Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agrtyuiiovvvvv

Czy Was tez niedoceniaja rodzice????

Polecane posty

Gość agrtyuiiovvvvv

Witajcie Mam taki problem.Ciagle praktycznie kloce sie z moja mama.Jestem juz dorosla (23 lata),nadal z nia mieszkam.Studiuje na jednym z najbardziej obleganych kierunkow,gdzie jest bardzo ciezko i praktycznie moj czas i nerwy sa poswiecone nauce i pisaniu pracy.Dodatkowo pracuje umyslowo i calkiem niezle zarabiam.Jestem w miare oszczedna.Moja mama nie miala ze mna nigdy problemow.Mam jednak jedna wade,jestem troche pyskata i nie boje sie wyrazac swoich opinii.Dzisiaj sie poklocilysmy bo ona twierdzi ze nic w domu nie robie,w dodatku zazdrosci naszej sasiadce corki bo tamta jest delikatna i uczynna dziewczyna ktora sprzata w domu i szanuje matke.To wyskoczylam ze: ta dziewczyna jest juz na 1 roku od czterech lat w niemczech i nie moze zdac na 2 ciagle,ze jej ojciec co miesiac daje 3500 tysiaca a moj sie zmyl i tylko dlugi robi,ze tamta siedzi a ja jak wol zasuwam od rana do nocy.A ona ze wszyscy pracuja,zbieraja truskawki i ciezko haruja.A ja sie zapytalam ktore z nich ma tyle pieniedzy co ja.Ja nie zbieram truskawek ale pracuje glowa i zasuwam codziennie a nie tylko przez wakacje. I powiedziala ze bede tak jak tatus ze zaraz tych pieniedzy nie bede miala bo rozpieprze a to nie jest prawda bo jestem oszczedna....smutno mi bo flaki z siebie wyciagam i ciagle pretensje....

Gość ja mialam tak samo
studiowalam na jednym z najbardziej obleganych kierunkow, juz na studiach znalazlam swietna prace ale zawsze im bylo za malo. Co ciekawe od mojej siostry niczego nie wymagali. A ja juz jak bylam w podstawowce to nie moglam przyniesc gorszej oceny do domu niz -5 bo mialam przerabane. Zrob to co ja i sie wyprowadz z domu. Jesli nie masz pieniedzy zeby wynajac samodzielne mieszkanie, to zalatw sobie lokum z kolezankami, albo w jakims akademiku asystenckim, tam czesto mozna wynajac pokoj na czyjes nazwisko i jest to duzo taniej. Jak sie troche odseparujesz, to nagle sie okaze ze jednak taka zla nie bylas :) Moi rodzice, zwlaszcza mama szybko za mna zatesknili. A ja pozbylam sie poczucia mizernej wartosci, bo do tego prowadza takie porownania kochajacych rodzicow :O

Gość agrtyuiiovvvvv
to samo.moj brat to aniol dla mojej mamy.chocby nie wiem co zrobil to ciagle wszyscy mu wybaczaja.to straszne

Gość nie bądź zazdrosna o brata.
Kiedy wreszcie wydoroślejesz? Nie kłóć się z mamą , bo to tylko pogarsza sprawę. Idź na swoje, wyjdź za mąż, miej własne dzieci. Dopiero z perspektywy lat minionych będziesz mogła coś na temat relacji mama - dziecko powiedzieć. Pyskówki nic nie dadzą, czasem oderwij się od nauki, posłuchaj co ta mama wogóle do ciebie mówi. Myślisz tylko o sobie. Rodzice zawsze porównują swoje dzieci do innych, ale i dzieci porównują swoich rodziców do innych. Mamie też jest ciężko, a jak jej wypominasz , to i ona ma pretensje do ciebie. Córka i matka powinny być przyjaciółkami a nie wrogami nr 1.