Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pouytrtr

test ciążowy ROMED

Polecane posty

Gość pouytrtr

witam wszystkie Panie. chcialam zapytac czy któras z Was używała moze testu ciążowego o nazwie ROMED. Mialabym kilka pytan, jest to dla mnie wazne

Gość pouytrtr
juz zadaje...a wiec tam wychodzi kreseczka kontrolna jako pierwsza ,a pozniejjak i na innyc htestach powinna wyjsc druga kreseczka jesli sie jest w ciąży. Ja robilam ten test pierwszy raz, i nie wiem dokladnie o to wyszlo, bo po tych 3 minutach nie bylo nic a poźniej niby byla ta kreska, ale bardzo słaba . Jestem ciekawa jak Wam wychodzily te testy. Kiedys kiedy mialam podobną sytuacje uzyłam testu bobo ale tam poprostu wszystko bylo jasne, jedna kreska i biale tło a tutaj różowo i jeszcze to cos ala'kreska....

I właśnie w tym jest cały problem. Jeden test, płytkowy, robiłam po południu i nic na nim nie wyszło, zrobiłam więc następny, za kilka dni, ale już rano i znowu nic nie wyszło. Nie wiem co zrobiłam źle, bo powinna wyjść jedna bądź dwie kreski, różowe czy niebieskie, nie pamiętam, na pewno jednak kolorowe, a mnie nie wyszło nic. Lekarz powiedział mi, że jedna, nawet blada kreska jest dobrym wynikiem.

Gość pouytrtr
a czy Ty tez robilas ten test czy inny???

płytkowy romed, dwa razy, ale później moje obawy się rozwiały, powiedziałabym nawet, że panika była bezzasadna

Gość pouytrtr
ja poprostu ni ewiem co to wyszlo, bo jak trzymalas np. prosto to dla mnie nie bylo nic prawie widac a jak tylko przekrzywilas w jedna strone to byla blada kreseczka, ide juz za kilka dni do lekarza, ale sama nie wiem. bardzo gnebie sie tym testem, bo nie wiem co to wyszlo!!!!

Gość pouytrtr
u mnie niby moje obawy, a raczej moze i wczesna radosc tez powinny sie rozwiac bo powiedzmy ze dostalam plamienia, ale mimo to ide do lekarza, musze sie doedukowac :-)

Ja tam widziałam kreski nawet dwie, ale całkowicie bezbarwne, tylko takie nacięcia na tej płytce. Zamarłam, bo sądziłam, że to jest właśnie wynik, i w tej niby-radości, niby-strachu zaczęłam grzebać w internecie, by dowiedzieć się, że w tym teście na 100% musi byc jakis kolor. Wtedy się uspokoiłam, a za parę dni lekarz rozwiał moje wątpliwości. Wiem teraz jedno, nie wolno martwić się na zapas, chopciaż coś w tym było, w stresie nie mogłam jeść i schudłam ze dwa kilo

Gość kabotynka99999
przed chwilą robiłam sobie owy test. jedna kreska w polu z literką C wyszła bardzo różowa, a więc i widoczna. obok nie mam pojęcia co było i czy wogóle było. po przechylaniu pojemnika kreska albo się pojawiała albo znikała. ma kolor bardzo bladoróżowy. i w zasadzie 10 zł wydałam a pewności do końca nie mam.

Gość klementynka7
ja też mam ten problem!!!!!!!Jedna kreska w polu C jest widoczna a w polu T bardzo słaba,nie wiem co ma myśleć!!!!!napiszcie co było potem, jesteści w ciąży?

