Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodaa

W SOBOTE PIERWSZY RAZ

Polecane posty

Gość dodaa

w ta sobote, 1 kwietnia, po raz pierwszy bede sie kochac. ja i moj chlopak nigdy jescze tego nie robilismy. wszystko jest ok, martwi mnie tylko kwestia zabezpieczenia. to chyba normalne ze przy pierwszym razie bede panikowac. prosze jednak-powiedzcie- czy prezerwatywa wystarczy??

Gość nie to nie zart

Gość fdgfdfgsdfg
jesli tylko gumka to sugerowalbym na wszelki wypadek wzmocniona(pedalską :-| )...a jaks globulka typu pantenex-oval mylse ze by nie zawadzila....po co sie stresowac jak by wam gumka zrobila kawal...

ja przy pierwszym razie zastosowalam globulki dopochwowe - Patentex Oval oraz prezerwatywe :)

Gość baci
globulki i zele sie pienia uwazam ze to dyskomfort tym bardziej na 1 raz.idz jutro do lekaza zwyklego ogolnego powiedz ze mialas "wypadek" i niech ci przepisze recepte na postinor jak by wam pekla gumeczka to sobie zjesz, a jak bedzie wszystko dobrze to bedziesz miala na jakas awaryjna sutuacje. z tym ze postinor kosztuje jakies 70 zł:/

moze i jest to dyskomfort, lecz wole odczuc ten lekki dyskomfort niz potem martwic sie czy przypadkiem nie zaszlam w ciaze :)

Gość anii
My stosowaliśmy tylko prezerwatywę i to wystarczyło w zupełności. Kochaliśmy się tego wieczoru dwa razy, oba z prezerwatywami, to było tuż przed okresem i następnego dnia wieczorem dostałam miesiączkę. Więc wszystko ok :)

Gość a czy ten cały
Patentex Oval jest na recepte? i ile kosztuje?

Nie jest na recepte, kosztuje chyba 15zl za 6 tabletek. To + gumka to bardzo dobre zabezpieczenie, przy tym jesyes lepiej nawilzona co zmniejsza ryzyko ze gumka peknie. Chyba tez dzieki temu zmniejsza ewentualny bol. W kazdym razie tak bylo w moim przypadku. Powodzenia:)

Gość ciekawa...
witam!! ile miec najlepiej lat zeby to zrobic po raz pierwszy? dodaa ile ty masz lat?? prosze o porade i z gory dziekuje :)

Gość hm hmmm
ja mysle ze wiek sie nie liczy... no chyba ze jest sie dzieckiem :P ale ogolnie to tzreba byc dojrzalym psychicznie a z tym roznie u roznych ludzi bywa...

Gość anii
Zgadzam się z przedmówczynią. Myślę, że poczekanie do 18 lat nie zaszkodzi, choć wiadomo, że to jest sztuczna granica, no ale choć w świetle prawa już się nie jest dzieckiem. Myślę, że to się czuje, kiedy jest ten monet. Jeśli Cię, to mocno nie stresuje, że si e będziesz kochać i nie myślisz o tym non stop i bez żenady rozmawiasz z partnerem o zabezpieczeniu, to na raczej jesteś gotowa na seks.

Gość dodaa
ja nigdy nie patrzylam na pierwszy raz w kategoriach- "musze, bo inni to zrobili", czy "juz najwyzszy czas." Po prostu to sie czuje, ze jest sie do tego gotowym, ze sie tego chce, ze poniesie sie wszelkie ewentualne konsekwencje. ja mam 19 lat, moj chlopak jest 2 miesiace ode mnie mlodszy i oboje, wspolnie podjelismy decyzje. w sumie to moze jestem troche przedpotopowa, bo teraz coraz mlodsze dziewczyny wspolzyja z mezczyznami, ale mnie to nie obchodzi. znalazlam czlowieka, a w zasadzie to on mnie :), z ktorym chcialabym byc naprawde do konca i chce by on byl tym pierwszym, a najlepiej jedynym. do soboty coraz mnie czasu! napisze wam potem jak bylo. ale jak znam mojego misia, bo wiele juz razem, ekhm, przezylismy, to napewno bedzie wspaniale. pozdrawiam

Gość kinga2
najlpsza dobra prezerwatywa.Najlepiej durex uni9mile lubia pekac.Ja tez miałam tyle lat co ty i też tak uwazamze sie nie wybiera tylko chce sie to zrobic i tyle wie sie kiedy ja byłam przed okresem było oki teraz tylko piguły......pozdro

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin