Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kloperiaty

Perfumy - dlaczego nic mnie nie zachwyca?

Polecane posty

Gość moze...
byscie tak polecily cos z tanszych i tez ladnych zapachow,tak do 100zlotych...

Gość pandora*
Ja proponuje Cerrutti 1881, moim zdaniem najlepszy!

Gość no dziekujemy Kees

Też lubie Cerruti. A z cięższych i \"starych\" Wish Shoparda bardzo mi się podoba.

hej:)) subtelny jednoczesnie trwały i bardzo zmyslowy>> Eclat de Arpage Lanvina. Nieco mocniejszy z nutką pizma ... Nothing Less - Gosha

Gość kloperiaty
do może ... o ile wiem to fm ma genialne podróby, jeśli chcesz coś taniej - nikt tutaj nie narzuca perfum powyżej jakiejś kwoty !!! ja szukam wsród zapachów, które rzucą mnie na kolana dlatego założyłam ten topic, ale każdy ma prawo wyboru wg własnego gustu i protfela. cerruti 1881 - ładne, delikatne, może zbyt delikatne (zresztą kojarzy mi się z koleżanką z pracy) - nie dla mnie, szukam czegoś intensywnego. hugo bossa deep red miałam (zapach mojego ślubu ! :))

Gość kloperiaty
maxmara to jest ten fioletowy w okrągłej buteleczce?

Gość kloperiaty
już sprawdziłam, że tak kiedyś miałam go w ręce i pamiętam że nawe podobał mi się ale wydawal się nietrwały dołączę go do swojej listy

Gość ja lubie
zapachy w stylu pret a porter ten klasyczny i calvina kleina one ale szukam czegos trwalszego i jednoczesnie intrygujacego lubie tez zapachy mydlano-pudrowe takie jak np naomi campbell ale nie pamietam nazwy, buteleczka jest obla i musi lezec :P moze pomozecie cos wybrac wlasnie w tym stylu? pozdrawiam

Gerberka J\'adore: (mandarynka, bluszcz, orchidea afrykańska, róża, fiołek, damaskus, drzewo amarantowe i piżmo). Na wiosnę poleciłabym coś lżejszego, ale zdecydowanego. Moje typy Hugo Boss \"Pure Purple\" (biały cyklamen, mandarynka, czarny fiołek, róża, na dnie biały zamsz i marcepan) Chacharel \"Amor Amor\" (czarna pożeczka, grejpfrut, potem konwalia, jaśmin, róża, na dnie białe piżmo i szara ambra) Lacoste \"Pour Femme\" ( jamajski piperz, purpurowa frezja, potem biały heliotrop, irański jaśmin, kwiat hibiskusa, róża bułgarska, nasiona Ambrette,na dnie himalajski cedr, akord skórzany, drzewo sandałowe, kadzidło.)

Kloperiaty Halloween nie jest już najnowszy ale wiele kobiet jest mu wierna, nuty już z tego co pamiętam napisałam, ale moim zdaniem bardzo dobry trop na wiosnę.Z trwałością bywa różnie, generalnie jest to sprawa bardzo indywidualna. Przykład z mojego życia wzięty, chodzi O Amor Amor , zapach cudny, miała go przyjaciólka i na niej utrzymywał się bardzo długo. Sprawiłam sobie małą buteleczkę i mnie się jakoś nie trzymał. Idż do perfumerii, spryskaj nadgarstek ( na miejscu gdzie są żyły) i co ważne NIE ROZCIERAJ perfum na skórze, bo wtedy może się nie ułożyć jak trzeba. Poczekaj aż odparuje i po porstu pochodź z nim sobie. Zobacz jak go czujesz po godzinie, zobacz jak się rozwinął i jak się utrzymuje na Twojej skórze. W dobrej perfumerii zawsze możesz poprosić o próbkę. Powodzenia

kloperiaty ... tak ten :)) w tej slicznej , okrąglej buteleczce . Jest bardzo trwały w koncu to woda perfumowana.

do autorki - mam podobnie, choć dla mnie zawsze \"bazą\" był i jest KEnzo Jungle Elephant i wracam do niego od lat, bo właśnie nic innego mnie nie powaliło na kolana niby ładne ale po miesiącu mnie nudzi. Próbowałam Addict Diora, Angel, Hypnotic Poison, JPGaltier classic, Hugo Boss ten czerwony, Gucci Rush Ostatnio natomiast zakochałam się w CK Euphoria jest boski REWELACJA, tylko ma jeden feler: cena, szkoda mi tyle kasy, ale powąchaj i daj znać

Gość kobietki
gdzie kupujecie perfumy? w jakich drogeriach a jeśli na allegro to u kogo?

Gość kobietki
w przypadku perfumerii chodzi mi o porządne ekspedientki - fachowe ! w przyp. allegro o uczciwych sprezdawców

Gość a znacie to
ESCADA magnetic beat ? jak dla mnie sa przesliczne

Gość marllenka
ja się ostatnio zastanawiam nad Escadą - pacific paradise, podoba mi się słodycz tego zapachu ale z tego co czytałam to wiele osób mówi że są nachalne, tandetne i dla nastolatek- no i szukam też dalej. A co Wy sądzicie o nich???

Marllenka, jak mogę Ci poradzić nie sugeruj się innymi, skoro zapach do Ciebie pasuje i dobrze się z nim czujesz, to co innym do tego??

z tańszych zapachów ( ktoś się upominał) C-THRU Amethist ( zapach typowo kwiatowy, lekki; jaśmin, konawalia, róża, bergamotka, na dnie odrobine nut piżma) C-THRU Aqua Marine ( przewaga owoców; gruszka, brzoskwinia, słodka oliwka, róża, na dnie ambra i paczula) C-Thru Black Diamond ( nuty ozonowe, wanilia, orchidea, paczula, ambra) Gabriela Sabatini Elegance ( melon, cytryna, mango, czarna porzeczka, lilia, jaśmin, na dnie drzewo sandałowe, Gabriela Sabatini Temperamento ( czarna porzeczka, bergamotka, melon, jaśmin, konwalia, piwonia, drzewo sandałowca, amber, białe piżmo i wanilia) Mexx Waterlove ( melon, biała brzoskwinia, morela, heliotrop, frezja, konwalia, drzewo sandałowe, wanilia, bób tonka.) Puma Red&White Woman ( różowy grejpfrut, jagody jałowca, zielone jabłko, jaśmin, wiciokrzew, piwonia, biała brzoskwinia, na dnie piżmo, cedr, wanilia, bób Tonka)

Gość Starszaaaawa
Kees dziekuję, od lat uzywam męskich - CK one i obsession night ale dzięki Tobie spróbuje czegos dla kobiet Jeszcze raz wielkie dzieki bede tu zagladac