Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysiak21

Dzisiaj przezylam najgorszy bol w boim zyciu...posluchajcie

Polecane posty

Gość pysiak21

Witam :) Mam na imie Ania.A zaczne od poczatku: od 3 dni bolala mnie cala buzia doslownie i pomyslalam ze pojde do dentysty to mi pomoze:( W poniedzialek poszlam do mojej dentystki do ktorej zawsze chodze,zaczela mi leczyc jakiegos zeba i prosila zebym przyszla we wtorek.W nocy z poniedz na wtorek nie spalam bo strasznie bolala mnie buzia.We wtorek poszlam do niej a tak kartka ze gabinet jest nieczynny do odwolania:( Potem do mnie zadzwonila ze niestety ma popsuty sprzet i nie moze mnie przyjac:( To szukalam innej i znalazlam tyle ze nie chcila mnie przyjac bo nie bylam oczywiscie zapisana:( Ok :( Nie spalam 2 dzien:( W srode poszlam do 3 kolejnych i powiedzialy ze maja komplet i najwyzej moga mnie przyjac w czwartek rano:( Znow kolejna nieprzespana noc:( No i dzisiaj poszlam do jednej ale to co tam przezylam nie zycze najgorszemu wrogowi:( Powiedziala ze wyrzyna mi sie 8 i dlatego mnie boli ta buzia i jescze ze to bardzo boli :( JAKBYM NIE WIEDZIALA:( Sprawdzila mi zabki i powiedzila ze ten bol moze byc tez od 6 i mi go rzwiercila:( bolalo jak cholera:( poplakalal sie z bolu:( a ona na to ze ten zab jest do leczenia kanalowego i mi go dalej robila:( prosilam plakalam zeby przestala a ona swoje:( bez znieczulenia:( mialam go bardzo wrazliwego na cieplo i zimno a ona jak go tak rozwiercila to polewala tego nerwa lodowata woda:( na fotelu bylam juz prawie nieprzytomna:( jak wyszlam z gabinetu to ludzie sie pytali czy wszystko w porzadku bo wygladalam strasznie blado i sie cala trzeslam:( Wrocilam do domu ok 10.00 i do 14.00 nie moglam zwytrzymac z bolu nigdy doslownie nigdy nic mnie tak nie bolalo:( chodzilal po domu i plakalam przez caly czas:( Lezalam na wpol przytomna na lozku.mialam zaburzenia swiadomosci cos okropnego:9 a bol nie ustepowal:( ryczalam bo juz nie moglam po prostu zwytrzymac.Ok 13.oo poszlam na pogotowie.Lekarka powiedziala ze ta dentystka chyba oszalala,a bol przeszedl mi na uszy( tydzien wczesniej mialam zapalenie ucha srodkowego) i na wezly chlonne:( Nawet nie wiem jak Wam to opisac jaki to jest bol:( OKROPNY:( Po prostu koszmar! Dostalam leki przeciwbolowe przyszlam do domu wzielam je i sie uspokoilo:) Nie do konca buzia przestala mnie bolec ale taki bol moge zwytrzymac ale niestety bol uszy i wezlow pozostal:( i to nie jest lekki bol niestety:( Co chwila klade sie do lozka i zasypiam potem budze sie znow boli znow zasypiam i tak caly czas:( A do tego zapisala mnie ta denystka na 3.04.NIGDY W ZYCIU DO NIEJ NIE POJDE!:( Dziewczyny uwazajcie! Wybierajcie sprawdzonego dentyste i proscie o znieczulenie.Bo naprawde nie chce zeby Was to spotkalo co mnie:( POZDRAWIAM 🌻

Gość 8 to ząb mądrości
bo mi chyba zaczyna rosnąc....

Gość LiLL
a skąd jesteś? Jak z wawy to mogę Ci polecic extra super dentystkę a na silny ból dobrze pomaga tramal.

