Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwalktheline86

czy są tu jakieś PIELĘGNIARKI?

Polecane posty

Gość fakkt
do szkól pielęgniarskich idą osoby, które nie zdały gdzie indziej. Pileęgniarki to faktycznie jedne z bardziej prymitywnych osób z jakimi miałem nieszczęście się zetknąć.

Gość obecnie
pielęgniarka to najbardziej pogardzany zawód, ale same spobie zapracowały na taki wizerunek i faktycznie niezbyt wykształcone :-(

Gość Szkoda klawiatury
Od salowych można się więcej doczekać i to bez łaski i przede wszystkim nie wszystkie są tak bezczelne i prostackie jak pielęgniarki. Sio za granicę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P

Gość co za chamstwo
Przemądra pani nauczycielko - od ładnych kilku lat nie ma już liceów medycznych więc jeśli nie jesteś w temacie to po co w ogóle zabierasz głos? A do osoby, która twierdzi, że moja matka zarabia więcej niż 850zł - chyba wiem lepiej. I bądź spokojna - kasjerki w marketach nie zarabiają połowy z tego jeśli pracują na cały etat i wybacz, ale praca kasjerki ma być cięższa od pracy pielęgniarki? raczej nie masz zielonego pojęcia o tym zawodzie.

Gość Pani_nauczycielka
Tak się składa, że w mojej miesjscowości jest liceum pielęgniarskie i w miastach ościennych także. A sama pisałaś, że Twoja mama nie pracuje w szpitalu, a mowa jest chyba głównie o "księżniczkach" ze szpitala, a te nie zarabiaja poniżej 1000 zł. - przynajmniej ja takiej nie znam. A kasjerki pracują ciężej, bo nie spią w pracy....

Gość do co za chamstwo
nie kieruj si swoimi emocjami w wypowiedziach, bo taka pielęgniarka jak Twoja mama to 1 na 10000, rozumiem twoje oburzenie, ale jakbyś sama polezała na jakims oddziale (czego Ci nie zycze) i to bez możliwości opieki Twojej mamy , zapiwniam Cię, ze zmianiłabyś prądko zdanie. Pozdrawiam :D

Gość keri_kari
W Anglii bardzo brakuje pielęgniarek. Każdy kto ściągnie pielęgniarkę do pracy dostaje ok.100 funtów. W Polsce już teraz są braki w etatach pielęgniarskich, ponieważ pozamykano szkoły pielęgniarskie albo pielęgniarki wyjechały za granicę. Już słyszałam opinie "mądrych" dupków,że jak nie chcą pracować za 800 zł to sprowadzą Ukrainki. Tyle,że władza nie leczy się w normalnych szpitalach i przychodniach, mają własne resortowe. Praca pielęgniarki jest bardzo odpowiedzialna. Moja koleżanka ekspedientka powiedziała kiedyś, że jej praca jest równie odpowiedzialna jak lekarza, bo jakby nie sprawdziła daty ważności serka homogenizowanego to ktoś mógłby się zatruć. Takie myślenie matołków, ktorzy zazdroszczą innym wykształcenia, albo leczą swoje kompleksy kosztem innych. Szkoda słow...

Gość a to dobre.........
kto mógłby zazdrościć pielęgniarkom wykształcenia???????/ Żart tysiąclecia :D :D :D przecież one nie mają żadnego wykształcenia :D i w tym cały problem !!!!!!! Osobiście jestm jaknajbardziej za Ukrainkami.

Gość keri_kari
Jesteś sam niedouczony. Częśc pielęgniarek ma studia wyższe, część szkołe średnia,ale cały czas się dokształcają i uczestniczą w kursach,bo medycyna wciąż idzie do przodu. A ty pewnie z tych zakompleksionych, co?

Gość a to dobre.........
jestem w trakcie robienia doktoratu z fizyki, tak dla zaspokojenia twojej ciekawoci. Skąd ty czerpiesz takie informacje. Jak 1 pielęgniara na oddział na wyższe to jest ogromny sukces. A średnie zawodowe - wielkie rzeczy. Częśc wspominanych ksajerek ma wyższe :P

Gość skończcie ten głupi temat
też nie lubię tych nierobów pielęgniarek, ale nadzieja w tym, że wyniosą się za granicę i będzie spokój.........

Gość keri_kari
doktorat z fizyki, wielka mi rzecz:P jesteś jednym z wielu umysłowych pierdzistołków, wielkie micyje:P

Gość keri_kari
taaaaa, wszystkie wyjadą za granicę a wy sobie w szpitalu sami kroplówki będziecie zakładać etc. Polskie społeczeństwo jest najgłupsze na świecie, same psy ogrodnika, kłótliwe, zazdrosne, tępe

Gość cornflower
moja mam jest pielęgnarka, zarabia 1250 zł miesięcznie więc to ne jest dużo, a pracuje na oddziale, gdzie jest dużo chorych ludzi bo na pulmonologii, p.s. ludzie nie ogólniajcie i nie mówice, że każda pielęgniarka jest zła, bo aż k....ca mnie bierze jak czytam niektóre komentarze, owszem nie każda pielęgniarka jest dobra, le nie pizcie jakiś tam bzdetów,

Gość co za czuby
a co do wykształcenia, obecnie aby zostac pielęgniarką trzeba mieć skończone studia bynajmniej licencjat, nie ma szkół średnich pielegniarskich, a to nie ich wina, ze tak uczą w szkołach a wy wszystcy co, skończyliscie Harvard czy co, że tak piszecie??

