Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adaś

Contactubex , blizny , usuwanie , słabe efekty wielki problem

Polecane posty

Gość Adaś

Dzień dobry robaczki , mam taki problem mianowicie dluga i szpetną bliznę pod okiem . Jest dośc duża wyglądam tak jakby ktoś mi oko podbił taka gruba rózowa pręga, widoczna. Bliznę mam od listopada. Od listopada od momentu zagojenia sie\ę rany stosuje contractubex przyznam się , że nie systematycznie. O ile z jego efektów w przypadku małych blizn jestem zadowolony , to niestety na to blizne nie za bardzo działa .Znacie może jakiś lepszy środek o ile taki wogóle istnieje? Czy orientujecie sie czy da się taka blizne usunąć ona jest tuż pod okiem ile coś takiego kosztuje czy to bezpieczne lub ew co zrobić by sie jej pozbyć. Pa buziaki z góry dziękuej za pomoc. Paaa

Gość Adaś
pomóżcie robaczki , dziękuje pa

Gość czesc..
tez pytalam o to bo mam dosyc nieapetyczna blizne na ramieniu. i dowiedzialam sie tutaj tylko tyle ze sa dwie masci o nazwach -veraderm, -dermatix, sa ponoc naprawde dobre ale tez i drogie bo chyba kolo 200zl. orientowalam sie w aptekach internetowych to ta jedna kosztowala kolo 150.. podobno sa zajebiste no ale za ta kase to wkoncu cos musza dac. tyle ze zalezy jaka gleboka masz ta blizne bo niewiadomo czy jedna tubka starczy ja co do siebie mam watpliwosci i dlatego chyba jak minie lato to zdecyduje sie na usuniecie laserowe co kosztuje bodajze okolo 100zl za jeden centymetr kwadratowy. pozdrowka i pisz jak bede mogla to odopwiem.papa🖐️

Gość czesc..
aaaaaa a ta masc co ty tez uzywalam i troszke pomogla ale niewiele i bylo to dawno temu.

Gość czesc..
aaaaa i zadne robaczki ;)

Gość Adaś
dobrze kwiatuszku... Dziękuje ci bardzo za informacje co do tych 2 maści . muszę poszukać coś o nich w necie i przeanalizowac ich skuteczność gdyż cena powala mówiąc krótko. Bliznę miałem naprawdę głęboka , miałem zakładane szwy . Jeżeli ktos ma jakies jeszcze doświadczenia z tymi 2 maściami , ktorych nazwy podała mi forumowiczka powyżej proszę o odpowiedź. Czy może się orientujesz /cie jak ma się skutecznośc tych 2 specyfików do contractubex , który z obiegowych opinii które słyszałem jest najkuteczniejszy . Moja blizna o tyle jest problematyczna , że jest na twarzy tuz pod okiem i mnie szpeci , pozatym wyglądam z nią trochę jak chuligan . Dziękuje bardzo za wszystkie dotychczasowe i odpowiedzi , licząc na więcej z wyrazami szacunku Adaś. pa

Gość Adaś
aha i przepraszam jeszcze czy juz cos stosowałaś na tą swoją bliznę , były jakieś efekty? Rozumiem , że nie używałaś jeszcze tych 2 specyfików , których nazwy mi podałas?

Gość ______Olka___________
Ja stosowałam veraderm no i w ogole nie wiem co ona niby ma robic bo nic nie zrobila( w ogole szczerze mowiac ja sie bardzo zawiodlam bo liczylam na nia :) duuuzo ładnych zdjec blizn po niej widzialam na stronie producenta :) ). Natomiast musze Ci powiedziec ze contratubex pomogl mi na Bardzo szpetna blizne tylko trzeba go stosowac regularnie kilka razy dziennie no i dluuuugo (mi nawet dermatolog powiedziala ze po roku). Jesli chodzi o ten veraderm -jesli do contratubeksu nie byles systematyczny to powiem szczerze ze dla mnie veraderm(mialam zel) byl katastrofa w użytkowaniu a raczej jestem osoba ktora potrafi "wycierpiec zeby byc piekna..;) ); Jest jeszcze cos takiego jak "perła inków" no ale to chyba na takie blizny drobne, i to to juz w ogole dla mnie katastrofa. pozdrawiam.

Gość maść perłowa
ale jestem w trakcie stosowania. kosztuje ok 36 zł

Gość Adaś
Olka dziękuje bardzo za twoją wypowiedź. Daruję sobie kupowanie maści za 150 złjeżeli jest nieskuteczna. Co do contactubexu to faktycznie bardzo ładnie mi wyleczy bliznę po pogryzieniu , tylko , że tamta nie była taka głęboka i stosowałem go systematycznie. Niestety teraz pomimo tego średnio systematycznego stosowania nie widzę żadnych powtarzam żadnych oznak działania. Trudno mi go uzywac systematycznie tzn kilka razy dziennie codziennie od 9 do 19 jestem poza domem wsrod ludzi i ciezko byloby mi chodzic wysmarowany. Piszcie jezeli macie cos do dodania lub podzielenia się swoimi doświadczeniami z różnymi specyfikami . Może ktoś się orientuje czy to laserowe usuwanie blizn jest skuteczna. Pa

Gość ______Olka___________
Jeszcze sobie przypomnialam (bo nie wiem czy dobrze rozumiem-masz blizne wklęsłą ? ) jest cos takiego jak wypełnianie tej blizny (cos sie wstrzykuje tylko nie wiem dokladnie co, i to starcza na jakistam czas potem trzeba to powtarzac; ale zapewne bedzie o robione dopiero po zagojeniu sie blizny czy zabliznieniu czy jak sie to tam nazywa a Ty chyba masz jeszcze swierzą ta blizne-od listopada) ; Jak po contratubexie czujesz sie ''wysmarowany'' to veraderm by Ci pokazal co to znaczy byc upackanym :) ; Z tym laserem to nie raczej jakies przerostowe blizny sie usuwa ?

