Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alex 123

Kiedy zacząłyście brac tabsy i czy ja juz powinnam??

Polecane posty

Gość alex123
no w sumie dlugo 2 lata a uprawiamy sex od dwóch miesiecy

to nie jest chemia ;p tylko hormony w tabletce ;p w sumie to najlepeij zacząć brać od 18 lat ale sądzę, że moje ciało było dosyć rozwinięte

Gość anii
no tak, to sporo 2 lata, ale wiesz 16 lat jak na moje oko, to na tabsy za wcześnie, choć doceniam Twoją odpowiedzialność. to jeszcze zależy jak często się kochacie? ja z moim chłopakiem kocham się średnio raz w tygodniu i jak na razie używamy prezerwatym i jest ok. używacie prezerwatyw?

Gość alex123
no tak prezerwatym i globulek i stosunek przerywany wszystko naraz mysle ze to jest dbre zabezpieczenie ale...wiadomo no w sumie często się kochamy praktycznie jak jest okazja czyli 2,3 razy w tygodniu

alex to są starsze kobiety od Ciebie i mnie i nie sączę, żeby zdawały sobię sprawę z tego wszystkiego, więc mówię, że ja biorę od kiedy miłam 16 lat i to nie wpływa na mój organizm niekorzystnie ani nic z tych rzeczy. jeśli chcesz czuć się bardzo dobrze zabezpieczona to polecam

Gość anii
2,3 razy w tygodniu, to dość często. wiadomo pigułka, to wygąda. Ale też nie dajmy się zwariować jak dobrze używacie prezerwatywy i globułki, to możliwość zajścia w ciąże jest bardzo mała. jeszcze ewentualnie jest postinor. u mnie bywało, że sie po 2, 3 tygodnie nie kochaliśmy się, także bez sensu w takiej sytacji brać pigułki. możesz jeszcze łączyć, to z kochaniem się w dniach niepłodnych.

Gość alex123
dzieki a jakich ty uzywasz?jakie polecasz?Wiem ze nie jestes lekarzem ale moze wiesz jakie przepisal to bie za pierwszym razem ja jestem zdrowa nie mam zadnych problemów wiec jakie by to mogly byc jezeli oczywiscie wiesz?

Gość alex123
do anii:Czasen tez tak bywa ale czasem zdarza sie ze sie kochamy 2 razy w ciagu dniai co wtedy?zbankrutowalabym na globulkach a on na prezerwatywach

nie wiem do kogo to pytanie ale jeśli chodzi o tabletki to mam cały cennik tych, które są dostępne w Polsce :P mi przepisała Stediril 30, bo chciałam tańsze ale nie wiedziałam, że mogą być tak tanie - 7,50zł!!!!Ale niestety zabrakło ich, bo baby się rzuciły i na jakiś czas jestem na bliźniaku Stedirilu 30 - Rigevidon, który ma te same składniki tylko producenta i cenę inną, otóż - 7,50zł. I dodaje, że te leki nie są tanie, bo złe tylko są po refundacji :) Stediril normalnie powinien kosztować 9,49 a Rigevidon 14,10 hehe

Gość anii
Słuchajcie dziewczyny jestem od Wam starsza i na prawdę doceniam waszą dojrzałość, że nie chcecie zajść w ciążę i myslicie o tym poważnie. Ale mówią, ze szczerym zamiarem, że tabletki, to jest zbiór hormonów, który nie zostaje bez wpływu na zdrowie. Nawet jesli teraz będzie ok, to nie znaczy czy za 2 lata czy 3 bezie ok. Wiem, że jak kochacie się 2 razy dziennie, to jest to uciążliwe, ale pewnie często wam się, to nie zdarza, więc idzie przeżyć, bo znam to z doświadczenia. Oczywiście jeśli jesteś przekonana do tabletek na 100%, to możesz spróbować zacząć je brać.

Gość anii
A czy rozmawiałaś o tym z kimś dorosłym? Może z mamą, albo np. starszą siostrą?

Gość alex123
z mam sie wstydze a nie mam rodzenstwa dlatego pragne sie dowiedziec czegos od was kobiet

Gość anii
W sumie też chyba bym się wstydziła z mamą, a jeszcze wiadomo jak się ma 16 lat, to wiadomo jak większość rodziców patrzy na te sprawy. Szczerze myślę, że się dobrze zabezpieczasz tak jak napisałaś. Takie pytanie trochę z innej beczki, ja zaczynałam póżniej niż w wieku 16 lat, gdzie się kochacie najcześciej?

