Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A-L-A

JAK WYGLADA ZABIEG USUWANIA TORBIELA Z PIERSI?? POMOCY

Polecane posty

Gość A-L-A

chciałabym sie dowiedziec jak wyglada taki własnie zabieg, a dokładnie lekarz mówił cos o przełuwaniu, czy takie coś jest przeprowadzane operacyjnie i czy wymaga to pozostania w szpitalu ?? prosze o odp bo kompletnie nic nie wiem na ten temat :(:(

Gość expor
niewiele wiem na ten temat, prócz tego, że sama mam torbiel, w przyszłym tyg mam wiz.u gin; lekarz, który robił mi usg, stwierdził, że torbiel jest wypełniona płynem, wkłuwa się w piers igłe i płyn odciąga, zabieg podobno jest szybki i prawie bezbolesny, napewno nie trzeba zostawać w szpitalu

Gość A-L-A
a dziękuje za informację :) ja jestem własnie dzisiaj po USG czeka mnie jeszcze jedno USG i rentgen :( a pozniej pewnie przekłuwanie ...

Gość A-L-A
a najlepsze jest to ze mam dopiero 17 lat ....

Gość A-L-A
wie ktoś coś więcej ??

Gość tak jak pisze expor
przy znieczuleniu miejscowym

Gość a u mnie
powiem ci najprosciej jak sie da: otoz moja mam miala torbirle, nawracaly co jakis czas. z poczatku miala robiona biopsje, tzn. cienka igielka "wyciaga" sie ten plyn, ktory jest w srodku_nic nie boli-tyle tylko co uklucie.robi sie to w gabinecie i po "zabiegu" idzie sie do domu. Pozniej jej sie zrobil torbiel taki, ktory nie nadawal sie na biopsje i musiala go miec usunietego. zabieg miala robiomy w znieczuleniu miejscowym-nic az tak strasznego to nie bylo. po tym zabiegu nie zostala w szpitalu. pozniekj znow jej sie robily te z plynem i miala kolejne biopsje. na szczescie od jakiegos czasu jest ok. Nie martw sie, bedzie dobrze

Gość A-L-A
dziękuje za informacje bo byłam strasznie zmartwiona ale juz mi lepiej :D pozdrawiam dzięki 🌼

Gość gość
Witam...ja 3 razy z torbielą miałam ściągany płyn,zrobił się stan zapalny torbielą,teraz chce usunąć torbiel w przychodni...miejscowe znieczulenie ...boje się...