Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ketoprom

Czy zna ktoś skuteczny sposób na pryszcze i wągry?-Pomocy!

Polecane posty

Gość dddddddd
ada badalas hormony? moze z nimi cos jest nie tak?

Gość ada nie wypada
hormonow nie badalam fakt to jeszcze zostało, ale jak sobie pomysle o hormonach to nie wiem.... co do tej mieszanki - to tez stosowałam, ale moze za krótko. Oststnio myslalam zeby znowu zacząc pić ale tak na serio. rano i wieczorem, każdego dnia. bez przerwy przez kilka miesiecy. Może to cos da. ;/

Gość Paweł101020
a do jakiego wieku sie ma takie ostre przyszcze i kiedy juz nie bede wyrastaly nowe

dziewczyny uprzedzam ze na ziola organizm moze zareagowac duzym wysypem pryszczy i podskornych paskudztw ;/ takze ryzyk fizyk...

a mi juz od dłuższego czasu nic nie pomagało na wągry i pryszcze,najwiecej wagrów miałam w okolicy nosa...stosowałam kilka droższych środków i nawet raz antybiotyk na trądzik który mi pomógł tetralysal...a od jakiegoś czasu stosuje krem który polecił mi znajomy lekarz dermatolog z tym ze nie jest dostepny w polsce ly-na pearl paste i naprawde zadziałał cera jest gładka i wągry z nosa znikneły kupiłam to na allegro akurat udało mi sie..innym też polecam

Gość Była pryszczata
Gorąco polecam TORMENTIOL kosztuje ok.5 zł niedrogi a daje oszałamiające widoki już po 3 dniach

Gość lori20
na mniejsze pryszcze i wągry stosuje skinoren a na takie rzadko pojawiające się byki clean and clear punktowy no i w miarę jakoś człowiek się ratuje :)

Ja miałam ten sam problem wągry na nosie i kilka pryszczy prześladowców.Urzywałam juz chyba wszystkiego ale niedawno znalazłam artykuł na temat pasty perłowej Ly-na pearl paste i zakupiłam ją o dziwo po 3 tygodniach widać wyraźną poprawe skóra jest bardziej promienna wągry nie żucają sie juz prawie w oczy jak by zostały na maxa rozjaśnione a pryszczy całkowicie znikły wraz z przebarwieniami po kilku z przeszłości...sprubuj tego naprawde godne polecenia i nie drogie.

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci

Gość Anitek_93
Polecam maść Ance-Derm. Mi pomogła zarówno na trądzik jak i na wągry-a miałam ich naprawdę wiele w okolicy nosa. I nie myć twarzy wodą tytlko tonikiem, dziewczyny nie malujcie twarzy podkładami bo zatykacie sobie pory i powstają niechciane zaskórniki, więc tylko pogarszacie sprawę

Gość Marriiee
Clearasil krem - do mycia twarzy spirytus salicylowy - przetarcie miejsc dotkniętych trądzikiem Cicatridina krem - maść wspomagająca gojenie się ran Polecam! U mnie działa rewelacyjnie.

Gość ksiuncha
ja pozbylam się wągrów u kosmetyczki w Der Med byłam na peelingu kawitacyjnym. Swietny efekt juz po pierwszej wizycie, skóra jest oczyszczona i gladka. Mysle ze w przypadku twojej cery tez pomoze. dobrze by bylo tez abys wybrala sie do dermatologa który pomoze ci dobra odpowiednie kosmetyki

Gość yvek
Face Okey - ktoś już tu wspominał o tym preparacie, ale ja tez jestem z niego zadowolona, naprawdę warto :)

Gość jolajog
Na trądzik, to przede wsyztskim wizyta u dermatologa, czy kosmetyczki. Mi poleciła na niedoskonałości maseczkę larosett, która pięknie pozbywa się wszytskich "syfków", no ale trochę przesusza skórę, wiec później musisz dobrze nbawilżyć, tak, żeby nie "zatkać skóry". no i używam nanobase, odzywki regenerującej, na przesuszenie. dla mnie to super zestaw na twarz:)

Gość Lukrecja_
Na przemywanie twarzy polecam żel Cerabit, przy mojej bardzo tłustej cerze lekko wysusza ale właśnie działa to zbawiennie. Cera po 4 tyg, stosowanie wygląda znacznie lepiej. Do tego są też leki (suplement) Cerabit, czyli zestaw na bazie ziół. Całość używana wewnętrznie i zewnętrznie pomaga dwustronnie.

Gość gagagahjajancuc
boniderm-pamietam :) kiedys uzywalam i byl dobry a w dermedzie dobrze oczyszczaja twarz. A co do skutecznego leku na pryszcze to polecam Duac Once Daily Gel-przepisany przez moja dermatolog. Jasne, ze lepiej samemu isc do dermatologa, ale w kazdym razie ten zel bardzo skutecznie dziala i chyba bez recepty mozna go kupic

Gość Vampiiilaaa
ja znam w 100 % skuteczny. "Uwierz mi miałam potwornego pryszcza podskórnego na brodzie posmarowałam pastą do zebów 2 razy na noc p o2 dniach posmarowałam sobie spiritusem salicylowych i znikło.

