Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podejrzane

Kto ma lampę kwarcową w domu, pytanie techniczne

Polecane posty

Gość podejrzane

mam proszę niech się ktoś odezwie, może moja lampa jest uszkodzona i nie powinnam z niej korzystać :o

Gość podejrzane
Nikt nie ma ? Chciałam tylko zapytać o wygląd żarówki

Gość podejrzane
o, fajnie :) No więc moja lampa ma już kilkanaście lat, nigdy jej się nie przygladałam tak szczegółowo, a wczoraj zauważyłam, że ta podłużna przeźroczysta żarówka ma z tyłu dziurę wytopioną :o ( w szkle ) Nie wiem, czy to tak zawsze wyglada, czy mi się coś topi ? ze starości może ? Proszę, zajrzyj i powiedz jak to u Ciebie wygląda ?

Gość podejrzane
aha, ta dziura jest dokładnie na środku długości żarówki ( z tyłu )

Gość u mnie jest tak samo
i dziala

Gość podejrzane
ufff.. Dziękuję ! :) moja też działa, ale wystraszyłam się, że coś nie tak, kwarcówka nie jest zdrowa, więc wolę być uważna na wszelki wypadek. Jeszcze jedno pytanie, używasz okularków ochronnych na oczy ?

u mnie nie ma tej dziurki, ale jesli swieci ci dobrze, to chyba wsio OK ;) nie mam okularkow, ale zawsze przed opalaniem mocno smaruje sobie oczy kremem z filtrem UV, bo jak ich nie ochronie to potem powieki mnie bola np. przy zmywaniu makijarzu

Gość tabalugana
dziecwzyny, czy lampa kwarcowa daje fajna opalenizne ? i w jakim czasie? slyszalam,ze latwo mozna 'przedobrzyc' ;)

moja lampa opala troche szybciej niz solarium. i trzeba zachowac spora odleglosc, zeby sie nie przypiec ;)

Gość fifiii
nie uzywajcie lamp kwarcowych !! no chore. one niszcza skóre !!!! i łatwo o poparzenie

Gość podejrzane
Fifiii nie cierpię korzystać z lampy kwarcowej , ale nie mam wyjścia :( jedynie to na trochę "łagodzi" moją cerę (trądzik) Tabalugana tak, ta lampa daje opaleniznę, ale rzeczywiście trzeba ją stosować ostrożnie, bo "silnie" działa :o Ashley też nie mam tych okularków ochronnych, nie wiesz przypadkiem gdzie można je kupić ? Ponoć najcieńsza skóra na ciele człowieka to właśnie powieki ( 0,5 milimetra ) a promieniowanie UV jest szkodliwe dla oczu (np. zaćma)