Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna pytająca

Prosz, pomózcie jak wiecie co to

Polecane posty

Gość Smutna pytająca

Powiedzcie mi prosze, czego objawem mogą byc spuchniete palce u ręki? Konkretnie wskazujący i mały, ten wskazujący wokól paznokcia i tak do połowy palca, a maly palec włąsciwie cały jest spuchniety :(:( Kilka dni to trwa :( Boje sie :( Ze to jakeis zakzenie czy coś :( Bardzo proszę o pomoc, czy ktos wie co to mpze być, albo ewentulanie do jakiego lekarza sie z tym udac :(

Gość Smutna pytająca
naprawde nikt nic nie wie? :(

Gość nie_wiem
idź do lekarza pierwszego kontaktu, bo i tak jak bedziesz musiała iśc do specjalisty to on będzie musiał dac skierowanie.A nie uderzyłaś się czasem, albo nie przygniotłas czymś, może już nie pamiętasz?

Gość Smutna pytajaca
Dziekuję za odpowiedz! Nie, nie przygniotłam tych p0alców niczym, to nie jest spowodane jakims urazem, to samo jakoś powstało :( A do lekarza w najblizszym czasie nie ma szans zebym sie udała, najwczesniej w nastepnym tygodniu :( Jesli ktos cos jeszcze wie co to mozę być (nigdzie nie moge znalezc info na ten temat :( ) to bede bardzo wdzięczna za odpowiedz. Boje się , ze to jakies zakazenie, potem gangrena i mi łapkę utną :(:(:(:(

Gość a czy
swędzi Cię skóra w tych napuchniętych miejscach ?

Gość Smutna pytajaca
Tak, właśnie mnie swędzi!

Gość a czy
no to mialam to samo, to prawdopodobnie objaw alergii, nie brałaś antybiotyków ? pij wapno

Gość ja tez tak miałam
mały palec u ręki ,spuchnięty i zaczerwieniony w okolicy stawu, niebolesny tak było przez kilka dni, 2 tyg. spokój i znowu się pojawiło, potem to samo na następtm stawie tego palca nie było rzadnego urazu teraz jest ok, ale przez skórę widać gdzieś głęboko zasinienie wydaje mi się, że pękło jakieś nacztnko w środku i działo się tak jak bardzo mi zmarzły ręce w czasie tych silnych mrozów, a potem jeszcze płukałam sweterek w lodowatej wodzie naczynia krwionośne mogły tego nie wytrzymać

Gość Smutna pytajaca
Nie brałam antybiotyków, ani nie zmarłzy mi palce, tez keidys myslalam, z e to od mrozu, bo pierwszy raz mi spuchł włąsnie wskazujący jeszcze w grudniu, potem przeszło. W kazdym razie ja sie boję, ze to jakies zakazenie, ze dostało sie przez paznokiec i do krwi :(:(:( Do tego paznokcie na tych palcach sa jakieś chyba dziwne, albo mi się juz zaczyna wydawać, moze to grzybica? Ale skąd? To byłoby dziwne :(

Gość a czy
w jakim sensie paznkocie wyglądają dziwnie ? spróbuj z tym piciem wapna musującego, na pewno Ci nie zaszkodzi :) ja tak miałam przez lata ( to puchnięcie niektórych palców, 3 dokładnie, u prawej ręki, co jakiś czas mi się to odnawiało )

Gość Smutna pytajaca
Dzięki za odpowiedz! Bede piła to wapno :) U mnie tez w sumie trzy palce prawej ręki, jeszcze serdeczny, ale mniej niz dwa pozostale. A co do paznokci, to juz sama nie wiem,moze jestem przewrazliwiona...