Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magro

za niski cukier

Polecane posty

JUż od jakichś 3 lat mam problemy z za niskim cukrem. Jakieś 3 lata temu spadł mi do 50 i brałam glukozę dożylnie. Potem jakoś się wygrzebałam, tzn. ciągle mam niski ale tak w granicach 63... Teraz znowu mi spadł drastycznie i znowu glukoza dożylnie i za 2 tygodnie krzywa cukrowa... Czemu tak się dzieje? Jem normalnie- śniadanie, obiad i kolacja. Jem też sporo słodyczy. Jestem szczupła.. ale są też szczuplejsze... Czy to może byc hipoglikemia? :o Dodam, że ten niski cukier objawia się u mnie zawrotami głowy, empatią i sennością. I strasznie często robię siku- nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ter
A tarczyca w porządku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mialam kiedys
za niski cukier ale to bylo dawno i nie pamietam dokladnie...wiem ze mialam cos z trzustka, chyba nadaktywnosc jakichs hormonow trzustkowych. Pamietam, ze nawet zrobilam "madry" eksperyment i wczesnie rano przed badaniem krwi zjadlam tabliczke czekolady - cukier nadal byl za niski.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość magnoliaa
Ciekawa jestem, co poziom cukru ma wspólnego z empatią.... hmm....... ??? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja przed badaniem krwi pilam kawe, a slodze 3 lyzeczki... i nadal byl za niski

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zmień dietę...poczytaj Montignaca, wyregulujesz cukier. Moja mam ma cukrzyce i dzięki tej diecie wyszła z leków:) Nie żartuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tyle, ze ja nie chce chudnac... a na tej diecie moge schudnac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
niekoniecznie. To tak naprawde sposób zywienia, jesli wage masz odpowiednią to tylko wyregulujesz metabolizm. Tu sie nie je mniej, ale inaczej. Musisz uważac na produktu glikemiczne. Jesli jesz cukier biały to wiesz doskonale, że on powoduje hiperglikemię. CZyli na chwilkę cukier skoczy, a potem bardzo szybko spada.I mamy hipoglikemię, chce sie spac, robi sie zimno człowiekowi i takie różne... Natomiast produkty nieglikemiczne, które mają wskaźnik ok. 60 powoduja stopniowe wydzielanie glukozy do krwi, ale utrzymuja stały pozimo cukru na dłużej. Np pełnoziarniste pieczywo. Świetna książka o jedzeniu i otwiera oczy na wiele naszych błędów żywieniowych. Polecam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×