Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mexi

Trądzik po 20 roku życia

Polecane posty

Niestety to mój przypadek. Zaczynam podejrzewać hormony, bo mam też inne problemy związane z zaburzeniami hormonalnymi. Niech wpiszą się tu osoby, które cierpią na tę przypadłość. Co jest u was przyczyną? Jak sobie radzicie? Czy można jakoś naturalnie wyregulować hormony (a nie biorąc farmakologicznie?)

to też mój problem mam 22 lata i trądzik wrócił w czerwcu stosowałam diane ale gdy przestałam koszmar potem microgynon i cilest jeszcze gorzej i teraz yasmin straciłam już nadzieję

Gość MalaCzarna3+3
To juz bylo.. Radze przegladnac forum nie tylko wy macie z tym problem. Jedna sugestja : NIE TRUJCIE SIE kuzwa CHEMIĄ!!! Wyleczycie tradzik a potem co.. przeszczep wątroby? Sa naturalne sposoby na wyleczenie!:)

Gość MalaCzarna3+3
ps2: to nie tylko hormony, ale sposob zycia ,stres/nerwica itp, dieta , aktywnosc fizyczna - a najczesciej jej brak. Wezcie sie za siebie w calosci a nie kremik punktowo tabletka na hormony a g* wam to da jak nie zadbacie o wszystko naraz.

Gość mala czarna ma rację

Mexi ja tez mam taki problem - bardzooo przetluszczajaca sie skora, za tym stoja zaskorniki ja je wyciskam i pryszcze i plamy mam:( kupilam sobie w rossmanie tonik i krem w tubce malutkiej koloryzujacy na wagry pomaga ale jak nie wyciskam z sebamed- teraz jest w promocji;) btw nie dostałam jeszcze tego zaproszenia na 28dni:(

Gość zielona łza
MalaCzarna3+3 jasne ze nie tylko hormony i ze stres a takze dieta itp. Niestety to wszystko się laczy z hormonami. Sposob odzywiania : nie kazdy kto zle sie odzywia ma problem z cerą! Po drugie stres: Nie kazdy kto ma stresujący tryb zycia ma problemy z cerą. Fakt...stres dziala niekorzystnie na stan cery..ale to wina hormonów. Więc najpierw leczymy problem hormonalny.Robimy badania.Pozniej jest leczenie. I nie tabletkami antykoncepcyjnymi! Bo to pomaga lub tez wcale - tylko na chwilke.radzę udac sie do lekarza endokrynologa.

Gość lotta21
Ja sie wyleczylam naturalnymi sposobami a tez mi hormony buszuja.I tez mialam fatalny stan buzi.Teraz mam ladna. I watroba zdrowa.

Gość pysiaczekk
lotta - co robilas? Jakie to te naturalne sposoby? Napisz prosze...

Gość mMasumi
Ja ma PCOS a co za tym idzie trądzik, hirsutyzm, wypadają mi włosy, tyję i mam zaburzenia miesiączkowania. Wszystko z nadmiaru testosteronu i androstendionu. Leczę sie juz trzy lata, biore Diane 35 i Siofor 500 no i antybiotyki, witaminy, maści, dieta i duzo ruchu. Teraz bylam na badaniach bo kończe Diane, ale efektów nie ma .Podobno ostatnia deska ratunku będą dla mnie dwie ciąże i to najlepiej jedna po drigiej, tylko podobno mam cykle bezowulacyjne więc jestem bezplodna :-(

Gość mMasumi
Podobno w 20 r. ż stęrzenie testosteronu jest najwieksze, a potem co roku zmniejsza sie o 3%. To by sie zgadzalo, bo ja zaczęłam chorowac jak miałam 20 lat, wczesniej juz miałam tradzik ale młodzieńczy. PCOS jest zespolem, który najprawdopodobniej ma uwarunkowania genetyczne, mam to po mamusi, zreszta tato i moi bracia zarośnieci są jak malpy, wiec ja tez mam duzy testosteron. Moja rada idź do endokrynologa, zrób badania, a lekarz na pewno cos dobierze. Czasem wystarczy zredukowac troche tkanke tluszczową, albo wprowadzić dietę.

Ja mam 24 lata i tez mam tradzik, poszlam do endokrynologa i okazalo sie ze mam nadmiar prolaktyny i to jest przyczyna mojego tradziku, dodam jeszcze ze jak bylam nastolatka nie mialam go wcale i prowadze bardzo zdrowy tryb zycia. dieta tylko w niewielkim stopniu ma wplyw na cere, jesli masz problemy hormonalne to dieta ich nie zmieni pozdrawiam

Powiem szczerze... i niech wszyscy to przeczytaja.Srodki antykoncepcyjne stosowane na trądzik... nie sa dobrym rozwiazaniem.Stosowałam daine-35 dwa razy... pierwsza kuracja to 4 miesiące..(przepisane przez ginekologa po uprzednim zbadaniu poziomów hormonów-wyniki były ok), poprawa była ale nie az na tyle znaczaca... drugi raz przepisane przez dermatologa takze Diana..bralam 9 miesiecy... Kuracja diana powinna trwac 6 miechów i kolejne 3 na utrwalenie kuracji. Odrazu mówie , ze efekty sa tylko w momencie brania tabletek.. po odstawieniu.. skóra zaczyna sie coraz mocniej przetluszczac ii wraca do poprzedniego stanu... zdarza sie tak, ze przez jeden lub dwa miesiace nastepuje jeszcze wieksze nasilnie problemu z cera...niestety:) Polecam natomiast... produkty do sotosowania zewnetrznego... jak mycie skóry twarzy.. ale nie przy pomocy wody oraz zelu(firma nie wazna)...lecz najlepiej uzywac mleczka na bazie wody termalnej..firmy dermedic(specjalnie do skory alergicznej i atopowej)..bardzo dobra jest masc acno-derm.. mysle, ze lepsza od wiele na recepte.. bo miałam juz chyba wszystkie.. polecam takze specjalne płyny recepturowe(tylko z przepisu lekarza)...wazne jest takze odzywianie...totalny zakaz jedzenia słodyczy a w szczegolności _CZEKOLADY...oraz ostrych potraw. Zrezugnyjcie takze z tłustych dan... wkoncu sebum z czegos sie bierze:) łykanie witaminek bardzo wskazane:) Pozdrawiam i powodzenia.Ps.( a kwasy na skore sa dobre ale dopiero po wyleczeniu wszystkich stanów zapalnych na buzi..bardziej przydatne do usuniecia blizn i przebarwien skóry..a nie do leczenia)

