Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

judyta29

Implast Volant

Polecane posty

Witam Czy ktoś widział może na żywo nowy wózek Implasta - Volant? Bardzo jestem ciekawa Waszych wrażeń z oglądania. O opinie użytkowniczek to raczej będzie trudno, skoro to nowy model ;) Wózek będę kupować w ciągu najbliższego miesiąca i do tej pory zastanwaiałam się pomiędzy X-landerem, Driverem Implasta i Deltimem Focusem. A może ten Volant, łączy w sobie cechy wszystkich tych trzech? A może nie ma co kupować nowego, niesprawdzonego jeszcze modelu????

Gość nikt nie widział tego
wózeczka?????? :(

Gość volant
Napisałam do producenta i zainteresowanym wklejam czego się dowiedzialam :) VOLANT 3 * Nowoczesny mechanizm obrotowy 360 stopni - oś podwójnie łożyskowana - blokada kierunku jazdy - łatwy sposób zdejmowania - teleskopowy system amortyzacji TSA - koła pompowane 10 ‘ zdejmowane * Stelaż wykonany z lekkich stopów aluminiowych * Regulowana wysokość rączki * Tylny system amortyzacji SCS - duży zakres amortyzacji - możliwość regulacji - elastyczność i miękkość zawieszenia - cicha praca systemu SCS - koła pompowane 12’ podwójnie łożyskowane * Centralny hamulec STOP & GO * Powiększona gondola z uchwytami - regulowane oparcie w gondoli - budka z okienkiem wentylacyjnym i cichą regulacją * Szerokie i wygodne siedzisko spacerówki z podwyższonym oparciem - dodatkowa sportowa budka - płynnie regulowany podnóżek i oparcie * Uniwersalne przykrycie na gondole i spacerówkę * Folia przeciwdeszczowa i moskitiera w kieszeniach kosza * 5-punktowe szelki bezpieczeństwa * Montaż gondoli i spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy * Prosty system składania wózka * Możliwość montażu fotelika samochodowego

Gość volant
VOLANT 4 * Dwa niezależne przednie mechanizmy skrętne 360 stopni - podwójnie łożyskowane widełki - system wzmocniony włóknem szklanym typu GF - blokada kierunku jazdy - koła 8’ pneumatyczne podwójnie łożyskowane * Stelaż wykonany z lekkich stopów aluminiowych * Regulowana wysokość rączki * Tylny system amortyzacji SCS - duży zakres amortyzacji - możliwość regulacji - elastyczność i miękkość zawieszenia - cicha praca systemu SCS - koła pompowane 12’ podwójnie łożyskowane * Centralny hamulec STOP & GO * Powiększona gondola z uchwytami - regulowane oparcie w gondoli - budka z okienkiem wentylacyjnym i cichą regulacją * Szerokie i wygodne siedzisko spacerówki z podwyższonym oparciem - dodatkowa sportowa budka - płynnie regulowany podnóżek i oparcie * Uniwersalne przykrycie na gondole i spacerówkę * Folia przeciwdeszczowa i moskitiera w kieszeniach kosza * 5-punktowe szelki bezpieczeństwa * Montaż gondoli i spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy * Prosty system składania wózka * Możliwość montażu fotelika samochodowego Brzmi interesująco :) Pozdrawiam

Gość wielka porazka
nigdy w zyciu bym nie kupila wozka z trzema kolami!!!!! to tak jak bym taczke pchala

Gość na cale szczescie....
.... nie ty bedziesz sie zajmowac naszymi dziecmi wiec z laski swojej.... plyn ze swoimi komentarzami

wielka porazka ---> kwestia gustu, a nie o gustach tu rozmawiamy :O Poczytaj regulamin Forum, jeśli twoja opinia nic nie wnosi do dyskusji, to zatrzymaj ją dla siebie

Gość wielka porazka
judytko to jest twoje zdanie "Bardzo jestem ciekawa Waszych wrażeń z oglądania." wiec napisalam co mysle pozdrawiam

wielka porazka --- > ale oglądałaś Volanta i faktycznie czułaś się jakbys pchała taczki??? Mnie chyba i tak będzie trudno o takie porównanie, bo nie miałam do tej pory styczności z taczkami. Również pozdrawiam :)

Gość wielka porazka
no ok, moze zle ujelam z ta taczka, ale widzialam podobne wozki tzn trzykolowe i nie bardzo mi sie to podobalo i jakos tak mi sie skojarzylo z taczka, dzieci w tych wozkach dziwnie wygladaly.. ni nie wiem, kwestia gustu moje dzieco mialo standardowy wozek czterokolowy i dla drugiego edziecka tez taki kupie

Wcześniej moim typem był też klasyczny czterokołowiec - Deltim Focus, ale teraz zobaczyłam te Volanty i zawróciły mi w głowie ;) Problem w tym, że widziałam je tylko w necie :( A jakim wózeczkiem jeździłaś z pierwszym dzieckiem, godny polecenia?