Gość malowana lala
Przezyłam kiedys to samo. Kiedy szłam przez miasto wracając od dentysy wyłam az ludzie oglądali sie za mną. Z bolu nie mogłam poruszyc nawet jezykiem w buzi. Nie mogłam nawet tej buzi otworzyć nie mowiąc juz o tym zeby połknąć jakąś tabletke przeciwbólowa i ją popić. Myslałam w domu potem ze oknem wyskocze i sie zabije.. wariactwo. Potem bol minął, a ja zamiast na dalsze leczenie tego zeba (bo tez byłam umowiona na kolejna wizyte) poszłam do innego dentysty i kazałam wyrwać

Gość ehh........
1. sama jestes sobie winna, że nie dbasz regularnie o zęby. dziura do kanałowego nie robi się w kilka dni 2. nie jestem w stanie pojać jak można nie mieć stałego dentysty, do którego się chodzi regularnie na kontrole, u którego sie ma kartę itd. konowały są i moim zdaniem powinnas zasięgnąć opinii innego dentysty i rozważyć czy nie napisać skargi do izby lekarskiej dni z bólem potraktuj jek nauczkę!! jakbyś miała zdrowe zęby to by nie bylo całej historii.

Gość pysiak21
posluchaj mam wszystkie zdrowe zeby to po pierwsze a po drugie pisalam ze mam stala dentystke! prosze czytac ze zrozumieniem ale widze ze jest Ci to obojetne ale nawet Tobie nie zycze takiego bolu

Gość nostro
hej lill, moglabys polecic ta dentystke z wawy? bylabym zainteresowana. i czemu ja polecasz? napisz cos wiecej, jak dlugo sie u niej leczysz etc. dziekuje i pozdrawiam :)

Gość .pupa.
ja też się przyłączam z pytaniem o o dobrą dentystkę w wawie

Gość ehh........
nie wiem jaki cudem masz zęby zdrowe skoro ci dwóch dentystów zęby rozdłubało!! na więcej niż jednej wizycie to się robi leczenie kanałowe, a niegroźną pruchnicę to się robi normalnie na jednej wizycie!! pierwszy etap kanałowego to tez jedna wizyta zazwyczaj, czasem trzeba kilka razy lekarstwo zmienić, ale wtedy tam już nie ma nerwów więc nie boli!! jak jest duży ból, a nie widać od razu który ząb boli to się robi zdjęcie panoramiczne i widać jak na dłoni co boli!! piszesz ogólnie, że dentystka zaczeła ci leczyć jakiegoś zęba!! kobieto!! pozwalasz wsadzać sobie wiertło do buzi nie wiedząc w którego zęba, czy w dużą pruchnicę czy w małą!! przychodzisz do gabinetu z dzikim bólem i nie upominasz się o znieczulenie!! kobieto!! litości!! albo jesteś głupia, albo większośc dentystów w twoim mieście to jacyś rzeźnicy.

Gość do ehhhhh
Niedoinformowana jestes... To nie wiesz ze dentysci panstwowo znieczulenie daja TYLKO przy wyrywaniu zeba?????? Szydzisz z załozycielki topiku a nie wiesz czy była prywatnie czy panstwowo... zenujaca jestes ehhhhh

ja dostalam kiedys znieczulenie przy wyrywaniu. ale szczerze mowiac, g**no pomoglo!!! dentystka chyba sama nie wiedziala dobrze co robi. nie potrafila wyrwac, wiec rozwiercila mi tego chorego zeba, rozwiercila dziaslo. zab sie pokruszyl, a krew po prostu wylewala mi sie z ust. cala bluzke mialam z krwi - jakbym z rzezni wyszla, a nie od stomatologa. po tym calym zabiegu spuchlam tak bardzo, ze ponad tydzien bylam na zwolnieniu lekarskim - nie bylam w stanie pracowac. ciagle wypluwalam kawalki tego zeba... wczesniej ta dentystka probowala mi go leczyc, ale przy trzeciej wizycie bol byl juz nie do wytrzymania - wiec kazalam rwac. myslalam ze razem z zebem pozbede sie bolu... :( skad tacy dentysci maja dyplomy??? jak oni studia skonczyli???

Gość niechce się wymądrzać ale
jeśli ma się zgożel- to boli właśnie jak cholera i jeszcze troche. Kobita jest raczej kiepskim dentystą-popytaj znajmonych i się przepisz gdzieś indziej. A tak na marginesie niekiedy usuwajac nerw nie chce dentysta dać znieczulenia by wiedzieć gdzie boli, co się dzieje. Jak masz zgożel, to do tego że sie nacierpisz przychodząc na 3-4 wizyty, to jeszcze nie ma takiego dentysty który da Ci gwarancje że to wyleczy bez rwania. Jaśli takową gwarancje daje - to konował jest i lepiej uciekać. Ja kiedyś poszłam do dentystki w szkole (za moich czasów takowe dla uczniów w szkole były)- tą kobiete będe pamiętać do końca moich dni. Przyszłam z blącą 6-rozgrzebała mi 5 - stwierdziła że był to ból promieniujący od 5 na 6. Rozgrzebała mi tą 5 i poszła pod okno zapalić papierosa- ja w tym czasie myślałam że z bólu padne. Skończyła palić peta wypiła kawe, pogadała z pomocą, załatała ząb- a ja na 2 dzień poszłam prwatnie- naprawiać 2 cholerne zęby. Ten który mi pani dentystka łaskawie rozbabrała i nieszczęsną 6.