Gość lukrecyjka7777
Wiele jest sposobów i dla każdego może być inny skuteczny. Zależy od rodzaju cery i naszego organizmu, w tym też diety. MI pomaga żel i tabletki Cerabit, które stosuje od dwóch miesięcy. Cera wyładniała i co ważne krostki nowe się nie pojawia.

Hej dziewczyny ! Miałam ten sam problem co wy - wagry, juz ich nie mam odkad uzywam plastrów na wagry nivea:) mozecie je u mnie zamowic za 1,50 sztuka, to bardzo tanio a efekty wspaniale ! piszcie do mnie na meila kasia_peplinska92@o2.pl lub na gg 762562 czekam:)

Hej dziewczyny ! Miałam ten sam problem co wy - wagry, juz ich nie mam odkad uzywam plastrów na wagry nivea:) mozecie je u mnie zamowic za 1,50 sztuka, to bardzo tanio a efekty wspaniale ! piszcie do mnie na meila kasia_peplinska92@o2.pl lub na gg 762562 czekam:) kasia;)

Gość kida74
Ja używam kosmetyków antybakteryjnych Flosleku "Anti Acne" i moim zdaniem działają świetnie. Buzia w dużo lepszej kondycji :)

Gość martuchh.
ja polecam tormentiol cena ok. 5złotych. Szybki efekt... a na szybsze gojenie się maść cynkowa można ją kupić w aptece za ok. 2 złote. Szybki efekt gwarantowany

Witam wszystkich. Chcę dodać od siebie że mam problem, mam pryszcze, wągry zaskórniki, porobiły misię przebarwienia, leczyłam się u dermatologo sporo czasu i albo na krótki czas pomagały leki albo było gorzej.Stosowałam różne kremy, maście,żele, jakieś płyny takie jak np Skinoren, davercin, dalacin t, acnemicin plus, detromecyne,duac i mnustwo innych(przepraszam jeśli któryś lek napisałam z błędem chodzi mi o nazwe) również miałam 2 antybiotyki doustne i nadal mam problem, a lecze się już coś 8 czy 9 lat, teraz mam lek od ginekologa Syndi35, a wcześniej miałam cyprest,cilest,yasmin i robi się u mnie coraz gorzej:( jeżeli możecie coś mi poradzić to bardzo dziękuje:) pozdrawiam

Gość DO WELCIA
spróbuj La Roche Posay effeklark duo- najpierw zalatw sobie probki zeby kase w bloto nie wyrzucac jak Cie uczuli, mi owszem pomogl ale cos musialam zawalic i znow mam wysyp, przy czym dla mnie strasznie mocne, ale w miare pomaga. obecnie traktuje sie olejkiem herbacianym ja juz mam blizny zaczerwienienia i nie wiem czy jest dla mnie ratunek,ale zauwazylam ze im wiecej uzywam tym wiekszy mam wysyp. Pozdrawiam

Gość Halika
Welcia może też dobrze byłoby uzupełnić braki w organizmie suplementem diety chociażby Cerabitem tu wspomnianym już. Ja go używam już 2 miesiąc i krostek mam mniej a nowe się nie pojawiają.

Gość marrrcinek
a czy ktoś może stosował lek Aknenormin na trądzik? sporo czytałem o tych kapsułkach, że są skuteczne. zna ktoś ten specyfik?

Gość cobra88
KĄPIEL W DROŻDŻACH. najstarszy i najlepszy sposób na tradzik. raz na jakis czas taka kapiel i od 2 lat nie mam pryszczy

Gość poma-rańczka
jak ktoś ma prawdziwy problem z trądzikiem, to drożdże niestety nie pomogą. marrrcinek, znam aknenormin, co prawda nie z autopsji, bo stosowała go moja przyjaciółka, ale widziałam efekty kuracji i są po prostu zaskakujące. ona to łykała przez bodajże pół roku i przed kuracją miała straszną buzię - pełną ropnych krost i czerwonych plam, a po kuracji nie ma po tym ani śladu.

Gość makashaka
hej, a ja mam sposob na zlagodzenie pryszczy otóż parzę herbatę z rumianku ale tak do 1/4 wysokości szklanki biore wacik namaczam w ostudzonym już rumianku i przecieram delikatnie twarz tak aby się wsiąkło w skórę zabieg wykonuję przed pójściem spać nie jest to sposób na pozbycie się pryszczy ale na szybkie złagodzenie tzn. Jeśli jest czerwony ślad to już następnego dnia będzie wygładał lepiej.