Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jejjeku boli

Straszne skurcze w łydkach- z bólu budze sie w nocy!!!!

Polecane posty

Gość Jejjeku boli

To już trwa tydzień - nauczona doświadczeniem zaczełam łykac potas (KALIPOZ) kiedys mialam podobne "atrakcje" podczas diety a szczególnie podczas okresu gdy aktywnie ćwiczyłam biegałam itp. Miałam podobne skurcze w łydkach a czasem nawet w dłoniach - niesety teraz nie ma poprawy.Wczoraj nie mogłam zejść z łóżka tak mnie bolało Co moge jeszcze zrobić ......co radzicie ???? Aha teraz mam spokojniejszy tryb życia :)

Gość zielarnica
MAGNEZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I DUŻO PIĆ !!

Gość sprobuj
magnez polecam

Gość Jejjeku boli
wiec zamienie chyba kalipoz na miesznke potas z magnezem Zobacze moze pomoże - mam dosyc tych przebudzeń w środku nocy!! Dzieki za rady :):):)

Gość Jejjeku boli
OJjj margit co to to nie !! Wole tableteczki :) mój organizm reaguje baaaardzo alergicznie na takie przyjemności - puchnięciem zadka i nie tylko..... ale dzięki :):):):)

Gość ekontooo
Skurcze łydek wynikają po prostu z niedoboru magnezu. Ten ważny pierwiastek jest "wypłukiwany" z organizmu przez kawę,napoje gazowane. Także stres przyczynia się negatywnie. Równie częstym objawem niedoboru magnezu jest drganie powieki. Tym wkurzającym objawom można zaradzić biorąc jakikolwiek preparat z magnezem. Dziewczyny tu już niektóre wymieniły, ja dorzucę jeszcze tani Asmag. Doraźnie pomaga zjedzenie czekolady, która jest bogata w magnez. Jest to szczególnie ważne na przykład dla kierowców, u których skurcz łydki może spowodować nieciekawy skutek.

Gość a potas nie
pomaga ???

Gość ja tak miałam
Jest sposob, zeby bol szybko odszedł. Trudno jest mi to opisac, ale sprobuję. 1. Usiądź na łózku, nogę, w ktorą zlapal cie skurcz zegnij w kolanie i dociśnij z całej siły do piersi. Najlepiej złap ją mniej więcej w połowie łydki i dociskaj łydkę i udo. [Możesz to robić obiema rękami] 2. Wolną ręką złap wszystkie palce u stopy od spodu i wyginaj je do góry. Jeżeli masz zajętą rękę, wyginaj same palce bez pomocy ręki. Trzmajj tak dopóki ból nie ustąpi, uwierz mi że mija dwa razy szybciej.

Gość ddosia
Dobrze ktos napisal ze skurcze pojawiaja sie w wyniku stresu, wtedy organizm zuzywa sporo magnezu, ktory trzeba uzupelniac. Radze znaleźć jakies naturalne żródla magnezu, zawarte w pozywieniu.

i ja podpisze sie pod radami by zazywać magnez . W szczególnosci gdy pijemy duzo kawy , a ta niestety wypłukuje z organizmu ten pierwiastek. Sama miałam kiedyus takie skurcze a jeszcze dodatkowo ,,mrygała,,mi powieka jak w starym filmie z Ćwiklińską w roli głównej.{kwiatek]

Gość ELEMELKA
Można łykać magnez, jeść czekolade. Ale nie lepiej użyć czegoś profesjonalnego? Miałam bardzo duży problem ze skurczami i szukałam pomocy u lekarzy z mojego klubu sportowego. Doradził mi zestaw Vision. http://www.suplementy.sklep.pl/sklep/product_info.php?cPath=10&products_id=22 Jeżeli trenujesz coś profesjonalnie to polecam spytać sie na tej stronie o zestaw specjalnie dla Ciebie. Pozdrawiam

Gość brak potasu i magnezu
pamiętaj jednak, że potasu nie mozna przyjmować bez kontroli lekarskiej

Gość GosiulekUlek
Magnez, a magnez jest w Chela Mag B6 plus potas do tego. 2 w jednym :) Ja brałam i mam problem z głowy. Skurcze męczyły mnie od dawna, w końcu zaczęłam się do nich przyzwyczajać, ale moja mama powiedziała mi, że warto coś z tym zrobić i się nie męczyć bo tak nie może być... i się udało :) Nie ma to jak mama :)

Gość Precelekk
GosiulekUlek ja też brałam ten preparat. Trafiłam na niego w internecie z informacją, że chelat jest najlepiej przyswajalną formą magnezu. Nie dość, że miałam skurcze, to jeszcze drgały mi powieki i policzki czasem. Po 2 tygodniach brania Chela-mag 6 było po sprawie, moje dolegliwości odeszły w dal :)

Gość gość
Znam ten ból. Kiedyś też mnie męczyły straszne skurcze i to najgorzej w nocy. Bardzo pomogła mi ta terapia http://miastokobiet.eu/zywa-woda/. Kiedyś nie wierzyłam w takie rzeczy, ale jednak trzeba się przekonać samemu, że to jednak działa