Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex 123

Kiedy zacząłyście brac tabsy i czy ja juz powinnam??

Polecane posty

Gość alex 123

witam mam 16 lat i kochamy się z chlopakiem chcę zacząć brać tabletki antykoncepcyjne.Obawiam się jednak że jestem za młoda...mam nadzieję że mi coś doradzicie w tej sprawie i moze zaproponujecie mi nne rzowiązanie nie tabletki pozdrawiam czekam na odpowiedzi

Gość miśka18
witam ja jak byłam u gina po Postinor bo zaszla taka potrzeba to chcial mi przepisac anty z tym ze wczesniej oczywiscie musze zrobic badania , ale znam przypadek ze moja kolezanka poszla do pani gin mając lat 17 i nie przepisala jej ze wzgledu na brak pełnoletnosci , wiesz wiec to zalezy ale na twoim miejscu uzywalabym gumki i globulek bo to tez dosc silne zestawienie oczywiscie dodajac do tego przerywany i mysle ze bedzie ok , ja narazie tabletek nie biore ale wartaloby zaczac :) pozdrawiam

Gość alex123
ale jezeli już uprawiam sex to moze jednak warto iść po te tabletki a nie zaliczac wpadki w tak mlodym wieku co?

Gość przerywany do tego
widac, ze jeszcze nie dorosłyście do seksu i do tabletek, do nauki glupie małolaty ?!!!!!!!!!!

Gość alex123
moglabys mnie nie obrazac??Mam ochote na to i wiem jakie sa konsekwencje licze tylko na skrupulatne wypowiedzi

Gość racja****
do nauki, bo nawet matury nie bedziecie mieć. !!!!

Gość baraburinka
do garuuf stara dewotko:P tez potrafie byc taka mądra :P a co do tematu to ja zaczełam brac w wieku 16 lat i jakos zle na tym nie wyszłam.. coprawda nie brałam ich ze względu na antykoncepcje ale bez problemu przepisała mi gin

ja was nie kumam:/ ja mam 18lat a tabletki biorę od kiedy milałam 16lat także ALEX nie zastanawiaj się długo i leć do ginekologa. NA PEWNO PRZEPISZE!!Bo nie ma w tej kwestii nic do gadania a poza tym to kiedy zaczynasz współżyć to Twoja sprawa (tak samo jak Ty zaczęłam) i to zalęzy kiedy wiesz, że jesteś gotowa:)) Gorąco pozdrawiam i popieram Twoje chęci na tabletki

Gość alex123
globulki(patentex oval)+prezerwatywa(unimile) i stosunek przerywany

Gość alex123
dzięki reeva za wsparcie:)

sama zaczelam brac tabletki anty w wieku 16 lat(bylam 4 miesiace po 16 urodzinach i poszlam do gin. no i pani gin mnie zbadala i przepisala)-co prawda u gin bylam jeszcze przed 16 urodzinami i jakos nie bylo zadnych problemow ze jestem niepelnoletnia... teraz jestem zadowolona ,ze zaczelam brac.w ogole nie zalowalam tego ani razu. moim zdaniem to,ze bierzesz pod uwage tabletki i sie zastanawiasz tak nad tym swiadczy,ze myslisz logicznie-nie chcesz miec dzidzi,bo jestes za mloda na to w sumie,ale chcesz wspolzyc i wg mnie tj dobre rozwiazanie.

Gość miśka18
nie przejmuj sie komentarzami widzisz kochana lekarz a lekarz jednak radze isc do mezczyzny bo bez problemu moze przepisac a z tego co wiem kobiety baaaardzo niechetnie to robia w dodatku czasem rzucą obelgą :) pozdrawiam ! i ja tez sobie wypraszam wyzywania mnie od gowniar !! a z tym przerywanym to chodzilo mnie ze w polaczeniu z prezerwatywa i globulkami bedzie bezpiecznie no albo lekarz wiedz sie nie czepiaj !

Gość stosunek przerywany
to nie jest antykoncepcja !

Gość miśka18
wiec idz do lekarza widzisz lekarz a lekarz czasem fajni sa mezczyzni czasem kobiety :( oj unimile strasznie mnie zrazily bo 2 razy mi pękly:(

Gość miśka18
ja mysle nad plasterkami bo nie dosc ze nie jestem chudziutka to nie chce bardzo utyć :( wiec albo tabsy albo plasterki

Gość baraburinka
skoro nazywasz alex głupia malolatą tzn uwazasz sie starą babe:Pi nadodatek twoje teksty oznaczja z ejestes dewotką:P Alex nie martw sie napeno Ci przepisze!!i bedzisz spokojnie moglą cieszyc sie miłoscią ze swoim bojem!!

Gość rebeka
z tym stounkiem przerywanym to chodzio mi ze w polaczeniu z globulkami i prezerwatywami

Gość rebeka
zamiast m"mi" to"jej" pomylka

Gość alex123
więc pojde tylko bardzo sie boje bo jeszcze nigdy nie bylam a tego co przeczytalam to opinie co do lekarzy kobiet i mezczyzn sa bardzo podzielone a moze jakis prywatny dobry lekarz w okolicach rybnika?

wizyta u prywatnego kosztuje ok 50zl.widocznie nie masz co z kasą robić, moim zdaniem lepiej do niepublicznego ośrodka

Gość alex123
no w sumie jest mi jedno ale nie chcialabym zeby mnie jakoś opieprzyl za wiek i wogole wiec sie pytam

gdybyś poszła gdziekolwiek to nie ma prawa tak reagować.ja też miałam tyle lat i jakoś poszło ok:)) jak coś będzie gadać to olej i idz gdzie indziej ale ja się z takim czymś nigdy nie spotkałam i dziwi mnie, że jakiś ginekolog wywali mnie za wiek:/

Gość alex123
dzieki wam bardzo choc miedzy nami kobietami sa tez ludzie nie ceniacy czyjegos zdania ale to ich sprawa.Dziekuje kobietom dziewczyna ktore odpowiedzialy sie na tak

Gość anii
Ja bym się na Twoim miejscu jeszcze zastanowiła nad braniem tabletek. Masz dopiero 16 i nawet jeśli, juz jesteś dojrzała psychicznie do uprawiania seksu, to Twoje ciało jeszcze się rozwija, nawet jak masz okres od 11 roku życia. Ja bym na Twoim miejscu poczekała jeszcze rok czy dwa ze szprycowaniem się chemią. Długo jesteś z chłopakiem?