Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 0solarium0

SOLARIUM jak to wszystko po kolei wyglada???

Polecane posty

Gość 0solarium0

Nigdy nie bylam w ( na czy w ? ) solarium, tak sobie ostatnio pomyslalam ze moze bym sie tam wybrala, troche sie opalic, bo od tych "wiecznych mrozow" cera jest jakas zgaszona i bez zycia. Nie chce sie zjarac na cegielke tylko dodac troche zycia skorze. Tylko ja nie wiem kompletnie jak to wszystko wyglada, jak mam sie zachowac?? Moglby ktos mi napisac dokladnie jak to wyglada? Czy jest np. mozliwosc opalania tylko twarzy ?! Ile w ogole powinno trwac pierwsze naswietlanie? 5,10min ?! Czy ile? Pozdrawiam

Czesto na solariu sa specjaln \'opalacze\', ktore opalaja tylko twarz i dekold. Co to czasu to najlepiej porozmawiaja z osoba, ktora obsluguje solarium, wszytsko jest zalezne od lamp itp. Mysle, ze na 1 raz powinno wystarczyc od 5-8 min.

Zależy od lamp, najlepiej zapytaj pracownicy/pracownika na ile najlepiej iśc minut za pierwszym razem. Możesz się umówić na jakiś konkretny termin, albo iśc z \'biegu\', najwyżej poczekasz na łóżko, a może akurat wolne się trafi. Wchodzisz, zmywasz makijaż, rozbierasz się najlepiej do golaska. Wskakujesz jak juz jesteś gotowa przyciskaszSTART i zaczynasz sie opalać, możesz ustawić sobie poziom opalania twarzy, klimatyzacje, watriaczek. Jak minie czas przeznaczony na opalanie, machina sie wylaczy i otworzy. No i to tyle..

wchodzisz do salonu kosmet. (czy gdzie tam masz to solarke), mowisz, ze chcialabys skorzystac z solarium, na poczatek przy jasnej karnacji - 5 min, bo jak wiecej to bedzie raczek na buzce ;) Babka/facet ustawia ci ten czas na timerze i daje ci np.10min, zebys weszla do pomieszczenia. gdzie jest lozko, rozebrala sie, przygotowala itp. Kladziesz sie, zamykasz klape i czekasz, az lampy sie wlacza. Lezysz sobie lezysz, cialko ci sie opala, a jak lampy sie wylacza, to sie ubierasz i wychodzisz, zeby zaplacic. (srednio 1 min. kosztuje 1 zł)

Gość pseudoglosnik
a ile placicie średnio za minutkę w wawszych miastach? ja mam porownanie takie- w miescie u mojej siostry place 1zł/1 min łóżko profilowane z mocnymi lampami, regulacją automatyczną, miasto 15 tys. osób a w wawie za takie samo lozko 1,60 musze placic :( czy znalazlyscie w wawie lozka o mocnych lampach tanszcze..?

Gość nie srednio tylko
maksimum 1 zl :) no to juz wszystko wiessz 🌼 a co do czasu opalania to zalezy jak mocne sa lampy no i jaka masz karnacje wiec lepiej bedzie jak zapytasz o to osobe obslugujaca dane solarium ;) POZDRAWIAM

Gość nie srednio tylko
w zyciu nie poszlabym na takie drogie solarium. W moim miescie najdrozsze jest za 1 zl i opala znakomicie wiec nie wyobrazam sobie jak mogloby mocniej grzac!! Najczesciej placi sie wtredy za wyzszy standard solarium ( chusteczki lepszej jakosci i takie pierdoly )

Gość pseudoglosnik
Ashley, proszę, daj mi więcej informacji na temat tego solarium.. tzn. prszę bardziej sprecyzuj miejsce, 1 przystanek od Bankowego ale w którą stronę..? czy to w salonie kosmetycznycm jakimś..? jaka to ulica? Będę ogromnie wdzięczna za informacje.. pozdrawiam