Gość czesc..
Adasiu jak nie mozesz smarowac sie w ciagu dnia to smaruj sie na noc..albo wetrzyj sobie conta najpierw jedna warstwe a potem sie jeszcze posmaruj i tak choc do domu albo idz tak spac. co do tamtych dwoch masci co ci podalam to ja ich nie uzywalam nigdy i wlasnie zwz na cene mysle o laserze. ale szczegolow co do lasera nie znam. aha i mialam bym watpliwosci co do tego co mowi Olka zeby zrobic sobie to wypelnienie blizny.moze w innym miejscu ale nie kolo oka bo niewiadomo jakie to moze miec skutki. (no i tak samo z laserem.) pozdrawiam i milego dnia. :)

Gość beatriz18
witam ja mam rowniez problem z bliznami w tamtym roku mialam zakladana plytke po sunieciu szwow nazwa ta nosi silon i jest w cenie 130 zł ale naprawde pomaga widac jeszcze troszku ale juz nie az tak poprostu jest kreska 2 mm . contratubex uzywalam i nic przez cale 4 miesiace smarowal non stop i zadne skutki gdy dowiedzialam sie o plytce - plaster silikonowy to odrazu przeczytala na co to ejst i zakupialm i naprawde jestem szczesliwa zer takie cos jest polecam

Gość a czy jesttt
a ten laser to calkowicie likwiduje blizny?

Gość a czy jesttt

Gość a czy jesttt

Gość pytam
czy ten plaster.. jaak sie nAZYWA I ILE KOSZTUJE? N A RECEPTE JEST?

A ja mam takie pytanko: Czy Contratubex to także maść? Bo ja stosuję żel(narazie krótko więc nic nie mogę o nim powiedzieć) A jeśli istnieje zarówno maść jak i żel, to co jest skuteczniejsze???

Gość podbijam

Gość contactubex
najpierw contactubexu lub cepan(dlugo i regularnie) potem dopiero masci silikonowe.jak nie uzywalas wystarczajaco dlugo i cierpliwie contactubexu to daj sobie spokoj z tymi silikonowymi.jesli blizna jest czerwona to albo za wczesnie albo trzeba ja wybielic jakimis masciami z witamina A chyba.po laserze tez moze zostac blizna i w dodatku jeszcze gorsza.

Gość mlddddd
jak to gorsza blizna po laserze???

Gość POMOZ
Gość oddaj mi

Gość radio_ma_ryja
uzywalam contratubex bardzo regularnie i przez dlugi czas. Zero efektu! :/ Tyle ze moje blizny sa wklesle. i bardzo szpecace. :/ Moze ktos zna cos co splyca blizny wypukle, bo silikonowe wypelnianie nie bardzo wchodzi w gre w moim przypadku :(

Gość agata16
WItam . mam 16 lat. gdy mialam 4 latka wylałam na siebie kawe, została mi duża brzydka blizna na brzuchu pod biustem i małe na nadpiersi, wiec nieefektownien\\ to wygląda gdy zakladam bluzki na ramiączkach a tym bardziej wstydze sie zakladac bikini :(:(:(:(:(:( byłam ostatnio u chirurga plastyka ( w Lublinie bo tam mieszkam) ale on powiedział że moze jedynie wygładzic tą blizne i zrobi z niej jakąś charmonijke aby nie ściągała sie ona tylko składała.ale ja nie chche miec tej blizny wogole, chociaz wiem ze usuniecie jej w 100% jest nie możliwe. tak samo chcialabym sie pozbyc tych malych blizn:(:(:( jesli ktos byl w podobnym przypadku i udalo mu sie pozbyc blizny, prosze o odp.

Gość diianka1
czesc wam biedaczki,,,ja tez mam blizne,duza na ramieniu swieza od stycznia.goila mi sie kiepsko i mysle ze powstal mi duzy koleid..przejelam sie strasznie bo mi odstaje masakra ,i kupilam plastry ,dopiero zaczelam je stosowac takze za miesiac napisze czy pomagaja ..pozdrawiam ciumki

Gość na stare blizny
najlepiej na noc nakładac maśc i zaklejac plasterkiem, wtedy masc silniej i dłużej działa

Gość elja22
i jak pomaga ci ten plaster silikonowy?

Gość diianka1
to ja mam juz od 2miesiecy plaster silikony kupilam juz 3ci,narazie tylko troche blizna sie splaszczyla ,podobno trzeba 6miesiecy czekac napisze jak beda lepsze efekty.caluje

Gość diianka1
o cholera od 3miesiecy stosuje nie sa zachwycajace rezyltaty....nie wspomne o kasie.....