Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanka

Testy ciążowe

Polecane posty

Gość Wanka

Witam wszystkie mamy przyszłe i terażniejsze. Poradzcie kiedy najlepiej robić test ciążowy i które są najbardziej wiarygodne? Pozdrawiam.

Ja co prawda nie testowałam jeszcze, choć bardzo bym juz chciała, ale ztego co czytam i co kobietki opowiadają, to najwczesniejszy logiczny termin, to dzień, w którym powinnaś dostać okres. A i w tym dniu nawet najlepszy test może nie wykazać ciąży, gdy będzie niskie stężenie hormonków ciążowych.

Wszystkie testy sa podobne, najlepiej zrób test po dniu spodziewanej @ jeśli masz regularne cykle, jeśli nie, odczekaj 2- 3 dni. A ponizej zamieszczam fragment artykulu o testach. Czułość zwykłych testów zazwyczja pozwala na wykrycie hCG w ilości ok. 50 milijednostek międzynarodowych w jednym mililitrze moczu. Ale przecież zdarza się, że testowany mocz jest bardzo rozrzedzony i wtedy stężenie hCG będzie niższe i niewykrywalne przy pomocy używanego testu. W końcu lat osiemdziesiątych, w Stanach Zjednoczonych przeprowadzono seryjne badania (z użyciem testów, których czułość była ponad 100 razy większa od czułości testów dostępnych w aptekach) próbek moczu u ponad 200 kobiet, które zamierzały zajść w ciążę. Mimo, że dysponowano tak doskonałymi testami, to tylko u 90% badanych kobiet, które faktycznie zaszły w ciążę, wynik testów ciążowych był dodatni już w pierwszym dniu terminu spodziewanej miesiączki. Wśród tych kobiet, były nawet takie, u których dodatni wynik testu można było odczytać dopiero po 11 i więcej dniach od terminu spodziewanej miesiączki.

Gość na przyklad
... w dniu spodziewanej miesiaczki - najwczesniej najszybsze, najlatwiejsze do wykonania i zdaje sie najczulsze sa testy tzw plytkowe - a o firme, to juz sie mozesz w aptece pytac tu i tak kazdy ci poradzi wedlug swojego uznania co kobieta to inne zdanie ja osobiscie nie uzywalam nigdy niczego innego poza quick vue i nigdy sie nie zawiodlam

Gość Wanka
Ja robiłam dzisiaj i wyszedł negatywny, a przypuszczam że okres powinnam dostać w piątek. Poczekam do piątku i jeszcze raz powtórzę.

Gość na przyklad
jasne to zalezy od poziomu hcg i tu tez kazda kobieta jest inna - sa takie u ktorych poziom rosnie szybko i juz przed @ mozna wykazac ciaze, a sa tez takie, u ktorych rosnie bardzo wolno, wiec dopiero po jakims czasie od spodziewanej @ mozna wykazac ciaze ja w zasadzie spokojnie poczekalam sobie 3 dni po spodziewanej @ i dopiero wtedy zrobilam i do tego zrobilam wieczorem - no i wyszedl :-) powodzenia :-)

Gość myszka1983
Mam pytanko zrobiłam test ciążowy w27 dn cyklu i w linii kontrolnej wykazala sie ciemna kreska a w lini testowej bladorózowa gruba krecha choc ją troszkę widac..Czy to jest ciąza??a okres mam dopieroz za 10 dni...chyba za wczwesnie zrobilam to slabe stęzenie hcgg i dlatego slaba kreska..Czy mam rację??odpiszcie na e-mail

Gość STUDNIA
WITAM DROGIE DZIWCZYNI. MAM TAKO POBLEMIK ZE NIE WIEM CO MAM JUZ MYSLEC NA TEN TEMAT. BARDZO CHCIALABYM ZOSTAC JUZ MAMA I ZROBILAM TEST JUZ 6 DNI PRZED PLANOWYM DOSTANIEM MIESIACZKI. I WYSZEDL NEGATYWNIE. WIEM ZE TO NIBY ZA WCZESNIE ALE BYLAM TAK NIECIERPLIWA ZE TO zROBILAM. CZY POWINNAM SIE MARTWIC??

Gość STUDNIA
dziewczyny szybko prosze piszcie mi na meila!!!!!!

Gość dziewczyna grzesia
Cześć dziewczyny! W piatek powinnam dostać@ ale nie dostaam zrobiłam za to test wyszedł negatywny ( niestety) Okrutnie sie czuje Mam obolałe piersi , jestem jakas pllaczliwa, odbija mi sie powietrzem i ogólnie inaczej niz zawsze!Poradźcie mi kiedy mam wykonac kolejny test!!!!!!!

pamietaj ze test nie mozesz zrobic przezd planowana @ bo moze wyjsc niezgodnie z tym co sie dzieje dlatego zrob tes w dniu kiedy powinnas dostac @ jesli jej nie dostalas albo najlepeij kilka dni po planowanej @ wtedy wynik bedzie wiarygodny.

Gość Oliwka-26
Witam dziewczyny. Ja zrobilam sobie test ciazowy na: http://www.test-ciazowy.com i dostalam wynik, ze nie jestem w ciazy. Pytania nie SA glupie i mysle, ze na ich podstawie można z jakims prawdopodobieństwem określić czy jesteśmy w ciazy. Mi się sprawdzil. Miesiaczka spóźniała się 6 dni. A mam ja zwykle dosyc regularnie. Pozdrowka Oliwia

Oliwia 26 a to co?Również Twój wpis?Zbieg okoliczności? Karolina-26 Hej dziewczyny. Ja zrobilam sobie jakis czas temu test ciazowy na: http://www.test-ciazowy.com i dostalam wynik, ze jestem w ciazy. Pytania nie SA glupie i mysle, ze na ich podstawie można z jakims prawdopodobieństwem określić czy jesteśmy w ciazy. Mi się o dziwo sprawdzil. Miesiaczka spóźniała się 6 dni. A mam ja zwykle dosyc regularnie. Jestem juz w 8 tygodniu. Pozdrowka Karolina http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3225445&start=720

Gość Kobieta A
Mam pytanie! Kupiłam test ciążowy i wyjełam go z opakowania tego papierowego... I zostawiłam go w tej kopertce foliowej! i był on w tej zapieczentowanej kopertce przez tydzien... Czy test jest wiarygodny???????

Gość no pewnie ze tak
a niby dlaczego nie?

Gość Kobieta A
No wlasnie nie wiem... Bo przeczytałam gdzies na forum teraz ze testu nie mozna wogole wyjmowac z opakowania zadnego nawet tego wiesz papierowego co w nim jest ulotka i ta kopertka z testem zapieczentowana... I zrobiłam 2 testy jeden 2 tyg temu a 2 wczoraj i iba tak wyjełam i wszyły ze nie jestem w ciaży... Ale ja mam jakies takie niby objawy ciąży i sama nie wiem co mam myslec o tym

Gość no chyba żartujesz że nie
można wyciągać z opakowania papierowego:O ważne by nie był wyjęty z tego opakowania hermetycznie zamkniętego nie jesteś w ciąży

Gość ale czemu
no to kup jeszcze jeden test i zrób.

Gość Kobieta AN
Z tego opakowania wyciągneła tuz przez zrobieniem wiec chyba macie racje... ze byl wiarygodny! Ale martwie sie bo okres spoóźnia mi sie juz 25 dni i nie wiem czemu... moje piersi sa duzo wieksze nabrzmiałe, ciagle jetestm glodna i senna...;/