Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie do wac

Moje dziecko POLKNELO OSC

Polecane posty

Gość mam pytanie do wac

na pewno byla malenka bo staralam sie dokladnie obrac rybe (wedzona makrela), na szczeascie sie nie zadlawilo ale czy cos sie moze stac?? czy osc zostanie strawiona??

Gość mam pytanie do was
uf, troche sie tym przejelam, choc cora ma juz 10 lat, ale to zawsze dziecko. balam sie ze moze dostac zapalenia wyrostka ale to chyba juz przesada....przeciez nieraz polkie sie osc, czy nawet lupinke slonecznika i jest ok :)

no pewnie najlepiej idz do lekarza to skontorulj bo nie wiadomo co sie moze stac,, tybardziej ze to dziecko

Gość lol2 hehehe
to z krwią do serca, to było dobre :D:D:D hehehehehhee długo nad tym myślałaś/łeś?

Gość mam pytanie do wac
ale cora mowila ze to byla malenka osc, polknela ja bez problemu...sama nie wiem przeciez lekarz i tak nic teraz nie powie, bo bo niby jak?? przeciez nieraz polknie sie cos...no juz sama nie wiem nastraszyliscie mnie

Gość mam pytanie do wac
mnie sie to nigdy nie zdarzylo, ale mozna ktos polkna kiedys osc i sie nic nie wdarzylo?? zreszta przeciez jak je sie rybe to na pewno nieraz sie polknie osc nie wiedzac o tym...no pocieszcie mnie bo martwie sie a nie chce straszyc dziecka niepotrzebnie i ciagnac do lekarza

Gość mam pytanie do wac
Kiedy przełknięta ość już dostanie się do żołądka, przestaje być groźna. Gdyby nawet nie strawiły jej kwasy, po przejściu do jelit na pewno ustawi się równolegle do ich ścianek (tak jak każda ostra rzecz), więc przebicie jelita dziecku nie grozi. Wszystko zależy od tego, czy mamy z dzieckiem kontakt, jak ono reaguje, czy nie wpada w panikę. Jeśli nie udaje się go uspokoić, a widać objawy utkwienia ciała obcego w gardle lub przełyku - jedźmy na ostry dyżur laryngologiczny lub chirurgiczny. To znalazlam w googlach, chyba moge sie uspokoic skoro osc zostala polknieta?

z tym ustawieniem w jelitach nie jest do końca prawda , jednak nie sądzę , aby drobna ość z makreli stanowiła duze niebezpieczeństwo a z ta krwią do serca :D:D:D:D:D:D

Jak polknie sie osc to trzeba przegryzc kawalek chleba, tylko od razu, to powinno pomóc. Nie martw sie wszystko bedzie dobrze

Gość anouszka
Mój pies, który miał zwyczj połykać wszystkie sznurki, połknął kiedyś igłę z nitką. Wydalił ją z kupą, więc nie masz powodu martwić się o małą ość ;)

Gość magnes gagnes
Moje dziecko połkneło ość 10minut temu kiedy może przejść do żołątka