Gość Też miałam ten problem
jako nastolatka nie miałam nigdy trądziku, a po urodzeniu dziecka w wieku 20 lat się pojawił. Walczyłam z tym ok 10 lat ( teraz mam 31). Pierwsze to właśnie za namową ginekologa użyłam diane. To tylko była kuracja doraźna, z początku to pomogło, ale za to pojawiły się inne dolegliwości, złe samopoczucie, bóle piersi przed okresem, tradzik wrócił, mniej go było, ale wrócił. Po roku stosowania, zrezygnowałam z Diane i przeszłam na spiralkę. Zle smopoczucie przeszło, bolące piersi zostały do dziś, pojawiły się inne koszmary, trądzik nasilił się strasznie, nawet na dekolcie i szyji, zaczął mi rosnąć mały wąsik pod nosem. Byłam przerażona. Z czasem sie to wyregulowało, ale trądzik dalej miałam. Dopiero od niedawna pojawił się produkt na rynku, który umozliwił mi całkowite pozbycie się trądzika, zwężył mi pory skórne na nosie i policzkach. Uzywałam wielu produktów przeciw trądzikowych, ale ten mi pomógł na 100% to produkt Garniera. http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=9071 Uzywam tego czesciej niż zaleca producent, czasami nawet codziennie i mi tylko to pomaga.

Gość muuumuuuuu
ja mam kaszki i grudki :(

Gość frycia z wychodka
mnie wysypalo po tabletkach anty komu udalo sie z tego wyjsc!!!!!!!!?????

Gość Też miałam ten problem
To zrezygnuj z nich, jak najszybciej.

Gość frycia z wychodka
no zrezygnowalam i mnei wysypalo potem wyleczylam .... i potem znowu wysypalo.....potem wyleczylam i zeby podtrzymac efekt zaczelam nowu brac tabletki..............i teraz kilka mies po odstawieniu widze ze powraca malymi krokami :( nieeeeeeeeeeeeeee jak wyjść z tego błędnego kola!!!!!!!!!!!!!

Gość kamcia22
ja odstawiłam pół roku temu hormony i mnie wypryszczyło jak nigdy... więcej się na nie nie zdecyduję, bo ich przyjmowanie, to oszukiwanie się, że po odstawieniu będzie dobrze...

Gość frycia z wychodka
kamcia no a jak teraz???

Gość Dorianeq
z jakies dwa lata temu latem z kolegą p[oszlismy do solarium, bo kolega stwierdził, ze na to mpomoze i sie pozbedziemy wszystkich "syfów" i tak było z poczatku, bylem zadowolony i bylem z jakies 3 rzy, bo tradziku sie pozbyłem. Pewnego ranka zimą obudziłem sie i poszedłem do łazienki się umyć i spojrzałem w lustro i własnym oczom nie mogłem uwierzyc, ze masz takie "grudy" na twarzy, miałem tego od zarąbania, leczyłem tradziki mimo to, nie mogłem się go pozbyc, dopiero od jakiegos czasu bardzo sie zmniejszył i mam pyt.: Byłem dzisaij sie opalic trochę, lezalem prawie dwie godziny na sloncu i czy w zwiazku ztym rowniez moge sie czegos takiego spodziewac z powrotem? Proszę o szybką odpowiedź.

Gość Zajrzyjcie na
30 lat itrądzik

Ja odstawiłam tabsy 3 miesiące temu, stopniowo jest coraz gorzej.. cera bardzo sie przetłuszcza, mam pełno zaskórników, boję się, chciałabym wrócić do tabletek, ale nie wiem, czy znów zadziałają.. :-(

A poza tym nie zgadzam sie z wypowiedzią dot. stylu życia i stresu, ja odżywiam sie bardzo dobrze, żadnego alkoholu, słodyczy, ostrych przypraw, ćwiczę, używam dobrych kosmetyków, pije dużo wody, jem tabletki z bratka i cynk, nie mam stresującego trybu życia i gówno to daje za przeproszeniem, więc w moim przypadku to wyłącznie kwestia hormonów

Gość Miodowa_22
Ja mam 22 i nadal walcze z trądzikiem raz jest lepiej raz gorzej a mam go gdzieś już 10 lat , teraz stosuje antybiotyk-Unidox maść na rano , płyn wieczorem do obmywania twarzy , i zel iwostin , a do tego od 3 dni trzy razy dziennie pocieram twarz cebulą a wy jak sobie radzicie???

Gość pchlasachrajka
ja przeszlam kuracje Izotekiem, ma duzo skutkow ubocznych, ale w koncu ostatecznie pozbylam sie problemow z cera, zadne inne leki i masci nie dzialaly

Gość alicja25
Najlepsze efekty jesli chodzi o leczenie trądkiu - po regulonie. Teraz już go odstawilam, a cera nadal ładna. Zadne inne środki mi nie pomogły, a brałam całą masę.