Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pluumka

jak stworzyć w PHOTOSHOPIE obrazek gdzie ....

Polecane posty

Gość pluumka

gdzie zdjęcie jest czarno białe a tylko jeden element kolorowy ? chodzi mi o to eby np tylko koszulka została w kolorze

zaznaczasz np. rożcza ta koszulke i kolorujesz. Mozna to zrobic na wiele sposobów, bo samo wylanie farby bedzie sztucznie wygladac. Nie pamietam, ale mozna zrobic to na zasadzie mapy gradientu [obrazek/dopasuj/mapa gradientu], albo tez no roznie, to juz od inwencji zalezy.

Zaznaczasz wybrany element lassem (najlepiej magnetycznym - bedzie dokladniej), na to miejsce wylewasz kolor. Mozesz rowniez pokolorowac wybrane miejsca pedzlem. Potem w zakladce, na ktorej znajduja sie Warstwy (Layers) wybierasz z rozwyjanej palety odpowiednia opcje...

najlepiej jest to zrobić w ten sposób: zaznaczasz ten fragment który ma zostać kolorowy za pomocą lassa , klikasz na niego prawym przyciskiem myszy i klikasz napis: layer via copy czy cos takiego... w warstwach (layers) klikasz na Background , potem wchodzisz w (angielska wersja programu-na pasku narzędzi) Image/Adjustments/Desaturate... wtedy tło sie robi czarnobiałe a zaznaczony fragment zostaje kolorowy. Naprawde fajne zdjęcia można tak robić... fajnie wyglądaja czerwone kolorowe kwiaty na czarno-białym tle :):):)

Gość pluumka
ooo dzieki wielkie ...a jak chce dwa elementy zaznaczyc za pomoca lassa to jak? bo jakos mi nie idzie bo chce np dwa buty i zawsze tylko jeden obrysowuje :/

no to wtedy dwa oddzielnie. najpierw jeden but zaznaczasz ,potem prawy przycisk i layer via copy, potem to samo z drugim robisz. a potem żeby reszte zrobić czarno-białą to tak jak pisałam... background zaznaczasz itd... a jak chcesz odwrotnie np.buty czarno-białe a reszta kolorowa to zaznaczasz w layersnajpierw jednego buta , robisz go na czarno-biało (tak jak wyżej psiałam) a potem to samo z drugim butem :):):)

Gość pluumka
Nom załapałam już :D :D... Wielkie dzięki :*