Gość alex123
gdzie czyli w jakim miejscu?

Gość anii
tak w jakim miejscu

Gość alex123
no w domu u mnie raczej ja mam mieszkanie po dziadkach które jest napisane na mnie a raczej na rodziców ale ja mam klucze do niego aco a ty gdzie?

ależ debilny koment ktoś napisał tabletki właśnie zapobiegają nowotworom hehe a nawet długopis, którym piszesz jest rakotwrczy i żarówka tez :P

Gość anii
aha, bo tak pomyślalałam, że w domu jak są rodzice z boku, to mogą kontrolować, co się w pokoju dzieje.Sprytny pomysł z tym mieszkaniem dziadków ;). No ja u mnie albo u niego, ale jak mówią mamy już swoje lata ;). Nie żałujesz, że już zaczełaś się kochać?

Gość alex123
Nie bo to wlasnie z nim pragne w przyszlosci miec dzieci..wszystko sie moze zmienic ale uwazam ze jezeli dwoje ludzi ma do siebie zaufanie i kocha sie to uwazam ze sex jest tylko dopelnieniem ich milosci niezaleznie od wieku

Gość kig
dobra nie ma co krytykowac bo to nie ma sensu ( ze za wczsnie ze nie powinnas ze do nauki) Powiedzmy ze rozumiem ze kochasz swojego chlopaka i ze chcecie byc razem tak blkisko jak to mozliwe.Na marginesie mam 20 lat i po raz pierwszy kochalam sie wlasnie w wieku 16. Niby malo czasu minelo ja nadal jestem \'mloda i glupia\' ale powiem tyle ze radze ci pewne rzeczy jeszcze raz przemyslec. Co do tabletek: odradzam Ci to jeszcze. Lepiej uprawiac petting, albo kochac sie z prezerwatywa w czasie dni plodnych. Tabletki (nawet te z najnizsza dawka hormownow)duzo zmieniaja w organizmie. Ja biore novynette od 8 miesiecy i niby maja najmniej hormonow ale kto wie co sie tam w moim ciele wyrabia...poczekaj jeszcze przynajmniej z rok i IDZ DO LEKARZA!zrob badania! pozadrawiam

Gość anii
Mądrze piszesz, wszystko się może zmienić. Tylko wiesz seks w wieku 16lat, to jest dodatkowy stres, żeby nie zajść w ciążę. No ale doceniam odpowiedzialne podejście do tego. Nie nawidzę takich panienek 14,15lat, co wskakują każdemu, to łóżka i się w ogóle nie zabezpieczają i później zdziwienie i wielki płacz, że są w ciąży.

Gość anii
Kig dobrze gadasz :). popieram.

Gość alex123
jesteście bardzo inteligetnez tego co zauwazylam i po waszych wypowiedziach jeszcze troszke sie zastanowie nad tymi tabletkami

Gość anii
Tak zastanów się, wiesz jakiekolwiek leki nie pozostają bez wpływu na orgaznizm, a co dopiero hormony. Jeśli do metod, które stosujesz dodasz kochanie się w dni niepłodne( wiem, że to czasem cięzko wytrzymać), to prawie jest niemożlwie żebyś zaszła w ciążę.

Gość kig
wiem co to jest stres w wieku 16 lat;-p i wlasnie dlatego lepiej nie dokladaj sobie dodatkowego stresu o swoje zdrowie tak dla podtrzymania dyskusji:zatsanawiam sie czemu to my mamy sie narazac i brac tabletki?czy ktos slyszal juz o pewnych tabletkach dla mezczyzn?czy to sa dalej tylko doswiadczenia?hmmm

alex jestes podatna na te ich gadanie.hehe smieszne....jak chcesz] a tam ktos pisal ze jakies nieodpowiedzialne a ja mysle ze chyba wlasnie chce byc i dlatego je biore

Gość anii
coś słyszam o pierwszych pigułkach dla mężczyzn, ale to na razie chyba bardziej faza planów.

Gość najsłodszaaaa
Jestem psychologiem i z badań wynika ,że tyle lat ile się bierze tabletki antykoncepcyjne trzeba potem starać się o dziecko.Czyli jeśli ktoś bierze tabsy załóżmy 10 lat to potem zanim zjdzie w ciążę jak już będzie chciał po zaprzestaniu brania tabletek to minie ok 10lat!

Gość najsłodszaaaa
I nie są to badania wyssane z palca!