Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

deborah

naleśniki

Polecane posty

Prosze o przepisy na naleśniki. Na te najprostsze i bardziej wymyślne. Na takie które Wam najbardziej smakują ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gocha879
ja lubię najbardziej z bananami mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na słodko, to: serek tosca mieszamy z cukrem waniliowym, troche smietanki i wiórki kokosowe. schładzamy. smarujemy tym nalesniki. pycha! smakuje jak lody! :) na ostro: miesko mielone, pomidorki, czerwona fasola, kukurydza, ostre przyprawy - smażymy. wychodzi cos na kształt sosu do spagetti. naleśniki dodatkowo posypujemy serem żółtym i zapiekamy 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bomba - wyprzedzilas mnie :P :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko szpinak
tylko szpinak, robisz szpinak wg przepisu (mrożonka) i ser twarogowy mieszasz razem zawijasz z rulony i zapiekasz w piekarniku - dla mnie potrawa nr 1.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko szpinak
co to jestserek toska i jaka śmienanka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lojka
najszybszy i najlepszy środek do nalesnikow...to poprostu opakowanie "warzyw na patelnie" lekko podduszonych i już.. ewentualnie mozna dodac kawalek kielbasy lub parowki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szpinak plus niebieski ser (rokpol, gorgonzola) mniam:))) serek bialy plus rodzynki plus nutella (zamiast rodzynek moga byc owoce typu brzoskwinie z puszki) mmmm z chilli con carne (wolowina mielona smazona z cebulka i papryka z dodatkiem chilli i mielonej kolendry plus pomidory z puszki duszone to ok pol godz - 45 min); pycha pieczarki cebula papryka czerwona podsmazone na nalesniki i potem zapieczone z serem serek bialy cukier i truskawki:)))) po angielsku - klasyczne sa z cukrem i sokiem z cytryny (ja je tak sobie lubie) z lodami i polewa czekoladowa i orzechami:)))) a w ogole to moga byc w wszystkim co wam na mysl przyjdzie:)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z serkami topionym ale tymi zawinientymi w folię np. Hohland gouda, z szynką pieczarkami. Włożyć do środka, złożyć naleśnika w trójkąt, podgrzać w np. mikroweli aż się troche roztopi Zbananami i czekoladą mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 17tratrata
A właśnie chciałam się spytać apropos ciasta na naleśniki. Mam 17 lat, więc jestem trochę niewprawna, ale chciałabym się czegoś nauczyć gotować, bo moi rodzice umieją tylko kluski, ziemniaki i odgrzać jedzenie z paczki czy słoika :( :( Naprawdę :( Aż nie wiem, jak ja żyję :) Na poczatek z takich prostych rzeczy pomyślałam o naleśnikach. Jednak czy aby ciasto się nie przyklejało do patelni muszę mieć jakąś specjalną patelnię? Ktoś kiedyś pisał, że jakąś żeliwną... Ja widziałam w hiperamarkecie takie za 10 zł na 22 cm(nieżeliwną), więc czy jak taką kupię, to mi się zrobi dobry naleśnik? Czy to niemożliwe? Czytałam, że, aby ciasto się nie przyklejało na patelni, to trzeba posmarować jakoś solą.... Jak należy zrobić, aby się ciasto nie przyklejało do patelni? :) Proszę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 17tratrata
eno proszę :) Co zrobić, aby ciasto z naleśnika się nie przyczepiało do patelni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość komedie na polsacie
ja mam teflonową i nie przywiera jedynie pierwszy jest jskis taki brzydki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka_tam
do ciasta nalesnikowego dodaje się olej,w przepisach podaja,ze lyżkę,ale ja daję wiecej i podobno jest wazne,zeby ciasto po zrobieniu "odpoczelo" pół godziny,wlasnie,zeby sie nie przyklejalo,jak smazę pierwszy naleśnik daję tyle oleju jak np. na jajecznicę,po usmazeniu go wyrzucam,bo jest tlusty i smażę nastepne juz bez niczego-wystarcza olej w ciescie-i na roznych patelniach smazylam w ten sposób i sie nie przyklejaly

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×