Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ketoprom

Czy zna ktoś skuteczny sposób na pryszcze i wągry?-Pomocy!

Polecane posty

Witam wszystkich.Czy ktoś zna jakiś sposób na pzbycie się pryszczy i wągrów z całej twarzy. mam jeteraz wszedzie nawet na policzkach i skroniach, niektóre takie podskórne i bolące. mam 23 lata i nigdy nie miałam problemów z cerą, nawet podczas dojrzewania. Wszystko do czasu-zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne i potem przestałam - od tej pory koszmar! nie pznaje mojej twarzy. Już sie radziłam lekarza i wiem , że mogą one rozregulować cerę. myślałam, że z czasem przejdzie, że skóra wróci do normy, ale to już trwa ponad 7 miesię cy i nic. stosuję żele do mycia twarzy i zawsze tonik, ale nie pomaga. Jeżeli ktoś zna dobre sposoby, kremy , maści, leki robione, domowe sposoby to proszę o pomoc. I jeszcze jedno pytanie: czy te wszystkie płatki na wągry wogóle pomagają? PS. przepraszam ze ewentualne błędy.

Gość anusianiusiusi
Witaj, Przede wszystkim należy buzię oczyścić. Umów sie z dobra kosmetyczka na pełny zabieg, zakończony np maska algową. Bez gruntownego oczyszczenia buzi nie mam mowy o skutecznej pielegnacji. Wagry i pryszcze same nie znikną... Jesli już oczyścisz ładnie polecam, do codziennej pielegnacji nową serię Acne Blocker dla cery tradzikowej z ATW. Podaję namiary na katalog tej firmy: http://road4.xip.pl/atw/download/katalog_luty.pdf Kosmetyki generalnie są łagodne wiec kiedy objawy tradziku złagodzisz, polecam serię np antystres....

Gość świnka
hej!ja Ci bardzo wspolczuje sama to przezylam..teraz lecze zmiany po tradzikowe...te podskórne sa naprawde straszne..bolały mnie nawet jesli sie pochylilam w dól..:(:( zycze Ci abys tez wygrala z tradzikiem...nie dajmy sie zniszczyc

Gość magae
Face okey - gdzieś tutaj widziałam o tym temat. To dobry preparat.

Gość ja miałam podobnie
tzn. w liceum miałam troche syfów. powalczyłam z nimi z rok jakimis kosmetykami do twarzy z pryszczami i po około roku znikneły. jak miałam 23 lata to pojawiły się ze zdwojoną siłą!!! a moze nawet i wiecej. no to było straszne!!! nigdzie nie chciało mi sie wychodzic. chodzilam tylko na uczelnie. nawet preparaty od dermatologa nie pomogly. pomoglo mi troche mydlo siarkowe. ale na krotko. pozniej bylo jeszcze gorzej. w koncu natrafilam na boniderm. to takie mydlo ziolowe. zaczely mi po tym znikac po okolo 2-3 tyg. po 2 m-cach zniknely calkiem. teraz mam sporadycznie i coraz rzadziej. ale nadal stosuje boniderm. oprocz niego uzywam krem babydream z rossmana i masc acnemycin. ta masc jest super! czasem jak wyskoczy syf ktorego trzeba wycisnac bo sam wylazi to wyciskam, smaruje spirytusem i masc acnemycin. do zmywania makijazu (bo boniderm dobrze nie zmywa) polecam zel do skory tradzikowej z firmy flos lek. myje sie tym zelem a pozniej wcieram boniderm. no i jeszcze jedna wazna (a moze najwazniejsza) rzecz - nie wolno dotykac twarzy. nawet na moment! nie mowiac juz o wyciskaniu. twarz dotykam tylko przy myciu i kremowaniu. powodzenia! :) 🖐️

