Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja20

Czy wierzycie w przesąd?

Polecane posty

Gość czy jak kupie....
ale garnki nie mają magicznej mocy.. :( ehhh

Gość niniss
ach bym zapomniała zawsze jeszcze możesz podarowc parzysty bukiet kwiatów podobno tez się "nie powinno" albo kup lustro i spraw by je stlukla murowane 7 lat nieszczescia

Gość czy jak kupie....
kupię jej kilo soli w dziurawej torebce - podobno jak się rozsypie to też pech. Dobry pomysł?

Gość niniss
jestes genialny :)

Gość Brondynka
czy jak kupię - ty jesteś bardziej zabobonny niż my tu wszystkie razem wzięte, już oczyma wyobraźni widzę jak się wściekaszi klniesz, gdy ci czarny kot przebiegnie drogę. Przyznaj się!

Gość czy jak kupie....
tak - rozgryzłaś mnie! Codziennie rano po trzy razy pluję przez każde ramię. W pracy obrysowałem sobie biurko kredą święconą. Tak na wszelki wypadek

Gość Lukrecja20
To teraz już mam pecha,odkupić już nie odkupie tego zegarka,bo już go miesiąc temu dostałam...:(

Gość Brondynka
:) jeszcze ten krąg posyp solą, bo sól nie przynosi pecha, lecz odpędza złe moce ;)

Gość Brondynka
Możesz chyba jeszcze mu zapłacić złotówkę za ten zegarek, spróbuj.

Gość Lukrecja20
To dzisiaj zapłacę tą złotóweczkę i zobaczymy co to będzie,dzięki :)

Gość czy jak kupie....
za późno, złe moce zegarka już zaczęły działać, już diabelskie nitki się wokół Ciebie zaplątują...

Gość lauraoo
witajcie p\cos jest w przesadach,,,,,,,,juz nasze babcie w nie wierzyły.ja dostalam zegarek od meza i rozstanie to kwestja czasu......zakochalam sie

\"pcos jest w przesadach,,,,,,,,juz nasze babcie w nie wierzyły\" - co za idiotyzm. A kiedys wierzono, że rude kobiety są czarownicami i palono je ma stosie. Czy my tez mamy w to wierzyć?

Gość sweden
No cóż, ja dostałam w prezencie zegarek od mojego chłopaka no i po trzech misiącach się rozstaliśmy... Co prawda po pół roku wróciliśmy do siebie i w przyszłym roku planujemy wesele:-) Więc nie wiem jak to naprawdę jest z tymi zegarkowymi prezentami... Ale mój narzeczony wyjechał na męski wypad w czwartek i nie dalej jak wczoraj pękło szkło w tym zegarku!!! I to wydaje mi się trochę dziwne bo leżał sobie spokojnie na półce tak jak zawsze. Czy ktoś wie coś o przesądzie na temat pękającego szkła w podarowanym zegarku????

Gość TanieSzatkieeee tam... mąż dał

Gość TanieSzatkieeee tam... mąż dał
o w morde...tekst mi uciekł dostałam na 1 rocznmicę ślubu od męża zegarek bo spóźniałam się notorycznie ja zrewanżowałam mu się tym samym, to było 26 lat temu. Nadal jesteśmy razem.

Ups... A mi się teraz przypomniało, że podarowałam swojemu chłopakowi zegarek na urodziny. :p I rozstaliśmy się po paru miesiącach. Ale dopiero czytając ten topik uświadomiłam to sobie. :) Aha i jeszcze coś Wam powiem. :p Urodziłam się 13 w piątek. :p

Gość a ja slyszalam ze
nie mozna facetowi koszuli kupować, bluzek t-shirtow, bo rozstanie murowane........

Gość ludzie co wy tu wypisujecie
a co to ciemnogród jest?

Gość jestem olana
mamy XXI wiek, a ludzie wciąż wierzą w takie rzeczy? buhahahahahahah

Gość te verde unplugged
a mi zaden z moich trzech dotychczasowych facetow nie kupil zegarka, i co? z zadnym juz nie jestem :classic_cool: kurcze, naprawde mozna w takie cos wierzyc?

Gość jestem olana
chociaż... kiedyś u teściów postawiłam torebkę na podłodze - dla mnie norma, najgorsze co się stanie to pobrudzi się spód... a teściowa nagle krzyknęła, ja podskoczyłam, bo nie wiedziałam co się stało, aż kobieta podbiegła i szybko wzięła torebkę z podłogi i położyła ją na krześle...

Gość te verde unplugged
ja taka sytuacje mialam na korepetycjach, babcia ucznia sie zestresowala moja torebka, to dopiero bylo slodkie

Gość czy to znaczy
że jak mi mąż kupił samochód to mam się zwijać???!!!!

Gość lanie w banie
podarowanie dobrego zegarka świadczy o uczuciach....im tanszy tym prędzej sie rozstaniecie ;p a tak serio to te przesady sa do bani,to nic innego jak sugestia...

Dokładnie, przesądy to same bzdury :D Pisałam to w innym temacie, ale mogę powtórzyć ;)) Zobaczcie sami... Choćby przesądy dotyczące ceremonii ślubnej w kościele - co z osobami biorącymi tylko ślub cywilny? Czy tylko osoby wierzące tudzież biorące ślub kościelny mają się wystrzegać pewnych rzeczy?? Inny przykład... Kiedyś jak lokomotywy były na węgiel to każdy "nadzorujący" taką lokomotywą dostawał... ZEGAREK, żeby pąciąg przyjechał punktualnie :D I jakoś nikt nie uważał, że to coś złego :P "Piątek 13" jest stąd, że tego dnia wykonano egzekucję na Mistrzu Zakonu Templariuszy. No i najgłupsza sprawa :P Czy to "wina" kota, że jest czarny? :P Takie geny i tyle :P Czy zabobony mogą o czymkolwiek świadczyć?! Z resztą ciekawa jestem kto to wszystko wymyśla, bo niedługo to nic nie będzie można zrobić ani kupić, bo zabobon... A swoją drogą... Wiara katolicka po części zabrania wierzyć w zabobony :P