Gość nie chodzi
nie chodzi o wykształcenie tylko NIERÓBSTWI, czytajcie uważnie wszystkie wypowiedzi

Gość całe szczęście
że likwidują zawodówki pielęgniarskie, bo żeby takie tuki miały robić zastrzyki jak, to było dotychczas. ale to nie kwestia braku wykształcenia, tylko jak większośc zauważa LENISTWA, spania na dyzurach, nic nie robienia itd.

Gość game over
czy chcielibyście odpowiadać za czyjeś życie, pracować na nocki, robic pełno zastrzyków?

Gość he he heee
to faktycznie, tragedia ;-) jak polikwiduja zawodówki pieleniarskie to matoły nie będą miały gdzie pójść, a osoby inteligentne pielęgniarkami nie zostaną - nieciekawie się zapowiada dla pacjentów, z resztą to niczego nie zmieni, bo one i tak nic przy pacjentach nie robią....

Gość he he heee
pracować na nocki :D, podaj inny zawód, gdzie pracownicy moga sobie pospać w pracy!!!!!

Gość blehehe
do game over cha, cha, cha, cha, cha, cha to one pracują w nocy, dziwne bo nie zauwazyłem tego, zeby nawet pracowały w dzień, nagnimnnie siedzą lub leża w dyżurkach. Obrońcy chyba nigdy nie leżeli w szpitalu

Gość game over
nie każda pielęgniarka śpi na dyżurach, zawódka trwała 3 lata, obecnie 2 lata, a medyk trwał 5 lat więc jak technikum, więc pomyśl "he heh hee" zanim coś napiszesz, a co policajnic nie moga spac, wychowawcy w instytucjach opiekuńczo - wychowawczych do każdego zawodu nocengo można się przyczepić, że śpi na nockach

Gość game over
właśnie, ze byłam w szpitalu i iwem jak to jest, owszem nie każda pielegniarka jest idealna, bo nie ma idealnych ludzi a ty kim jesteś blehhe, ze tak piszesz, może pedagogiem??

Gość blehehe
często bywam w szpitalach, więc doświadczenia opieram nie tylko na jednym pobycie i kilku pielęgniarkach, a pedagogiem broń Boże nie jestem

Gość nnnnoooooooo
szczerze też nie znam większych nierobów jak pielegniarki w szpitalach :-( nie wiem z czego to wynkia, a najgorsze jest to, że ciągle o wszystko maja pretensje, jakby na prawdę wykonywały coś pozytecznego Przykre to, ale szkoda słów. Proponuję zakończyc te dyskusję!!!!

Gość fenylenodiaminy
własnie czytam wasze wszystkie wypowiedzi i isę zastanwiam czemu mówice ogólnikowo, do kazdej osoby trzeba podchodzić indywdualnie, jeżeli pielegniarka idzie z powolania do swojego zawodu wówczas jest ok i odbze pracuje, tak samo jest z lekarzami musi iść z powołania, ja mam zarówno koleżankę pięgniarkę, która kocha swój zawód i koleżankę co kończy medycynę i jest co to nie ja, bo jest z rodziny lekarzy i zachowuje isę jakby brzydziła isę pacjentów

Gość iwalktheline86
ale mi przykro jak czytam wasze wypowiedzi naprawde... sorry ale nie uwazam zeby pielegniarka po 5-letnich studiach byla niedouczona! poza tym ktos kto nie ma powolania raczej przez te studia nie przejdzie a jesli ma powolanie bedzie dobra pielegniarka.

Gość nieroby i tyle/

Bylo juz o lekarzach, nauczycielach, pielegniarkach, sprzedawcach, ktory nastepny zawod wam sie nie podoba? Malkontenci, frustraci i zazdrosnicy zwykle widza wszelkie niedoskonalosci u kogos a blask u siebie samych. Nie spotkalam w swoim zyciu pielegniarki, ktora zle wykonywalaby swoj zawod. Ale pewnie i takie gdzies sie znajda. Tak jak i w innych zawodach, po co wiec to wielkie halooo?

Gość owcozaur
tak wam się pielęgniarki nie podobają? mamy się wynosić za granicę? nie ma sprawy, tam nas doceniają a wy na starość lub nawet teraz jak wam się coś stanie sami sobie będziecie dupy myć, doktorku jesteś wielkim kretynem i wszyscy inni tak się wypowiadający o pielęgniarkacg tych po studiach medycznych, jestem właśnie po praktykach i owszem stare pielęgniary i nawet te młodsze co pokończyły medyczne licea to wredne baby, nic im się nie chce i to muszę niestety przyznać, te młodsze poubierane jak kur... spódniczka ledwo za dupę a tapeta taka że szpachelką można zdrapywać i do tego czerwone tipsy, to one psują opinię, teraz jednak ciężko się dostac na AM na pielęgniarstwo i studia wcale nie są takie łatwe, więc prosze nie mówcie że idą na to same debilki, ja idę z powołania, lubie być z ludźmi i im pomagać, większość moich koleżanek też się nadaje do tej pracy, a te co zaczynają się obijać - właśnie wyleciały...