Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabryś

torbiel

Polecane posty

Gość gabryś

Czy któraś z Was miała operowany torbiel na jajniku ?? Mój znajduje się w tzw zatoce Daglasa.Grozi usunięcie wraz z jajnikiem.

Gość mala zaba 21
czesc:) ja nie mialam operowanego bo sie wchlonal dzieki Bogu :) a mialam wielkosci mandarynki:( dostalam leki i przez pol roku bylam na obserwacji u ginekolga ,torbiel pojawil sie pewnie wczesniej ale dopiero w marcu sie o nim dowiedzialam a w maju juz go nie mialam :) A w Twoim przypadku chodzi o zabieg laserowy tzw laparoskopia czy o usuniecie torbieli wraz z jajnikiem ? :(

Gość gabryś
Niestety laparoskopii nie wykonuje się przy tak dużych wymiarach.Mój guz ma 98/96/54 mm. To ma być poważna operacja(mówią zgodnie lekarze).Tylko w trakcie się okaże czy pójdzie jeden jajnik zrośnięty z guzem, czy dwa? Nie wykluczone że wytną całą macicę.

Gość mala zaba 21
bardzo Ci wspolczuje...:) naprawde...:(

Gość Monoq
Ja czekam na druga operacje. Mam torbiel endometrialna lewego jajnika (tez w zatoce Douglasa) sred. 5cm. Poza tym rozlegla endometrioza lewej czesci ukladu rozrodczego, zrosniete jelito z torbiela. Beda probowac laparoskopowo ale nie obiecuja koncowej akcji, jajnik tak czy siak usuna. No i pomajstruja z jelitem. A ja nie mam jeszcze dzieci.

Gość Mała 00
Witaj też mialam operowaną torbiel 7 cm. zapowiwdało się nie najlepiej .przed operacją podpisywałam zgodę zzze w razie najgorszego usuną jajnik i przydatki .miałam dobrego lekarza powiedział ze zrobi wszystko co w jego mocy aby uratowac jajnik i wyobraz sobie że uratowal nadcieli jajnik wyłuskali guza i pozszywali.Tak więc widzisz sama ze zapowiadało się zle a w rezultacie wszystko skonczyło się dobrze.Zyczę Ci aby i u Ciebie tak własnie było