to powtórzyć !

Gość iatka
mam pytanko. Czykuracje cytrynowa mozna stosowac podczas przyjmowania lekow przeciwbolowych?