Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila250

macica dwurożna

Polecane posty

Gość kamila250

czy ktoś wie cos na ten temat? proszę pomóżcie...boję sie....bo staram sie o dziecko.

Gość luska111
Witam serdecznie, ja mam dwurożną macicę.Dowiedziałam się o tym już w ciąży.Jeżeli chcesz to pisz priv olgawilcz@go2.pl

ja sie wczoraj dowiedzialam o tym ze tez ma macice dwurożna i moge ale nie musze miec problemy z zajsciem kiedys w ciaze.mam 22 lata,zmartwilam sie...tyle razy u lekarza bylam i kazdy zlewal jak prosilam o kompleksowe badania,wczoraj trafilam na super lekarza...wszystkie badanie zrobil,dobrze ze wiem co i jak....

mam nadzieje ze bede miala kiedys dziecko :( nie wiem skad sie biora takie wady i choroby u kobiet...

Gość Najfajniejsza jest
hehe, to więcej nas jest :) urodziłam dzidzisia po dłuższych staraniach :) ciąza przebiegała bez problemow, w 9 miesiącu latałam do autobusu ważne żeby jajo płodowe nie zagnieżdziło się w którymś z rogów, bo wtedy niestety nie ma szans na rozwój....

Gość Najfajniejsza jest
aha, i żeby Cię uspokoić, w okresie połogu i póżniej bardzo ładnie się zwijała i lekarz chwalił, że wszystko jest ok. U Ciebie też będzie :)

dziekuje :) zawsze lepiej uslyszec mile slowo.mam 22 lata i tak za 2-3 lata chcemy sie zaczac starac o dzidzie....nawet nie wiedzialam do wczoraj ze cos takiego jak macica dwurozna istnieje,zatkało mnie jak mi to lekarz powiedzial

Gość Najfajniejsza jest
Ja też dowiedziałam się po fakcie i też zdziwiona skąd takie coś.... ale da się żyć :) pozdrawiam serdecznie

Ja mam macice dwurożną. mam w domu synka, i mimo dwóch poronień i śmierci córeczek tuz przed terminem porodu, w ogóle nie przejmuję się tą wadą, bo-jak twierdzi mój lekarz, nie to mialo wpływ na przebieg tych ciąż, a nieprawidlowy rozwoj zarodka. Zachodze w ciążę co pół roku, więc tez bez większych problemów. Uszy do góry i powodzenia:)

Ja również mam macicę dwurożną.Mam 10 letniego syna i ......niestety...jestem dwa tygodnie po zabiegu.Nie wiem czy powodem straty maleństwa jest moja macica, czy inne przyczyny.Moje maleństwo umiejscowiło się w lewym rogu macicy.Z tego co wyczytałam to podaje się leki na rozciągnięcie rogów macicy,ale chyba w 2 trysymestrze ciąży. Mam nadzieje,że wam też uda się urodzić dzieciaczki pomimo tej wady. Pozdrawiam!!!

jak rodziłam to położna sugerowała lekarzowi, że chyba mam dwurożną macicę? i dlatego tak kiepsko idzie. Nie wiem ile w tym prawdy.

ciekawe czemu wogole takie cos jest jak dwurozna macica....moja kuzynka ma bardzo mala macice,moze miec kiedys problem z zajsciem w ciaze?

MaRcYcha na milin procent niestety istnieje macica dwurożna.Zresztą wpisz sobie na google hasło macica dwurożna i uzyskasz wiele odpowiedzi na ten temat.Dzięki temu trafiłam na nasz bocian i tam są dziewczyny z taką macicą i jeszcze z innymi problemami.Wartościowa i fachowa lektura.Polecam!Co do Twojej kuzynki to ona też może poczytać sobie na ten temat.Istnieje tyle wad macicy.Dziewczyny po kilka razy ronią ciąże i szukają pomocy u fachowców.Znajdziesz namiary na dobrych gin i .......powodzenia!!!

Gość bziczek
moja bratowa straciła dwie ciąże przy macicy dwurożnej. Obydwie w I trymestrze. Nie miała problemu z zajsciem w ciązę ale z donoszeniem. Lekarz powiedział, ze można szczęsliwie donosić ciąze tylko przed decyzją o następnej musi poddać sie leczeniu.

jesli jest tylko macica dwurozna to pol biedy, dopiero gdy dochodzi przegroda zaczynaja sie problemy. ja w 1 ciaze zaszlam przy 1 probie natomiast o 2 stralimsy sie 3 lata (macica dwurozna tylkozgiecie plus kiepskie wyniki slubnego) no ale w koncu sie udalo i synek wlasnie sobie smacznie spi.