Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

palette

Błagam o pomoc

Polecane posty

Jestem mamą 2,4 m Dziewczynki. Proszę o wypowiedzi zaczynam już tracić zmysły. Czy ja robię coś nie tak czy małej coś dolega. Mamy czy miałyście podobne przypadki. Zaczynając od początku. Jestem mama bardzo uczuciowa wylewna itp. Karcę mała w samej ostateczności. Od urodzenia były problemy ze spaniem małej. Do 2 lat praktycznie spałyśmy razem do 1,6 karmiłam ja piersią. Mała mimo iż spałyśmy razem i tak się wzbudzała. Czasami robiła sceny. Od 1/2 tygodnia twardo postanowiliśmy ja z mężem nauczyć spać sama. Mała ma oddzielny pokój. Potrafi się budzić nawet co 2 godziny. Mąż to ja gdy z płaczem przybiegała do sypialni odprowadzaliśmy ja i usypialiśmy. Ale ona nie zasypiała tylko ciągle przybiegała i tak w kulko. Po 5 dniach zero poprawy. Płacz coraz większy. Przenieśliśmy wiec mała do swojej sypialni zaczęła spać na swoim ale w naszym pokoju z nami. Płacz jest wstaje i tak. Od wczoraj rana histeria nie ustaje napady złości co 2, 3 godziny. Bije się, wrzeszczy już prawie straciła głos. Ale najgorsze było w nocy budziła się krzyczała strasznie ,biła się i mnie nie mogłam nad nią zapanować Czy miałyście podobne problemy czy dziecko może tak reagować. Czy to może błąd w naszej metodzie. Jaka metoda jest lepsza mąż jest bardzo stanowczy czasami ponoszą go nerwy to krzyknie to klepnie, czy tak powinno być.. Myślę już bardzo poważnie by udać się z mała i nami do specjalisty. Błagam o radę. Jestem z warszawy mamy jeśli któraś z was miała podobne problemy i ostatecznością był specjalista to jaki i gdzie.

Wiesz.. moge tylko powiedziec ci ze ogladalam w tv taki program.. \"Niesforne aniolki\" Tam malzenstwo mialo podobny problem.. Pani psycholog przyszla do nich i im pokazala jak maja mala usypiac.. Tzn nie ma usypiac na kanapie jak to zwykle robila przy tacie tylko ma byc to rytual.. czyli kolacja mala zabawa i spanie.. i tu sie zaczynalo... Pamietam jak bylo pokazane ze mala wstawala.. i ojciec w ciagu godziny potrafil ja podnosci brac na rece calowac mowic jej ze teraz jest noc i idzie spac i klasc ja do lozka znow..i to bylo 40 razy w cizgu godziny... Pokazali malej ze nie ona tu zadzi a oni.. i ze jaj placze nizc nie daja.. sama sie meczyla i zasypiala.. trzaba miec silne nerwy i wytrwalosc... Nie wiem czy ci cos to da.. Ale mam jezyk niemowlat w wersji elektronicznj.. moze tam cos jest jak chcesz moge ci przeslac... Moze tam tez beda jakies rady.. A i pamietam ze za przespana noc mala dostala prezent od wrozki... napjpierw kupili mala lampke dogniazdka aby wrozka wiedziala ze dziewczynka spi.. a potem jak juz ladnie przespala cala noc.. dostala od wrozki prezent... Szkoda ze nie ogladalas tego programu.. pewnie pomogl by ci teraz :(

Bardzo dziękuję. Podejrzewam, że z moim rozstaniem ze spaniem w jednym łózku też mogą być problemy, więc chcę się \"dokształcić\" za wczasu. :D Pozdrawiam!

Gość mama77
mała pewnie nie dojrzała jeszcze do zasypiania w swoim pokoju, jak ja zostawiliście tam poczuła sie nie pewnie przestraszyła się że jest sam i stąd pewnie teraz jej reakcja. nigdy tylko jej nie zostawiajcie żeby zasnęła z płaczem, taz niech placze aż się zmęczy bo to nieprawda a jedynie utwierdzać się bedzie w poczuciu krzywdy. dzieci w tym wieku przechodza okres buntu i trafiliście z nauka pewnie na ten czas to dodatkowo potęguje jej bunt. moja córka też do 2,5 roku nie zassypiała sama a potem zaczęła zasypiac sama i bez problemów śpi. z tym że jej łóżeczko od początku stało kolo naszego łóżka a zanim się do niego przeniosla spała z nami. cierpliwości dużó cierpliwości stanowczo ale nie przez kary i karzyk i mała sie przekona i nauczy, nic nie dadzą metody książkowe bo każde dziecko jest inne i tylko Wy wiecie co zadziala. powodzenia

Rusałka, gdybyś mogła mi przesłać ten \"Jezyk niemowląt\' byłabym bardzo wdzięczna.

Rafinka... A ja tez moge prosic ta senna katorge ;) Jak ktos chce j.niemowlat to niech pisze do mnie.. :) dajmicieplo@wp.pl Rafcia.. dziekuje :D (jaka pewna ze dostanie ...:D ;):P )

Dziekczynienie :D:D:D W ramach braku reglamentacji... Masz cos do smiechu :)

Nie wiem juz sama co robić serce mi rozdziera kiedy ona tak płacze , ale maz oczekuje stanowczości w moim działaniu. Pragne tylko by moja kochana olcia była taka jak kiedys. By przyszła i powiedziała kochana mamusiu by zajeła sie soba, dała buziaczka. Siedze tu teraz i łzy strugami płyna po moich policzkach. Bo nie poznaje własnego dziecka. Stała sie agresywna. Jak ten bieg wydarzeń zatrzymać. Własnie zasnęła wypłakała sie wywrzeszczała. Jestem bezradna im bardziej łagodna tym bardziej potępiana przez nią. I jeszcze mąż wbija ostatniego gwoździa do przysłowiowej tr...Nie wiem czy to jego wina czy był wobec niej zbyt stanowczy. Okropnie boję sie nocy. OKROPNIE. Jestem załamana