Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzanka166

jak optycznie powiekszyc usta znacie jakies sposoby?

Polecane posty

Gość marzanka166

zastanawiam sie czy sa jakies sposoby zeby powiekszyc usta ,pomijajac opreacje plastyczne itp ,slyszalam ze blyszczyki i swiecace pomadki powiekszaja ale moze jakies masaze ust albo cos slyszal ktos o tym?

Gość sephorka
sa w sepchorze takie blyszczyki powiekszajace usta - takie szczypiace ;)

Gość marzanka166
a ile kosztuja??

Każdy błyszczący błyszczyk optycznie powiększa usta. W sephore są specjalne błyszczyki które podobno powiększaja nawet o 1/5 ale kosztuje ok 190zl

Gość marzanka166
to mnie nie stac:(

hehe błyszczący błyszczyk aale napisałam! :D A co do masaży, ja sobie robię raz na jakiś czas szczoteczką do zębów. Poprawia to krążenie krwi, usuwa martwy naskórek i przez jakiś czas usta wydają się pełniejsze. Ale nie powiększy Ci to ust na stałe

Albo robie sobie taki makijaż: nakładam na usta szminkę za pomocą palca, tak żeby bardzo delikatnie była położona na ustach i żeby nie było wyraźnej krawędzi tam gdzie się kończą , można nawet ociupinkę wyjść poza krawędz. I na to nakładam bezbarwny błyszczyk. Na sam koniec jaśniejszą najlepiej perłową szminką robię plamkę na środku dolnej wargi, ale też bardzo delikatnie, żeby była prawie nie zauważalna można delikatnie ja rozetrzeć. To uwypukla usta.

Gość kolor różowy
Niestety perłowe pomadki, błyszczyki z drobinkami brokatu bądź iskierkami bardzo krótko utrzymują się na ustach. Kiedyś kupiłam fajny błyszczyk w Rossmanie Glam Shine taki fajnie różowy, ślicznie wyglądał na ustach i optycznie je powiększał, polecam zwłaszcza, że koszt to tylko 5 zł.

Gość sephorka
Ja slyszalam ze taki sephorowy blyszczyk ok 35 zl :-)

Gość sephorka
chodzi mi o kosmetyki firmy sephora, a nie chanel, dior, itp ;)

Gość jadzia22
balsam do ust z masłem shea z avonu powieksza i daje uczucie mrowienia na ustach ,polecam :)

Gość tojajajajaja
jest też pomadka Rimmel oprycznie powiększająca usta (trochę szczypie wargi, ale fajne uczucie)

Gość waskoustna
macie jakies sprawdzone sposoby? tylko nie polecajcie blyszczykow powyzej 50 zł :O

Każdy błyszczyk powiększa usta. W rosmanie ostatnio kupiłam błyszczyk- niecałe 5 zł.- \"lip effect\" z kolagenem morskim firmy lovely. Fajny jest :) A jeśli wolisz pomadki, to żeby usta były większe, trzeba je obrysować kredką trochę poza linię ust.

Gość waskoustna
ja w blyszczyku wygladam jak debil z tymi waskimi ustami :O juz predzej pomadka bezbarwna bebe lepiej sie spisuje :) pomadkami sie nie smaruje, bo oczy mocno podkreslam

Gość waskoustna
moze powinnam sie wiecej calowac ?? :P

Gość onauk
kupilam kiedys blyszczyk powiekszajacy usta-szczypiacy...usta wygladaja jak w czasie zimy, kiedy sie za duzo oblizuje..czerwone, szczypiace i troche spuchniete..ohyda..polecam normalne blyszczyki dajace "efekt wody"..bezbarwne , nablyszczajace..