Gość donia.80
nie stać mnie na prywtne leczenie zębów, a żeby zarejstrować się na wizytę na fundusz zdrowia muszę stać przynajmniej pół nocy w kolejce i mogę się dostać tylko na jedną wizytę w miesiącu. To jest chore nie wiem dlaczego w naszej gminie jest tylko jeden dentysta, ale jak mam wyleczyć zęby, kiedy nie mam możliwości zarejstrować się do dentysty. Nie mam wyboru godziny przyjęcia, np. po 15-stej bo pracuję, więc muszę się zwalniać z pracy, a w tych czasach to jest źle odbierane przez pracodawców. I co mam zrobić? Mam próchnicę i ogólnie brzydkie zęby, dbam o nie myję, używam nici, płynów ale ciągle się psują, nie nadążam ich leczyć. Do tego jeszcze jestem alergikiem i nie mogę przyjmować znieczulenia, co ja w życiu przeżyłam na fotelach dentystycznych to nie życzę nikomu. Czasami zastanawiam się czy nie usunąć wszystkich i wstawić sztuczne. Mam już tego dosyć.

Gość aniaaniaaaa
Bardzo Ci wspólczuję moja imienniczko! Przeżyłam coś podobnego więc doskonale Cię rozumiem... Po tej upiornej wizycie u dentysty (kanałowe leczenie bez znieczulenia, o które błagałam, jakieś niespodziewane komplikacje, horror!) powiedziam sobie, że moja noga nigdy u stomatologa nie postanie choćby mi miały wypaść wszystkie zęby! Strach był tak wielki, że u dentysty nie byłam 6 czy siedem lat, wyobrażasz sobie ? Ktoś może mnie nazwać histeryczką ale wspomnienie tego koszmaru powodowało, że mimo nowych dziur i bólów zęba omijałam gabinety stomatologiczne wielkim łukiem. W końcu (bo pojawiały się kolejne ubytki i wiedziałam, że jak tak dalej pójdzie to stracę nawet i kilka zębów) dałam się namówić mojej przyjaciółce, która zachwalała mi przychodnię, w której leczyła zęby. Poszłam, prawie mdlejąc ze strachu ale okazało się, że było tak jak mówiła: ze znieczuleniem, delikatnie, profesjonalnie. Wyleczyłam wszystko. Teraz chodzę tylko tam, wszystkie ząbki mam w porządku, ale co przeżyłam u tej baby i innych jej kolegów po fachu nigdy nie zapomnę. Trzymaj się i zdrowych zębów życzę.

Gość afle
Różni dentyści zdobywają dyplomy, przypomnijcie sobie na studiach, czy wszyscy byli wybitnymi studentami? Czy trójkowy dorównywał czwórkowemu? Nie, ale oboje studia pokończyli, i teraz Ci trójkowi nas leczą, o zgrozo. też miałam przygody, ale w końcu trafiłam na taką dentystkę, że wizyta u niej należy do przyjemności, bo przecież robie to dla siebie, dla zdrowia i urody

Gość ally1
hello!mi tez ostatnio przydazylo sie cos podobnego...bol straszny.Myslalam ze zapalenie ucha,ale laryngolog poinformowala mnie,ze to 8 rosnie.Bol narastal z dnia na dzien.W niedziele bylo poszykiwanie dentysty-ktory stwierdzil-8 rosnie-hehe tez mi nowina.Kazal zrobic przeswietlenie....ok...ale od poniedzialku dzielila mnie dluuuuga noc....o 3 nad ranem, po polknieciu 5 ibupromow ktore nie pomogly tacie przypomnialo soe ,ze gdzies jest lek przeciwbolowy ktory moja babcia brala jak miala raka-TRAMAL-zajebisty-3 kropolki i bol przeszedl calkiem po 3 minutach.Oczywiscie nikt go nie poradzi i nie poda, bo baaaardzo drogi jest,ale jak w pon sie u mojej dentystki pojawila,to powiedziala,ze tramal jest jeszcze najlepszy,bo choc pojazdow po nim prowadzic nie mozna,to jeszcze najbezpieczniejszy jest.

