Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bywa i tak

mam tradzik/18l /bral funduszy/refleksja własna /wejdz?

Polecane posty

Gość bywa i tak

biore diane 35 cos 3 listek i zero efektow , wiec koeljan recepta od derm na cud masci klindacne T czy jakos tak , te wszystkie pierdoly zasadniczo mi nie pomagają ale troche stopują dzis 5 dzien kiedy nie mam czym tego posmarowac i 5 nowych ozdobnikow na brodzie , mam powiedziała zebym sobie poczekała koeljna awantura jakbym conajmniej miala dziką sadysfakcje z mozliwosci zakupu sobie kolejnej masci mmmmm ekscytujace no oczywiscie wszak ona miala kiedys gorzej w zyciu a ludzie miewają raka a ja smiem pierdołami sie zajmowac , oh losie slodki! w maju kolejna okragła rocznica 7lecie / jako wyznacznik swietowania rocznic obrałam swoej urodziny , mianowicie umowna data , jak nie mam co swietowac kazdy pretekst dobry ehhe czyz nie? / Zostały mi całe 15 zł pewnie znowu bede czytac gazety w sieci odejmowac sobie czego popadnie i nastepne pol roku nie ujrze fryziera ale co tam moze uda sie kupic jakis preparat za 15 zł co troche złagodzi moja dusze , bo wszak tu juz nie chodzi o twarz . Jawnie mam wypatrzona psychike , dlaczego by tak trądziku jako choroby psychicznej nie postrzegac , jesli moze byc zrodlem depresji napadow furii i innych zacnych objawów. Ide sie pokołysac z ksiazką w rogu , pozniej sobie wyjde naloze tone roznych cudow do przykrywania obwiąze sie szalikiem rozpuszcze te moja długie krecone mniej lub bardziej wlosy i bede symulowac ze jestem normalna..a nie jedna chodzaca frustracja :) ps. teraz wypadaloby mnie zbluzgac za ortografie interpukcje i inne porywające elementy

Gość wspolczuje
naprawde,mialam to samo ale moi rodzice mi pomagali jak mogli finansowo,niestety nie obylo sie bez Roaccutanu a wiadomo ze to bardzo drogie leki.Pozdrawiam i glowa do gory!

Gość SPINKAaa
może masz łojotokowe zapalenie skóry??? skoro diana nie pomaga??

Gość cebulkaaa
jakbym czytala o sobie....

Gość cebulkaaa
chociaz u mnie nie chodzi o finanse, bo rodzice mi pomagaja daja na leki itp. ale co z tegojak to nie pomaga.. diane jescze nie bralam, ale przyjdzie pewnie okres zebede musiała. Psychicznie jestem słaba jak palec. czasami ide ulica i powoli sie rozklejam(jak jestem sama) nic mnie nie cieszy jak kiedys, z wszystkiego robie problem. Ja takze uwazam trądzik za chorobe psychiczną ;/w pewnym sensie, chociaz brzmi jak banał, ale ten kto sie mecze z tym problemem na pewnie nie zaprzeczy, mam 17 lat prawie tyle co ty, jak rozpuszcze włosy nałoze tapete to tez udaje normalną osobe, ale przyjdzie słonce, gorąc a tu nie bedzie sie jak opalac, po 1 nie mozna ryja takiego opalac a po 2 jak wyjsc bez tapety nawet latem:( to jest koszmar, brak checi do zycia...

Ja brałam Diane 35 i cos nie co pomogła ale po pól roku juz musiałam je odstawić bp ponoc sa bardzo silne. Hmm skoro masz problemy ze skórą i brak kasy sprubuj na noc smarowac twarz swiezym (prosto z sokowirówki sokiem z kapusty)mówie tu na noc poniewaz jak dla mnie nie przyjemnie pa chnie.ja tez kurcze prubuje czego sie da.Miałam tradzik kilka lat mam obecnie 21(skoncze w grudniu)zostało mi kilka przebarwien i dziureczek gdzie niegdzie....i od czasu do czasu kikla chrostek tez wyskoczy. Teraz testuje sobie krem z sorai nawilżajacy na przebarwienia-działa tez antybakreryjnie( około 15zł) do tego kupiłam sobie zel punktowy(polecam-12zł) no i maseczke drożdzową z tej samej seri za 2,80 którą sie stosuje 2 razy w tygodniu.Od czasu do czasu robie sobie parówke.(zalewam gorącą wodą szałwie albo miete) co by tu jeszcze powiedziec.wiadomo jak cera jest opalona mniej widac i człowiek sie lepiej czuje.Od czasu do czasu smaruje twarz szyje i dekold samoopalaczem. ( Aha no i jeszcze mozesz spróbować masci cynkowej) kiedys tez obiło mi sie o uszy ze sok z celuli działa antubakteryjnie)

Najlepiej unikać tapetowania bo moim zdaniem to tylko pogarsza sprawe!Skóra musi oddychac! tez kiedys sobie nie wyobrazałam wyjscia bez tapety ale teraz jak juz sie zaczyna robic ciepło posmaruje twarz samopalaczem kilka razy solar i bedzie dobrze.Trzeba sie przełamac i nie wstydzic twarzy...wiele osób ma z tym problem! zamiast tapety mozna uzyc delikatnie korektora antybakteryjnego np. Mogła bym na ten temat gadac i gadac bo czego to ja juz w tej swerze nie robiłam/moim jedynym pragnieniem było aby miec ładną cere a nie jakies zasrane problemy

Gość bratekkkkkkkkk
mi bardzo pomoglo picioe bratka...oczyszcza organizmz toksyn bardzo dobrze wplywa na skore..nie oczekujcie cudow po kilku razach ale po regularnym piciu ok 3 razy dziennie po jakis kilku tygodniach zoaczycie efekty.......dieta tez jest wasne..zero czekolady itp...bratek kosztuje ok 3 zl.....takze drogi nie jest)tez kiedys miala,m tradzik..wyleczylam sie..treaz mam sliczna cere...maluje sie oczywiscie..ale macie racje to jakby choroba psychiczna....