Gość Perpetua
a ja mysle, ze powinnas zaczac walczyc od wewnatrz, bo w taki wlasnie sposob organizm pozbywa sie calego syfu nagromadzonego przez okres brania tabletek kiedys nawet slyszalam opinie, ze osoby z tradzikiem powinny sie cieszyc, ze organizm znalazl dla toksyn ujscie przez skore, a nie uszkadza np narzadow wewnetrznych, no ja sie specjalnie nie cieszylam, ale moze docenie na starosc ;-) przezylam to samo, co Ty i udalo mi sie prawie calkowicie pozbyc tradziku po pierwsze - delikatna regulacja hormonow za pomoca betasitosterolu, polecam np lyche oleju z dyni codziennie, sa tez preparaty jak Poldanen, ale maja dosc niska dawke, powinno sie brac ok 200-300g dziennie w przeliczeniu na beta sitosterol; nie przeraz sie ze sa to srodki na prostate, bo maja one za zadanie dzialac lekko antyandrogennie :) po drugie - jelito - polecam zastanowic sie nad dieta, u mnie rewelacyjne efekty przynioslo odstawienie nabialu, mozesz takze odstawic produkty z glutenem na jakis czas i zobaczyc czy bedzie roznica - zarowno zawarta w nabiale kazeina, jak i gluten zaklejaja jelito i sa bardzo sluzotworcze; dbaj o dobre bialko i duzo warzyw, lykaj witaminy jak cynk i B-complex, dobre efekty daje czosnek w kapsulkach, bo dziala jak naturalny antybiotyk, no i Lactobacillusy w tabletkach po trzecie - traktuj swoja skore lagodnie, ona jest zestresowana i nie wysuszaj jej, nie myj mydlem, tylko uzywaj delikatnych srodkow do mycia, ja uzywam w wiekszosci kosmetykow organicznych i jestem zadowolona, mozesz przecierac niespodzianki olejkiem z drzewa herbacianego, na noc na twarz olej z olejkami eterycznymi - wyreguluje Ci skore; polecam topik o naturalnych kosmetykach, bardzo duzo informacji Powodzenia 🖐️

Gość Perpetua
PS cynk to mineral, a nie witamina ;) sorry za blad

Gość husar
Wyżej wymieniany Face Okey na pewno pomaga. Po pierwszych 3 - 4 dniach widać efekty

Gość milka czekolada
A gdzie można dostać takie ziołowe mydełko- boniderm?

Gość baadar
Face Okey pomaga po około 2 tygodniach od rozpoczęcia stosowania. Znaczy się po tym czasiewidać pierwsze widoczne zmiany na lepsze :)

Gość reflekssja
Może nie tyle zmniejszanie, ile to, że nowe pryszcze nie wyskakują a stare się goją. Poza tym bardzo poprawia się ogólny wygląd cery.

Gość husar
Więc jak stare się goją to się zmniejsza ich ilość prawda?:)

Gość Wojewódzki też była kobietą
Pojawiła się propozycja Face Okay - dołączam się!! Na kumpelę super podziałało:)))))))))

Gość badaar
Po miesiacu widzę znaczną poprawę. Szczególnie jeśli chodzi o suchość skóry. Włosy mi się nie przetłuszczają jak dawniej. A syfów we włosach nie mam prawie wcale (wcześniej skóra głowy była strasznie zsypana).

Gość eksperymentka
ja ostatnio lecze buzke mojemu nastolatkowi z dobrym skutkiem na ropne krostki pomaga krotki oklad z rozgniecionej aspiryny wymieszanej z odrobina wody na zaskorniki przemywanie tonikiem aspirynowym - kilka aspiryn rozgniesc i dolac przegotowanej wody, przemywanie woda z cytryna, maseczka z glinki zielonej, smarowanie buzi zelem aloesowym uwaga- po aspirynie nie wolno sie opalac, nalezy uzywac filtrow antyUV wewnetrznie/ codziennie napar z bratka trojbarwnego, ograniczenie bialej maki i cukru w diecie, zabiegi fizykalne- gorace kapiele w solance, sauna polecam serdecznie

