Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Teresa P.

Stwardnienie rozsiane

Polecane posty

Gość Teresa P.

Szukamy pomocy. W ubiegłym roku zdiagnozowano u mojej 25-letniej siostrzenicy Dominiki stwardnienie rozsiane. Inne miała plany , takie jak wszystkie dziewczyny w jej wieku. W marzeniach nie było choroby. Los chciał inaczej. Jest to choroba układu nerwowego, w przebiegu której układ immunologiczny człowieka zaczyna nagle produkować przeciwciała niszczące osłonkę mielinową włókien nerwowych. W miejscach, gdzie dochodzi do uszkodzeń, tworzą się blizny i stwardnienia (stąd nazwa choroby). Utrata mieliny powoduje brak ciągłości w przewodzeniu impulsów nerwowych, a więc upośledzenie wielu organów. Proces samozniszczenia organizmu można spowolnić. Jedyny lek, który może pomóc Dominice to BETAFERON. Terapia powinna trwać 2-3 lata. Miesięczny koszt leczenia to około 3400 zł. Przekracza to możliwości finansowe rodziny. Wiemy jednak, że na świecie jest mnóstwo dobrych ludzi. Do nich zwracamy się z prośba o pomoc. Liczy się każda złotówka. Nie muszą to być jakieś wielkie kwoty od pojedynczych darczyńców. Dodatkowych informacji udzielę pod adresem: fordomi@wp.pl Numer konta: FUNDACJA NA RZECZ CHORYCH NA SM IM. BŁ. ANIELI SALAWY PKO I/O Kraków 78 1020 2892 0000 5602 0016 1620 Hasło DOMINIKA Fundacja jest Organizacją Pożytku Publicznego, więc darowizny można odliczyć od podatku.

Gość nutapiki
Może dzisiaj ktoś zdecyduje się pomóc Dominice? Może właśnie dzisiaj...

Gość retanupi
Napisz do mnie na skrzynkę mail`ową. Mam prapozycję