Gość iniaaaaaaww
do dianeczka!!!!hahah wiekszych bzdur nie slyszalam!!!jestem kosmetyczka i dzisiejszy pudry wcalke nie maja nic wspolnego z tradzikiem!!!nie zatykaja porow pozwalaja skorze opddychac swobodnie...chronia ja przed szkodliwym dzialaniem czynnikow zewnmetrznych..szczegolnie zima..dzialaja na cere jak plaszcz ochronny!!!dziewczyna z tradzikiem jak najbradziej mzoe uzywac pudru..nawet dla wlasnego sampoczucia a napewno jej to nie zaszkodzi....nie nalezy za wszelka cene wususzac skory tradzikowej..dobrze nawilozna skore lepiej sie leczy...polecam jak najbardziej oczyszcanie w gabinetach....przez tradzik trzeba poprostu przejsc nie obedzie sioe bez lekarza oczywiscie ale wazne jest tez to zeby sammey nie wyciskac krpostek bo tyklko mozna tym pogorszyc stan cery....

o bratku słyszałam ale jeszcze nie prubowałam,narazie jestem na diecie i pije pur-er a cerą z wiekiem juz sie nie przejmuje tak jak kiedys:) Pozdro Trzeba sie zakceptowac takim jakim sie jest.

no spoko ale nie musiałas mnie odrazu zbrechtac...sama uzywałam pudru antybakteryjnego under twenty ponizej dwudziestki(naturalny)polecam. ale z doswiadczenia wiem ze nie tapetowanie sie duzo daje.a chrostki mozna wyciskac tylko trzeba umiec!

Gość bywa i tak
bratka piłam hoho i mam przeczucia ze wzbudziłby we mnie teraz odruchy wymiotne sam zapach.. coz ziolka i zioleczka nie dawały zadnego skutku , pozostal mi tylko z tego nawyk picia zielonej herbatki :) Wlasnie nie wiem co z ta dianą 35 , probowal ktos ? niby dopiero poczatek 3 listka lub az ale skutku brak eh!!!!!.. mam bardzo niski pozmiom progresteronu / badania hormonalne / cos ok 0 , 47? a norma w dn 20 -24 cyklu jest 3-4 krotnie wieksza wiec pewnie i tu moze byc zrodlo. Ja poprostu amm dosc zmeczona jestem tym sledzeniem zrodła i walka.... czuej sie jak niespelniony wojownik pragnacy jedynie spoczynku .. chocby wiecznego thx za odpowiedzi ... na gazecie pl kiedys napisalam podobny to nikt nie "zwrocił" na mnie uwage , tu jakos cieplej jest.. pozdr \

Gość do przodu
jakos to bedzie..

Gość Tez to miałem
Jak sobie pobzykasz to zejdzie samo :P

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja polecam benzacne jest naprawde dobry i niedrogi(w aptece niecale 10zl)

Gość Każdy jest indywidualny
Davercin - zawiera erytromycyne (ok 9zł). Jak poprosisz to sprzedadzą bez recepty. Na prawde polecam do tego Skinoren ( drogi _50zł ale wydajny - zapobiega rogowaceniu naskorka i dzieki temu pory nie są zablokowane, Najlepsze rezul;taty ze stosowanym jednocześnie antybiotykiem _np Davercin) Skinoren ma odpowiednik polski - Haskoderm, ale ten szybciej sie kończy (około25zł). Możesz kupić też wszechstronny Sudokrem (12 zł małe poakowanie). Poza tym magnez, B kompleks, preparat ze skrzypu, herbatka z dzikiego bratka ( odtruwa organizm i oczyszcza z toksyn , dobrze ja pić po kazdym posiłku.

Gość katus
ja brałam przez 3 lata tetracykline, z przerwami.. ale tradziak zawsze powracał.. ostatnio jednak namowila mnei kolezanka zebym poszla na zabieg do kosmetyczki - kwasy.. efekt rewelacyjny.. mam tylko pojednyncze krostki i brak wielkich czerwonych ropniakow.. fakt, meczylam sie z wizytami 3 miesiace ( raz w tygodniu) i zaczelam od oczyszczania, ale warto.. teraz chodze bez pudru i w koncu sie nie wstydze:) polecam

Gość kaja79
tylko Roaccutane ale jest to kosztowna kuracja aczkolwiek najskuteczniejsza i oplaca sie wydac tych pare tysiecy naprawde

Gość IZOTEK XD
co za " bullshit" z tym roacutanem za kilka K. Jest polski odpowiednik roacutanu. Nazywa sie Izotek 10 i izotek 20 Ma dokladnie taki sam skład jak roacutane kosztuje od111zl , czasmi 90zl za izotek 10. Opakowania sa spore Zajebiscie Dziala... Am efekty uboczne tez zajebiste i potrafia dobic Ale jak sie podejdzie do lustra to sie o nich zapomina. Pozdrawiam