Gość zuzia mruzia cmok *
coś wam polece... mnie pomglo ..... więc tak na pewno maść brevoxyl stosować na noć cienką warstwę na wieksze krost grubiej nasmarowac a na to krem ziaja oliwkowy mocno natłuszcza i dla tego nadaje sie bynajmniej dla mnie tylko na noc, sam brevoxyl mocno wysuszal moją cere i poowodowal zaczewrienienia. ponad to razem z mascią stosowalam herbate z bratka piłam trzy razy dziennie oraz bralam tabletki Dromin naprawde polecam bralam je 3 rezy dziennie po 2/3 tabsy. po miesiący kuracji zniknely wszystkie czarne zaskorniki i skora jest wyraznie gladasza borykam sie jeszcze z kilkoma syfami ale to jusz pikuś w poruwnaniu z tym co bylo. mam nadzieje ze moj spsob komuś pomoże ;) warto sprobawac. dodam ze wydawalo mi sie ze mam skore tlusta a brevoxyl mocna ją wysuszyl i zaczela sie trosze luszczyc dla tego zaczelam stosowac krem z ziajii :8 buziaczki :*

Gość zuzia mruzia cmok *
jejku sory za błędy nie jusz tylko już i nie oprucz tylko porócz , nie jestem jakąś analfabetką tylko się śpieszyłam papapa ;) cmok ;*

Gość dermatolog irek
Witam jestem dermatologiem. Żeby najpierw zacząć walkę z trądzikiem trzeba zmienić swoją piete np niejeść potraw ostrych i kwaśych ani tłuszczów ,czekolady. Pić berbatki ziołowe najlepsze są z szałwi lub z bratka wiem są niemaczne ale pomagaja. picie cherbatek i dużej ilości wody może zwiększyć ilość pryszczy bo cera sie oczyszcza po 5 dniach znikaja a póżniej może być tylko lepiej .bardzo ważna jest odpowiednia higiena osobista i prace jakie wykonujemy trzeba dobrze wszystkie części ciała myć bo ba bakterie są czesto przenoszone przez ubranie. odpowiednia higien pod paznokciami często przez omyłkę dotykamy się twarzy a pod paznokciami jest ogramna ilość bakteri. Bardzo przepraszam na błędy stylistyczne i interpunkcyjne.Dziękuje z wypowiedz...

Gość Lekarstwo na pryszcze
mam do sprzedania sadzonki żyworódki( kalanchoe pinnata) wysokość 6-9cm cena 3zł sztuka, "magiczna roślina" na trądzik, wągry i inne dolegliwości skórne...to naprawdę działa(sprawdzone na własnej skórze) zainteresowanych proszę o kontakt holenderek@vp.pl

Gość wefg
dermatolog? hehhehe nie wierze ze wyksztalcony czlowiek pisze "cherbata" ale rady masz dobre:P

Gość waniliagalaxy
Ja miejscowo stosuje davercin (w aptekach , antybiotyk).

Gość kokosglupimlokos
Ey no serio! Face okay działa! Sam nie wiem co tam moze działac ale po okolo 2,5 tygodnia przyszcze, wagry i przetluszczanie znkiaja! No moze nie do konca ale jest duzooo lepiej:D Warto stracić troche tego hajsu ale chociaż sie wyglada jak ziąąą;p

Gość ehrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dermatolog irek - Bardzo przepraszam na błędy stylistyczne i interpunkcyjne + musisz dodać ortograficzne. [lekarz a nie potrafi napisać herbate, no cóż...] Jeśli chodzi o moją rade : Polecam maść /niestety jest na recepte/ ale posmarujesz się nią załóżmy dzisiaj to na drugi dzień praktycznie po krostach, pryszczach itp - a jeśli nie to zrobi się strup że sam odpadnie i krosta zniknie! Byłem u dermatologa i to on przepisał mi taką maść : Klindacin T - polecam! na pewno nasz dermatolog irek zna taką maść :)

