Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinda

do wszystkich panikar

Polecane posty

Gość kinda

Dziewczyny! Jest tutaj tyle postów na temat wpadek czy domniemanych wpadek, ze postanowilam zrobic jeden konkretny temat, z mozliwoscia weryfikacji, bo nikt tak naprawde nie wie wszytskiego:-) 1. TEST CIĄŻOWE: To po pierwsze: jak macie watpliosci pierwsze co róbcie:testy, polecam QuickVue (do kupienia w aptece ok13-17zl). Bardzo czuly. Na ulotce jest napisane, ze wykrywa ciaze juz 6 dni po zaplodnieniu, ale zeby miec miarodajny wynik lepiej go zrobic najwczesniej 2 dni przed oczekiwanym okresem, lub pozniej. (bierzemy mocz PORANNY i robimy krok po kroku tak jak na ulotce). Jak jesteście baaardzo niecierpliwe biegniemy do laboratorium (jakiegokolwiek) i robimy test krwi BETA HCG (ok25zl w Krakowie), ktory wykrywa hormony ciazowe juz ok 3 dni po zaplodnieniu, wiec tydzien po wpadce wszystko bedzie jasne:-) Ogolnie testy ciązowe po/w dniu oczekiwanego okresu powinny wykryc ciążę - jak wynik pozytywny, a ciaza wykluczona, mozliwe sa jakies problemy z tarczyca, lub wplyw na wynik maja rowniez leki z hcg. Wynik negatywny - brak ciąży lub zbyt niski poziom hormonu hcg. Nalezy powtorzyc test po okolo 48 godzinach (w pierwszych dniach ciazy hormon hcg bardzo szybko rośnie). Z moich doswiadczen (licznych) i z doswiadczen WSZYSTKICH moich kolezanek (a studiuje fil.polska wiec mam ich duzo heh) testy ciążowe ZAWSZE pokazywaly prawde, o ile byly robione z moczu porannego (najwyzsze stezenie hormonu), po lub w dniu oczekiwanego okresu! -- Jedne odstępstwa od wynikow testów ciązowoych zaobserowalam tu na forum hmmm. (ale czesc postow z tego forum nalezy przesiac przez GRUBE sito). Najlepiej podreptac do laboratorium i raz a dobrze zrobic test krwi beta hcg, raz wydac kase i byc pewna.:-) 2. POSTINOR Działa, ale jak wiadomo, najlepiej jaknajszybciej. Plus rozne skutki uboczne. Pierwszą tabletke bierzemy do 72 godzin (najlepiej godzine po...), druga bierzemy 12 godzin po pierwszej. www.wpadka.pl - tam macie telefony i adresy do lekarzy,u ktorych nie bedzie problemu z recepta. Koszt postinoru ok 60 zl, plus wizyta 40-50zl. duzo, ale czasem warto:P Plamienie po postinorze: sa dwie szkoly - ze jest to liczone okres, lub jest to liczone jako skutek uboczny (jak dla mnie do tej pory zagadka nie wyjasniona, ale bardziej sklaniam sie do drugiej opcji, ze jest to skutek uboczny - postinor dziala. Zreszta jak nie ma plamienia (ja tak mialam) to tez dziala:-). Nie jest to tabletka wczesnoporonna! Jedyny znany mi przypadek nie zadzialania postinoru to przypadek Moniski28... (z tego forum). 3. OBJAWY CIAZY/CYKL MIESIACZKOWY Pytanie o dni plodne i nieplodne itd. Nie liczymy nic, jak cos, obserwujemy sluz i temperature. Owulacja ZAWSZE jest ok 14 (12-16) dni przed okresem. Dni plodnych jest wiecej niz nieplodnych;p Przy cyklach 28 dniowych niebezpieczenstwo jest od 5 do 25 dnia cyklu. W czasie okresu raczej sie nie da zajsc w ciążę (chyba ze przy krotkich cyklach

Gość kinda
cd. Chyba, ze przy krótkich cyklach

Ja z pierwsza corka zaszlam w ciaze dokladnie 2 listopada, dokladnie 1 dzien po okresie.Podkreslam po okresie, nie jakims tam plamieniu czy cos takiego.

Gość ale schiza
rety, to wez kobieto mnie uspokoj, kochalam sie w 4 dniu okresu i 3 dni po okresie bez zabezpieczenia, okres zwykle trwa mi 6 dni, a cykl okolo 31 dni, wiec wydaje mi sie, ze zagrozenia nie powinno byc, na razie po test nie chce biec, od tego wszystkiego minelo poki co, tydzien ale zaczelam czytac to forum i tak sie nakrecilam, ze mam niezla schize....czuje jednak jakby sie cos dzialo w dolnej czesci brzucha, myslisz, ze to wplyw mojej psychiki?:)

Gość to napewno psychika
Nie nakrecaj sie tak kobieto bo naprawde na okres sobie poczekasz;).Przy tak dlugich cyklach w ciazy nie jestes.Nie te dni niestety;)

Gość to napewno psychika
Zaszlas w ciaze w 4 i 10 dniu cyklu???Dziwne to dla mnie.Ja planowalam moje dzieci i nie udalo mi sie zajsc w ciaze do 16 dnia cyklu niestety.

Gość ale schiza
oki, dzieki:) powtarzam sobie non stop ze to na pewno moja psychika, ale te mysli sa silniejsze... a taki wpis jak ten Moniki wcale pozytywnu nie dodaje, pewnie miala krotkie cykle:)

Gość to napewno psychika
Tez mi sie tak wydaje .Nie mysl o tym :)

do ale schiza ----przepraszam , nie chcalam Cie nastraszyc.Chodzilo mi tylko o to ze jednak nie wszystko w tych sprawach jest tak ksiazkowo.Jak juz pisalam , moje cykle to 30,31 dni, okres zawsze trwa bite 7 dni.Dziecka nie planowalismy to byla wpadka.Ale spoko, to ze u mnie tak sie zdarzylo nie znaczy ze i u Ciebie musi.Jeszcze raz sorki:)

Gość ale schiza
Monia:) oki, ja tez wiem, ze nigdy tak ksiazkowo nie jest... mam nadzieje, ze tym razem bedzie;) co do tego 3 dnia po okresie- we mnie bylo sucho, tak, ze moj skarbek zanim wszedl musial tym razem dolozyc troszke wiecej staran zeby nie bolalo;) wiec patrzac na sluz, bialko jaja kurzego to nie bylo;), hihih, a do tego 4 dnia okresu, to juz bylo takie plamienie a nie ostre krwawienie, wiec powiedzcie mi "kobieto wyzuluj"!!! :)

Gość lalalalal
cyt."Pytanie o dni plodne i nieplodne itd. Nie liczymy nic, jak cos, obserwujemy sluz i temperature. Owulacja ZAWSZE jest ok 14 (12-16) dni przed okresem. Dni plodnych jest wiecej niz nieplodnych;p Przy cyklach 28 dniowych niebezpieczenstwo jest od 5 do 25 dnia cyklu. W czasie okresu raczej sie nie da zajsc w ciążę (chyba ze przy krotkich cyklach" niebezpieczeńswto jest do 25 dnia cyklu? nie pomyliło ci się coś?

Gość Kobieto wyluzuj
zdecydowanie!!! pozdro 🌼

Gość lalalalal
ja się wcale nie dziwię, że tyle dziweczyn panikuje, jak takie "mądre posty" czyta. To wyglada na to, że ja w ciązy jestem... i jak nie panikować, za chwile zakładan swój temat.