Gość paula97
mnie też okropnie boli bo mam tam truciznę w zębię i gorzej mnie boli niż przedtem:( nie wiem czy wytrzymam normalnie do tygodnia :(

Gość pavo
Cześc, mnie robiła zęba kanałowo i przez 2 lata wszytko cacy. Ostatnio się okazuje że mam w tym zębie zgorzel i miałem 2 dni wyrwane z życiorysu. Bolało tak że autentycznie chce się normalnie wyrwać samemu zęba i jeszcze głowe do tego. Stomatolog się nie przyłożył do swojej roboty. Rozwierciła mi zęba z otwartym kanałem i wypisała antybiotyk. Czekam jeszcze 3 dni na wizyte. Ale jak bój się pojawia mimo antybiotyków, to poprostu bardzo cierpie. :(

Gość czarownica 1984
Boze swiety pogielo Cie?Dlaczego nie zarzadalas znieczulenia????Ty placisz ty wymagasz,ja bym se tak w kasze dmuchac nie dala!jakas sadystka!poszla bym do niej jej najebac.

Gość pavo
Ostatnia moja wizyta to było rozwiercenie tego zęba. Nie bolało bo to ząb martwy. Ale nie moge gryźć z jedenej strony, mimo antybiotyków które troche mi pomagają ból nie ustępuje. Chciałbym znaleźć stomatologa który sie przyłoży do swojej roboty. Apropo za leczenie kanałowe zeba 1 kanał powiedziła 290 złotych to dużo jak wam się wydaje???

Gość DYZIEK
Cale swoje zycie balam sie dentystow i to dzieki pani dentystce z podstawowki nie zapomne jej do konca zycia ruda wredna i ciagle krzyczala na dzieci bo nie mialy ze soba chusteczek (a bylo to dawno) i jednej z pogotowia co bolacego zeba wyrwala na zywca na dodatek jej sie przelamal i rwala go na raty. Od tamtego zajscia naszczescie zeby mnie nie bolaly ale wiedzialam ze pewnie mi sie psuja i trzeba cos z tym zrobic tylko strach byl wiekszy niz moje checi. Niedawno znowu poczulam bol (zastanawiam sie czemu zeby dokuczja mi w nocy albo w dni wolne od pracy kiedy nie ma nigdzie pomocy) szukalam w calej mojej miejscowosci kogos kto przyjol by mnie po godz 20 znalazlam tylko jedna dentystke, ktora miala juz isc do domu ale sie zlitowala nademna. Pierwszy raz od niepamietnych czasow mam ochote wyleczyc wszystkie zeby, ta lekarka jest niesamowita opowiada kawaly smieje sie i kiedy widzi ze boli przestaje i czeka na moj znak.Na fotelu jestem rozbawiona i rozluzniona (jak nie u dentyst tylko na jakims kabarecie) Oczywiscie jest to gabinet prywatny ale warto jej zaplacic bo nic nie boli i tak naprawde nie moge sie doczekac nastepnej wizyty. Pozdrawiam ja serdecznie

ja kiedys poszlam do miejscowego "rzeznika", bo tak go nazywam od tamtej pory, wyrwal mi zab w 5 sekund, tak mnie wyszarpal na boki i po kolejnych 5, gdy skasowal za wizyte, wypuscil mnie na ulice z zakrwawiona twarza :o :o , z tych emocji poryczalam sie w autobusie

Gość Oj dziewczyny....
Ja mam stomatologa dopiero w przyszłym tygodniu cierpiałam od wczoraj Ketonal , Pyralgin wacik z alkoholem.... ulga chwilowa, ząb niby miał już nie boleć ( tak powiedziałam mi stomatolog) a takiego bólu jeszcze nie miałam... Wiecie co przycniosło ulgę? o dziwo rozkruszona tabletka APAPU w dziurce... na reszcie jest odrobine lepiej myślałam że oszaleje , pozdrawiam wszystkie które boli...

Dziwie sie, zę robiła kanalówke bez znieczulenia :O A tak wogóle najgorszy ból an swiecie ejst jeszcze przez Tobą :D ;)