Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oto jaaaaaa

badania przed wymrazaniem nadzerki

Polecane posty

Gość oto jaaaaaa

Czy przed zabiegiem wymrazania trzeba zrobic sobie jeszcze jakies badania np krwi? Czy wszystkim wam lekarz kazal to zrobic czy jednak nie wszystkim?

Gość hej hej
ja niam iłam żdnych ,zapytał sioe który jest teraz dzień moejgo cyklu i tyle..

Gość oto jaaaaaa
Bardzo Wam dziekuje. ja byc moze bede miec wymrazana a boje sie kontaktu z iglami-slabne,wiec unikam takich sytuacji. Gdzies wyczytalam ze dziewczyny musialy robic sobie badania krwi miedzy innymi na krzepliwosc wiec sie wystraszylam.

Gość a ja mam pytanie
na czym polega wymrazanie nadzerki???

A ja mam pytanko ile masz lat??? Bo ja też miałam niedawno wymrażaną i sie dowiedziałam dopiero teraz że w moim wieku...tzn 23 lata nie powinno cos takiego wystąpić, dlatego dowiedz sie dokładnie czy na pewno trzeba ten zabieg zrobić. ja teraz żałuje że wcześniej o tym nie wiedziałam bo na pewno poradziłabym sie kilku specjalistów a nie jednego, któremu byc może chodziło o kasę!!! Pa pa

Gość a ja mam pytanie
nie podejrzewam,ze mam to u siebie;) Ale jestem ciekawa na czym polega takie wymrazanie??Mam 18 lat....

Gość oto jaaaaaa
Klarcia,mam rowniez 23 lata. Narazie lecze ją farmakologicznie. POdobno jest niewielka i dlatego drugi raz bralam Albothyl. Jednak lekarz powiedzial,ze jezeli to ne pomoze to trzeba ja wymrozic.

Gość 25latka
Ja mam 25 lat a nadzerke mam od 5, oczywiscie lekarze odradzli mi ja usuwać.Jest malutka i nie ma stanu zapalnego. Na oko wszytko wyglada ,,ładnie" ale cytologia wyszla mi paskudna III z CINem więc musialam iśc na pobranie wycinka -teraz czekam na badania i żaluje ze nie usunęłam jej wczesniej:(((

Gość hej hej
ja mam 19 miałam juzwypalaną dwa razy...to zanczy wymrażana, tzn krioterapia;)

Gość bon_appettit
wole zaryzykowac poród przez cesarskie cięcie(po usunieci nadzerki) niz leczyć sie potem z nowotworów...

Gość oto jaaaaaa
i rowniez nie musialyscie robic zadnych badan przed?

Gość Zalopotania
Słuchajcie kochane. Ja podobno mam duza nadzerke, ginekolog kazala ja wymrozic,cytologia miala przesadzic o wszystkim...jesli wyjdzie zle- wymrazamy...Ale wyszla 1 grupa...Stad moje pytanie.......Co teraz robic? Lekarka pewnie bedzie "za" bo wymrazanie ponad 200 zł... Czy ktos byl w podobnej sytuacji??

Gość ruda2
grupa I w cytologi to bardzo dobry IDEALNY wynik , może powinnas skorzystac z porady jakiegoś innego lekarza?? Ps czy to nie jest zabieg refundowany??

Gość Zalopotania
No wlasnie niestety zabieg chyba nie jest refundowany :| Wie ktos cos na ten temat??? Do lekarza chodze 'panstwowo'. (przychodnia jest niepubliczna (cokolwiek by to oznaczalo). Moze masz racje - powinnam skorzystac z porady innego lekarza 🌻

Gość oto jaaaaaa
Zaklopotana,moj lekarz za wymrazanie chce 400zl,wiec nie jest tak zle u Twojego. Ale dalej czekam na Wasze doswiadczenia z badaniami przed. To dla mnie naprawde wazne:(

Gość mooooooooo
est refundowane jednak znieczulenie jest jakieś daremne, ale to pewnielekarz mnie straszył bo chcial zarobić. Mnie kosztowalo 150zł rok temu. Poszło szybko i sprawnie, tylko potem przez 2 dni po tym znieczuleniu jeszcze byłam jak naćpana. Miałam 23 lata.

Gość litas
Ja mialam usuwana nadzerke(wypalana) jakies 3 lata temu. Podobno byla spora, trzeba byla ja usunac.Bylam u kilku lekarzy i kazdy powiedzial to samo.Przed zabiegiem mialam cytologie-2 grupa.Teraz robie cytologie co roku i co roku mam 2 grupe, nadzerka nie wrocila.Dodam jeszcze ze jak mialam usuwana to mialam 23 lata i jeszcze nie rodzilam, a wprzyszlosci zamierzam miec dzieci. To nic nie boli, a znieczulenie i tak nic nie daje bo podobno tam nie ma nerwow czy cos takiego.Przynajmniej tak tlumaczyl mi lekarz. Ze wtym przypadku podanie znieczulenia ma charakter raczej psychologiczny. pozdrawiam

Gość litas
A jeszcze jedno, usuwanie nadzerki w przychodniach jest refundowane, ale zawsze lepiej udac sie na sam zabieg do prywatnej (maja tam po prostu nowszy i lepszy sprzet).Ja placialm ok 200 zl 3 lata temuw lublinie na ul. jutrzenki.