Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ćw

Czy ćwiczenia klatki piersiowej zmiejszaja biust?

Polecane posty

Gość czy ćw

bo rózne teorie słyszałam

Gość czy ćw
prosze napiszcie

Gość miałam koleżankę
która trenowała gimnastykę artystyczną (no to były na pewno ćwiczenia klatki piersiowej) i rzeczywiście nie miała biustu tylko masywną klatę z takimi dziwnymi dużymi w sensie obszaru jakby naleśnikami-fuj

Gość czy ćw
czyli jednak cos w tym jest...ale z 2giej strony słyszałam wiele razy że poleca sie ćw na klatek piersiową i dużo dziewczyn ćwiczy...sama nie wiem juz

Gość magda-------------------------
Ja będziesz trenowała wyczynowo, stosując rózne anaboliki to pewnie upodobnisz się do faceta, ale jeślli bedziesz robiła normalną gimnastykę to nic nie powinno się stać, a na pewno stanie się jędrniejszy i bardziej widoczny, no i na własciwym miejscu ( nie na wysokości pępka ;)). Ja ćwiczę od paru lat i mnie się ani nie zwiększył, ani nie zmniejszył, a na pewno jest ładniejszy. Tylko nie zapomnij po ćwiczeniach wzmacniajacych na klatkę piersiową, później jej rozciagnąc.

Dodam jeszcze, ze wyczynowcy ćwiczą wiele godzin dziennie. A jeśli chodzi o gimnastykę artysytczną to tutaj z tego co wiem, nie mają szans dziewczyny z dużym biustem, bo zmienia się środek cieżkości, a te które mają jakiś biust to jeszcze dodatkowo go spłaszczają.

Gość czy cw
magda a Ty jakie ćwiczenia wykonujesz?

Cwiczenia, ktore ja wykonuję na klatkę piersiową 1. Ręce na boki, ugięte w łokciach ( dłonie w górze w kierunku sufitu), w rękach mam cięzarki (mogą być też 0,5 litrowe butelki z wodą), i przyciągamy ręce w kierunku klatki piersiowej. 2. Ręce z przodu na wysokości biustu, w rękach cieżarki i prostujemy ręce w łokciach ( czyli wypychamy cieżarki od siebie i potem powrót) 3. Ręce z przodu, na wysokosci biustu, dłonie splecione i prawa ręka pcha lewą rękę, a lewa prawą rękę (takie przepychanie się ze sobą). Wytrzymac kilka sekund i puscic. Powtorzyc kilka razy. 5. ciezraki w rękach i robimy ruch obejmowania (tak jakbysmy chcieli się objąc) i powrót. 4. Rozciaganie: ręce na boki i pchamy je jak najdalej do tyłu 5. Rece splecione w górze i staramy je wyciagnąc jak najdalej do góry. Oczywiscie są to przykladowe cwiczenia. Kombinacji jest mnóstwo. Generalnie wszystkie cwiczenia, gdzie ręce są z przodu, na wysokosci klatki piersiowej, wzmacnia ja.

Gość czy ćw
dzięki