Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jestem...

POROD W NIEMCZECH

Polecane posty

Gość ja jestem...
Ja tam sie nie wstydze ze jestem" pole", a tjaaaaa skakala to wrecz nawoluje zeby walczyc.ale z kim i o co ? z niemcami , dla zasady?nie popadajmy w skrajnosci.

Gość lola222
i na tym zakanczam ta polemike . nie chce nikogo odstraszyc od porodu , bo kazdy rodzi inaczej. chcialam tylko przedstawic zeczywistosc ,zeby nie bylo rozczarowan. mozliwe ze ktos bedzie rodzil 5 min. czego mu z calego serca zycze.

Gość ja jestem...
do lola-----to jesli pozwolisz to ja te zyczenie odbiore personalnie i dziekuje:)

Gość ja jestem...
:)

Gość ja jestem...
jeszcze raz do lola----dzieki rowniez za Twoja wypowiedz.prosilam o o wszelkiego rodzaju doswiadczenia stad, nie tylko te szybkie, mile i bez bolu:9 zreszta jestem z tych osob ktore wola byc na wszystko przygotowane:)

Gość malutka_de
no to juz masz prawdziwy obraz i jak mowia Niemcy -- sein auf alles gefasst! ciaoooooo

Gość malutka_de
Co do porodu w Polsce to zona kuzyna rodzila 2 dni z pijanym lekarzem, ktory na dodatek "zapomnial", ze trzeba jeszcze lozysko urodzic! Jakby biedaczka nie poszla po kilku dniach z ciezkimi mdlosciami i bolami pewnie by sie przekrecila!

Gość ja jestem...
to znaczy co? 2 dni chodzila z tym lozyskiem?

Gość ja jestem...
Poprosilam o wykasowanie postow tej pani, mozna spokojnie wracac do tematu:)

Gość ja jestem...
ehhhh, no i przez taka jedna poszly sobie fajne babeczki.

Gość uppppppppppppp

Gość malutka_de
Chyba mozemy wrocic do tematu?

Gość malutka_de
Przypomnialo mi sie, ze pecherz plodowy tez mi przebila polozna, co do najciekawszych wrazen nei nalezalo...

Gość Justyna31
mam pytanie!!! mieszkam w niemczech, ale nie jestem ubezpieczona i za m-c rodze, chce powiedziec, ze rodze przed wczesnie aby nie zaplacic takiej kolosalnej sumy. czy ktos mi moze cos poradzic???

Gość karmelitanka
witam ja z kolei pracuje w Anglii legalnie i jestem ubezpieczona w NHS dodatkowo mam europejska karte ubezpieczeniowa.Do porodu zostalo mi jeszcze 4 miesiace ale ostatnio zastanawiam sie czynie urodzic w Niemczech bo sluzba zdrowia w Anglii jest bardzo miserna.Czy bede musiala placic za porod z wlasnej kieszeni czy wszystkie koszta zwroci NHS

Gość barbota
jakie warunki trzeba spelniac zeby urodzic w niemieckim szpitalu i czy trzeba ponosic jakies koszty

Gość KamCia90
malutka_de nie wiem gdzie Ty rodziłaś ale ja mam zupełnie odwrotne odczucia. polozne caly czas masowaly mi plecy i nie wychodzily nawte na chwile, co 15 minut przychodzil polski lekarz , znieczulenie na żądanie, w sali lezalam sama, cieplo, kolorowo..niektórzy nie maja tak ladnie w domach ;) posilki wybieralam w menu , Julka byla caly czas przy mnie. Jestem bardzo zadowolona, chociaz porodu bałam sie bardzo, pozdrawiam :)

Gość KaraS
Kamcia gdzie było tak kolorowo? Jeśli czasem jeszcze tu bywasz prześlij mi adres na maila. Pozdrawiam. K.

Gość mila gor 1805
Witam. Ja mam termin porodu za 3 tygodnie ale kontakt z niemiecka pirodowka mialam juz kilka razy podczas ciąży. Mam zaplanowana cesarke ze względu na zwężenie miednicy. Pierwszego synka rodzilam w polsce, i to było bardzo dramatyczne wydarzenie.W Niemczech opieka nad rodzaca jest na b.wysokim poziomie.W Polsce wmawiaja wszystkim kobietom ze musza rodzic natuealni , czekaja z cesarka do konca moje dziecko cudem przeżyło:-( Zacofanie , zacofanie i epoka kamienia łupanego. .........lekarze czekaja na łapówki. ....położone tez.......koszmar!!!!!!!!! A biedne kobiety leza i czekaja na litosc bo coz można zrobić. Jesli macie kobietki możliwość to w Niemczech rodzic można naprawde "po ludzku". W Polsce to nie prędko nsstapi.Najpier personel musi się zmienić i tok myslenia tych wszystkich zacofanych ludzi. Pozdrawiam i Niemcy jak najbardziej polecam;-)

Gość Dastina19
Witajcie. Mam pytanie. A więc chłopak pracuję w Niemczech. Ma umowę i meldunek oraz ubezpieczenie. Szuka tam stancji żeby mógł mnie i dziecko zabrać. Ale tak jestem w 6 miesiącu ciąży. Chodzi mi konkretnie o to czy jak nie mamy ślubu mogę podlegać pod jego ubezpieczenie, jakie papiery są potrzebne żeby tam urodzić bez żadnych problemów, jak znaleźć położną i ginekologa. Bym prosiła o pomoc co i jak. Jak to wszystko tam wygląda. Błagam o pomoc. Bo może już pod koniec sierpnia będę tam do niego jechała a nie mam żadnego pojęcia na ten temat.

Gość Dastina19
Witajcie. Mam pytanie. A więc chłopak pracuję w Niemczech. Ma umowę i meldunek oraz ubezpieczenie. Szuka tam stancji żeby mógł mnie i dziecko zabrać. Ale tak jestem w 6 miesiącu ciąży. Chodzi mi konkretnie o to czy jak nie mamy ślubu mogę podlegać pod jego ubezpieczenie, jakie papiery są potrzebne żeby tam urodzić bez żadnych problemów, jak znaleźć położną i ginekologa. Bym prosiła o pomoc co i jak. Jak to wszystko tam wygląda. Błagam o pomoc. Bo może już pod koniec sierpnia będę tam do niego jechała a nie mam żadnego pojęcia na ten temat.