To solarium jest w szkole (Studium na ul. Ogrodowej). Wysiada sie na przyst. Kino Femina, mijasz Sąd Najwyższy i tuż za nim jest ta szkoła. To sie miesci na parterze. Nie mialam pojecia o tym miejscu, kolezanka mi powiedziala pol roku temu :) Opala tak samo, jak solar w mojej dzielnicy, ktory kosztuje 1,20zl/min :) A jesli nie widac roznicy, to po co przeplacac hehehe :D

Gość pseudoglosnik
dzięki!! :)

Gość 0solarium0
Dzieki 🌻 ! Czyli osoba ktora tam pracuje w tym zakladzie nie wlazi tam ze mna? Tzn hehe nie chodzi mi o to, ze bedzie ze mna lezec ;) , tylko mam po prostu opor przez rozbieraniem sie przy obcych ;) . Mozna sie polozyc np. w bieliznie? Czyli ona/on ustawia jakis czas po ktorym "lozko" sie wlaczy, a potem np. po tych 5min sie samo wylaczy tak? I jak czesto sie chodzi zeby zobaczyc jakis efekt ? Tzn juz wiem ze zalezy od lamp ale tak mniej wiecej?

Gość 0solarium0
Acha i jeszcze jedno male pytanie. Czy po solarce rowniez robia sie piegi ? Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii ? Od slonca latem pojawiaja sie u mnie na twarzy i zastanawiam sie czy solarium tez tak bedzie dzialalo.

Gość pseudoglosnik
Nie!! Nikt z Tobą nie wchodzi do kabiny! :) Gdyby tak było, to większość zrezygnowałaby z opalania na solarium :) Pracownik ustawia czas na takim komputerku;) który stoi na jego biurku, wchodzi tylko do kabiny z łóżkiem opalającym jedynie po to, aby przetrzeć łóżko po poprzednim kliencie.. :) możesz się opalać w bieliznie, ale po co w sumie miec paseczki na ciele..? ;) a o piegach nic nie wiem... :) przynajmniej mi się nie pojawiły, na słońcu raczej też nie pojawiają się więc w tym temacie sie nie wypowiadam :) a jak czesto..? ja na poczatku chodzilam co jakies 2 dni przez poltorej tygodnia-0 dopiero wtedy zobaczylam efekt, teraz chodze raz na tydzien dla utrzymania opalenizny na jakies 10 min pozdrawiam

Gość zuzia lalka nieduza
Nic sie nie boj. Powiesz pracownikowi ze jestes pierwszy raz i on Ci wszystko dokładnie zademomstruje i wytłumaczy. Dobierze tez czas opalania na pierwszy raz. Wejdzie z Toba do pomieszczenia w ktorym jest solarium pokaze Ci jak sie je zamyka gdzie i co przyciska i wyjdzie a ty sie spokojnie rozbierzesz do golasa:)

Gość 0solarium0
Teraz bedzie najglupsze pytanie z serii: opalam sie na tym lozku jednoczesnie od gory i od dolu ;) ??

Gość 0solarium0
Aaa i jak jestem juz gotowa, to ja cos tam wciskam tak? I to juz jest przez pracownika ustawione na te np. 5min ? Tak?

Gość 0solarium0
Ajjj ... Czy to lozka zamyka sie kompletnie, jak trumna ? ;)

Gość Do 0solarium0
Tak - opalasz się jednocześnie od dołu i od góry a nad twarzą masz z reguły specjalne lampy tylko do opalania buzi , sama nic nie wciskasz - masz wszystko zaprogramowane przez obsługę, i nie zamkną Cię jak w trumnie bo tył i przód łożka są otwarte - w nogach z reguły jest wentylator

Gość zuzia lalka nieduza
To zalezy od łózka. Niektore są takie ze naciskasz przycisk i lampy same sie zapalją i solarium samo zsuwa klape mechanicznie. Inne ... nasickasz przysisk po paru sekundach lapmy sie zapalają i sama zamykasz klape. Zadnego solarium nie domkniesz do samego konca jak trumne:) Tak opalasz sie po obu stronach. Lapy sa u góry na pokrywie i na tej dolnej na ktorej lezysz

Gość 0solarium0
Ok, chyba wiem juz wszystko :) Bardzo Wam dziekuje !!