Gość wielka porazka
nie kupowalam super drogiego wozka, firma Adbor, wilofunkcyjny, na paskach, przekladana raczka, gondola, pompowane i zdejmowane kola, po wyjeciu gondoli sportowka, ochraniacz na nogi, folia przeciwdeszczowa w budce, torba na raczce, jedynym mankamentem byla waga wozka czyli 14kilo chyba poza tym ok, dziecko za dlugo w nim nie pojezdzilo, nieco ponad rok, poten kupilismy zwykla parasolke, w ktorej jezdzil przez lato i jesien

Dzięki za info, już pooglądałam na stronce, też niegłupie. Uff, chciałabym mieć wybór wózka już za sobą ;) Strasznie ciężko się zdecydować, pewnie dlatego, że aż taki wybór. Mały wybór - źle, za duży też niedobrze ;)

Gość u nas w sklepie mają
pojawic sie w nadchodzącym tygodniu. Jak pooglądam opisze wrażenia

Gość aiszaa
Są juz na stronie producenta

Judyta a obserwujesz jeszcze ten temat???? Jestes dalej zainteresowana tym Volantem? Ja obejżałam bardzo dużo wózków i własnie tego Volanta3 wybrałam tylko nad kolorem sie jeszcze zastanawiam bo podobają mi sie dwa niebieski nr 108 i czerwony nr 103. Ale ten model zdecydowanie łączy wszystkie cechy które w/g mnie powinien miec wózek! I jesgo wygląd na żywo tez jest super- jak dla mnie to dużo ładniejszy od Drivera. Niestety fotelików do Volanta na razie nie ma - była wstrzymana produkcja - bedą dopiero później(po Swietach lub dopiero w maju) Niestety nadal bedzie to fotelik Easy Bob i też na adapterach mocowany do stelaża. Mają kosztowac ok. 360zł plus koszt adapterów. Przez ten zastój teraz na Allegro jak sie pojawia Easy Bob to momentalnie znika i to uzywany za 260zł! Bo w sklepach nie ma.

Hej Renola, jasne, że śledzę wątek :) Raczej jestem zdecydowana na Volanta, ale wciaż nie ma go u mnie w sklepie, mam nadzieję, że w tym tygodniu w końcu go zobaczę!!! Dzięki za Twoją wypowiedź :) Też słyszałam o tych problemach z fotelikami, ponoć firma, która robiła foteliki dla Implasta i Bebecara została wykupiona przez Bebecara i ten nie chce już współpracować z Implastem. Też patrzyłam na allegro za tymi fotelikami i rzeczywiście ceny niedługo osiągną ceny nowych fotelików :( Pewnie Implast coś wykombinuje, ale trzeba będzie poczekac, na co już nie mam czasu, przypuszczam, ze Ty podobnie?

implast to sa bardzo dobre wozki i tanie moim faworytem jest mutsy ale jesli by nie bylo mutsy to bym kupila implasta. volant bardzo ladnie wyglada tak nowoczesnie

Mam nadzieję, że równie ładnie jak wygląda będzie się też spisywał w użytkowaniu ;) Mnie też Mutsy bardzo się podobają, ale w naszej mieścinie nie do kupienia, a do zakupów w necie jakoś tak nie mam przekonania.

Dżajna czemu sądzisz, że na forum \"Ciąża, macierzyństwo...\" piszemy o wózkach inwalidzkich? Chciałaś być złośliwa czy po prostu nie myślisz zbyt lotnie?

Gość Di75
właśnie kupiłam Volanta 3 i to jeszcze na allegro (prawie 200zł taniej niż w sklepie). Najpierw obejrzeliśmy go na żywo- myśleliśmy też o Driverze 4XL, ale Volant jednak spodobał się nam od razu. Zobaczymy jak się będzie sprawował, ale jedno muszę przyznac, że jest bardzo zwrotny - zakręca prawie w miejscu, lekka konstrukcja i zwarta budowa prezentuje się super., kolor 106 - ciemna śliwka z białymi dodatkami. No i te 3 kółka, w zasadzie to 4, ale z przodu koła razem, będą pasowały do spacerówki jak ulał.

Judyta29 - i co kupujesz ten wózek? Ja już go mam Volant 3 kolor czerwony. Jest brdzo ladny! Musiałam szybko kupowac bo urodziłam 08.04 i trzeba było dzieciątko ze szitala miec w czym przewieźć. Na fotelik poczekamy bo bedą niebawem w Implascie.

Renola - gratulacje! ❤️ Synuś czy córeczka? A u nas w sklepie wciąż tych wózków nie ma, niby są w zamówieniu, ale coś nie mogą dotrzeć :( Zamówię więc w necie, a w sklepie pooglądam kolory, bo próbnik kolorów mają. Ten czerwony b. ładny. Byłaś juz na spacerku ze swoim maleństwem? Jeśli tak, to jak wrażenia z jazdy? Di75 dzięki za wypowiedź :) Byłaś juz tym wózkiem na spacerze? Ja tez zaczynałam od Drivera, a w skonczyłam na Volancie. Mogłabyś podać stronkę, gdzie zamawiałaś wozek?

Dziewczyny, a czy spacerówkę mozna rozłożyć na całkiem płasko? I czy gondola oprócz uchwytów ma też pasy, które ułatwiaja przenoszenie? Przednie koła rzeczywiście mozna blokować? I jak działa ten centralny hamulec, można mu ufać? Budka faktycznie cicho się składa? To na razie tyle pytań ;) Jak pisałam wyżej nie mam możliwości zobaczenia na żywo i sprawdzenia tego wszystkiego, więc będę b. wdzięczna za odpowiedzi :)

co do volanta 3 to my właśnie kupilismy,jeszcze dzidzi nie ma ale wózeczek jest bardzo fajny . mamy kolor 103 -czyli czerwony. bardzo zgrabny ,super zwrotny , latwo sie prowadzi,nie ma pasów do przenosenia gondoli,budka sklada sie głosno,hamulec dobry,duze pompowane koła,z zamawianiem fotelika nie ma problemu,tylko czekamy na kolorek ,który nam sie podoba ogólnie jestesmy zadowoleni nawet bardzo :) acha trzeba zwrócic uwage na koła ,bo ponoc brakuje im w implascie pompowanych i dają jakieś piankowe w zastepstwie,nam sie udało i mamy pompowane,acha i czasem maja wady hamulca,to tez warto sprawdzić ;)