Po co wywalacie pieniądze na błyszczyki w Sephorze, jak za 10zł można mieć błyszczyk z firmy eveline, który robi DOKŁADNIE to samo? Ja używam błyszczyków eveline i jestem z nich bardzo zadowolona (ale tylko na niektóre okazje, bo baza kolorów jest malutka i nieciekawa, a wersja bezbarwna jest tak rozchwytywana, ze ciężko ją kupić)

Gość zuza_zuaa
Kwasem hialuronowym, swietny w tych zabiegach jest dr Janusz Zdzitowiecki

Gość conis
Wydaje mi się, że też niezłą alternatywną metodą na to by powiększyć i podkreślić usta jest makijaż permanentny. Wtedy uzysakmy efekt na dłuższy okres. Z tego co się orientuję to w Warszawie wykonują dość profesjonalnie taki zabieg w instytucie urody New Look. Według mnie jest to dobra alternatywa, poza tym oszczędza się czas, który zajmuje malowanie ust.

Gość zop.xaz
a faktycznie dr Zdzitowiecki chyba jedyny ktory umie to dobrze zrobic

Gość lenka0000
malujesz szminką cale usta następnie blyszczykiem tylko środek ;)

Gość gość
Papryczka chilli. Zębami masujesz usta a potem smarujesz papryczka chilli. Tylko uważaj z iloscia

Gość gość
usta powiększamy w taki sposób że nakładamy podkład również na usta, lekko wklepujemy. W miejscu łuku kupidyna nakładamy rozświetlacz/korektor rozświetlający; obrysowujemy usta konturówką, robimy korekcję, konturówką możemy pokryć całą czerwień wargową lub tylko kontury ale pamiętajmy o tym aby rozetrzeć konturówkę w kierunku środka ust. Na to nakładamy szminkę, wklepujemy pędzelkiem, przykładamy chusteczkę higieniczna 1 warstwe i przez to staramy się wklepać puder sypki, na to nakladamy kolejną warstwę szminki, odciskamy teraz w chusteczkę lekko i na to stosujemy błyszczyk, najwięcej oczywiście na środek ust

Gość margolciazeslaska
ja uzywalam takiego kremu uwydatniającego z rosmana, popytajcie w drogeriach moje usta: http://tnijurl. com/e379c00efe0f/

Gość falaska
Ja nakładam lekko podkład również na usta, nie można przesadzić (bo w kontakcie z błyszczykiem, czy pomadką będzie się kruszył) i potem błyszczyk, wybieram jaśniejsze kolory, pasują bardziej na co dzień http://www.maybelline.pl/Produkty-do-makijazu/usta/lip-gloss/color-sensational-lip-gloss.aspx , ten jest dość trwały i bywa w promocji.

Gość gość
Ja używam błyszczyku, który powiększa usta. http://www.yves-rocher.pl/blyszczyk_powiekszajacy_usta_sexy_pulp Bardzo fajny, trochę szczypie, ale widać efekty ;) Raczej nie zdecydowałabym się na powiększanie ust w gabinecie medycyny estetycznej ;) Tzn znam kilka osob, które się na to zdecydowały i nie powiem że wygląda to źle, ale zwyczajnie bałabym się ;)

Gość gość
ja też powiększałam usta konturówką, błyszczykiem ale jak tylko się coś zjadło to znowu lusterko i..... pół roku temu powiększyłam sobie usta kwasem hialuronowym w klinice Amaryllis i wiecie co dziewczyny że to było najlepsze co zrobiłam, efekty super a na kredki i błyszczki też kase wydawłam ale w błoto bo żadne kosmetyki nie mogą się równać z wypełnieniem, polecam

Gość gość
Optycznie niestety jedynie konturówką i szminką, ale z doświadczenia wiem, że to wygląda dobrze tylko na zdjęciach. W rzeczywistości bardzo łatwo uzyskać komiczny efekt. Ja polecam kwas hialuronowy. U mnie sprawdza się świetnie, chodzę regularnie do dr Szczepańskiej w Warszawie i mogę ją polecić. Dobrze zna się na powiększaniu ust.