Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

Kupno mieszkania na kogo????

Polecane posty

Gość buszko

Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak się ma płacenie podatku do kupna domu przez rodziców na nazwisko córki która nie ma dochodów? Czy nie powinno być żadnych problemów z płaceniem podatków i Urząd się nie przyczepi, czy też lepiej żeby to było kupione na rodziców, czy też na mojego męża czy też na nas. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź kogoś kto się na tym zna. Pozdrawiam!

Gość buszko
Ponawiam pytanie

Gość buszko
Nie można na nikogo liczyć?

poszukaj na innym forum, tam na pewno znajdziesz odpowiedz.

Gość KAROLA MICHALSKA
8 lat temu rodzice kupili mi mieszkanie i mojemu bratu - tzn dwa mieszkania... i cisza...Urząd się nie dowiedział, że nie mamy dochodów, jest tylko taki przepis, że w ciągu 5 lat nie wolno sprzedać tego mieszkania, bo wtedy buli się ogromny podatek

Gość a po co od razu wkraczać
do US kwota na zakup mieszkania w wysokości 50.000 zł nie podlega sprawdzeniu, przynajmniej tak powiedziała mi urzędniczka, gdy pytałem, czy muszę zapłacić podatek od tej sumy, mrugała do mnie i powiedziała, zeby nie przesadzać

Gość to coś ty kupił
za mniej niż 50 000 PLN? przyczepę campingową?:P

Ale to wcale nie znaczy, że ktos nie wpadnie na to, że kupujesz mieszkanie bez dochodów. Będziesz kupować od dewelopera czy osoby fizycznej?

Gość a po co od razu wkraczać
kawalerkę z drugiej ręki do remontu

Gość jesli w ciągu 5 lat
nie kapną się, dalej mozesz zyć spokojnie....ale 5 lat udręki, mi się udało, zarobiłem za granicą na czarno, tu kupiłem mieszkanie od osoby fizycznej, minęło w styczniu 5 lat i mam spokój...przedawnienie!

Gość Buszko
Jestem bardzo wdzięczna za Wasze wskazówki. Oby i mi się udało. Myślę o kupnie podczas przetargu organizowanego przez Urząd Miasta.

Gość Najlepiej zadzwoń
albo idź do urzedu skarbowego i tam zapytaj jak to jest. Przecież nie podajesz swojego nazwiska tylko po prostu prosisz o informację. Najlepiej zapytać u źródła :-D, powodzenia PS W kazdym urzędzie skarbowym jest informacja :-D