Gość agniżka_995
Też miałam pryszcze. Bardzo dużo zwłaszcza na czole i bokach. Próbowałam przeróżny kremów i maści i praktycznie nie pomagały. Miesiąc temu moja lekarka przepisała mi ZINERYT. Był to proszek który trzeba było zalać płynem z opakowania.Płyn ten należało rozsmarowyweać \'\'na pryszczach\'\' 2 razy dzienni. Nie wierzyłam że to mi pomoże , ale jednak pomogło teraz pryszcze prawie doszczętnie zniknęły. Do tego używam SUDOCREM\'u żeby pozostałe krosty nie był czerwone. Jedynym minusem ZINERYT\'u jest to że wysusza skórę. Polecam i trzymam kciuki za walczących z tym samym problemem co ja.

Gość ada nie wypada
a kto ma sposób na białe zaskórniki? takie białe grudki na policzkach i czole? Probowałam juz wszystkiego: 1) kiedys roacuttan brałam na trądzik, grudy zostały... 2) tetracykline na trądzik brałam, grudy zostały 3)wszelakie maści kremy na recepte. białe świństwo zostało... 4) lewatywy stosowałam , grudy zostaja 5) oczyszczanie u kosmetyczki - tradycyjne + peeling kawitacyjny, grudy zostaja... 6) bratek piłam długo- grudy zostaja 7) okłady ze smierdzacej cebuli stosuje obecnie - białe cholerne pryszczyki mam jak miałam... 8) oczyszczanie jelita i wątroby oliwą i cytryną stosowałam,- jak wyżej :( co ja mam zrobic? ktos wie może ???? nie chce do konca zycia miec białych zaskórników ;/ nie umiem ich wyciskąc, boje sie ze zostana mi dziury po nich...

Gość dddddddd
jak dlugo stosowalas roaccutane?

Gość ada nie wypada
pół roku ;/ ale to bylo juz kilka lat temu Boże czemu mnie pokarales pryszczami i trądem ? Czemu ja a nie ktos inny?

Gość dddddddd
moze te ziola Ci pomoga, wklejam cytat z innego tematu 13:03 [zgłoś do usunięcia] bez syfków do konca zycia od razu powiem ze leczyłam syfy latami calymi, blalam hormony, antybiotyki i nic mi nie pomoglo dopoki jedna babka mi nie powiedziala ze jak polacze odpowiednie ziola to mi to zginie. Śmialam sie ale wystarczylo 2 tygodnie Trzeba kupic nastepujace zioła i polaczyc je razem wymieszac i parzyc jedną płaską łyżeczke od herbaty dwa razy dziennie, rano i wieczorem. te zaparzone rano mozesz wielokrotnie zalewać wrzątkiem i pic w ciagu dnia..takie slabsze tez wiele dają. Pięczornik gęsi wrotycz uczep mięta pieprzowa Glistnik (jaskółcze ziele) sa paczki po 50 i 100 gram kup tak zeby wymieszac w rownych proporcjach. Przechowuj wymieszane w szklanym lub plastikowym pojemniku, moze byc foliowy lub papierowy woreczek ale nigdy w metalowym. Aha wrotycz i uczep to ziola ciezko dostepne ale ja je kupuje tutaj (nie maja tego w ofercie ale wiem ze maja) http://www.darynatury.pl/ najlepiej zlozyc zamowienie telefonicznie bo w sklepie nie wystawiaja wrotycza i uczepu. Głowa do góry bedzie dobrze..po dwoch tygodniach humorek ci sie poprawi. Dodatkowo kup sobie maść tribiotic (w saszetkach), załagodzi sprawe od zewnątrz,tez mi pomogło. U mnie w rodzinie sa ciezkie przypadki Jesli chodzi o trądzik..u kobiet nawet do 40 roku zycia..wiec jesli mi pomoglo tobie tez pomoze. Myslalam ze nigdy z tego nie wyjde ale szczerze ci polecam. Kiedys nawet nie moglam spac na boku bo tak mnie twarz od syfow bolala Dzisiaj sie z tego smieje. Warto sprobowac.