Gość aandzia_za
cześć koleżanki czytam wasze wypowiedzi i sama postanowiłam coś napisać Miałam ten sam problem co większość z was! Zrobiłam 2 dni po spodziewanej miesiące test ciążowy płytkowy firmy Romed i wyszło mi za pierwszy razem 1 kreska widoczna a druga przezroczysta kreska za drugim 2 to już wyglądało troszkę inaczej wyszły mi dwie kreski ale już widoczne. a więc zaczełam już powoli się cieszyć bo staramy się z mężem o dziecko ale...żebym mieć 100 chciałam zrobić kolejny test i kupiłam Quick Vue (test ciążowy) i robie sobie go z samego rana a tu nic....tylko jedna kreska. Załamałam się/. Nie wiem co mam myśleć bo okresu jeszcze nie mam a dzisiaj już niedziela (nie żyje w stresie żeby mogła mi się teraz spóźniać) Jutro robię kolejny test. Trzymajcie kciuki :) pozdrawiam

Gość kasjena
Ja przedchwilą zrobiłam sobie ten test. Ale mam objawy ciążowe, nudności poranne, troche bolą mnie piersi i podbrzusze, okresu nie mam juz dwa tyg po moim terminie, to podobne objawy jak w mojej pierwszej ciąży. Na testerze wyszła mi jedna duża czerwona krecha i obok taka blada chudsza kreska. Skoro piszecie że ten tez jest słaby i wielu wam nawalil to zaczynam sie bac.

Gość maja7685
Własnie zrobiłam ten test . przedwczoraj robiłam quick vue i wyszła jedna mocna krecha i jedna b. słabiutka, dzis robiłam romed i tak samo wyszło.. nie wiem juz co o tym myslec:( hcg powinno co 2 doby wzrastac o połowe wiec krecha powinna byc silniejsza..

Gość evvv
witam, ja robilam dzis test romed i tez mam problem z jego odczytaniem.kreska w polu kontrolnym wyszla mi bardzo slaba, a w polu ciazowym w miejscu gdzie powinna byc widoczna kreska nie bylo nic,jednak od "ciazowej"strony caly obszar byl lekko rozowy.jak to zinterpretowac? prosze o pomoc:)

Gość ksyma
witam ja mam podobny problem zrobiłam rano z pierwszego moczu test romed i po 3 min pojawiła sie czerwona krecha i obok jasnorozowa niewiem jak odczytac ten wynik @ spoznia mi sie 3 tyg w pon ide do gina co o tym myslicie?

Gość ksyma
MI rozniez test romed wyszeł pozytywnie a w ciazy nie byłam miesiaczke dostałam za dokładny tydz od zrobienia testu gin rowniez powiedzial ze ciazy nie ma ! Nie testujecie tego testu Romed bo wszystkim wychodzi pozytywnie pozdrawiam !

Gość Olku
A ja w ogole nie wiem co to bylo. Zrobilam 2 testy i na pierwszym w polu C bardzo blada rozowa kreska a w T jakies rozowe zamazane. Za drugim w polu C mocno rozowa przerwywana kreska a T znow te maziaje :/ Poprostu sie wkurzylam jak diabli :(

Gość Syla_Ns
Witam! Widze drogie Panie że nie jestem sama. Wczoraj wieczorem robilam ten sam test. Firmy ROMED. Jedna kreska w pasku kontrolnym C jest bardzo różowa a ta druga blado różowa prawie niewidoczna ale jednak jest. Nie wiem co mam robic i co myslec. Warto chyba powtórzyc test z innej firmy. Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam. Sylwia

Dzisiaj robiłam tentest. Mało zawału nie dostałam ( staram się o dziecko ) z radości ....a to dziadostwo pokazało mi pozytywa a na becie NEGATYW !! Kupa gó** na i nic więcej :( A kosztował 13 zł . Przypuszczam że jakbym kupowała to bym go nie kupiła bo nawet czułości nie ma podanej na opakowaniu czy uloce ale akurat mój mąż kupował :(

Gość juuuustyna
ja robiłam wczoraj ten test poniewaz okres spuznia mi sie juz miesiac i tak samo nic nie wyszlo jak byl na prosto to nic a jak przechylilam w inna strone to niby dwir kreski było widac moj chlopak tez patrzyl i sie zastanawialismy..

Gość margareeth
Ufff a właśnie zastanawiałam się czy znajdę rozwiązanie mojego kłopotu a tu naszczęście nie jestem sama :), okres spóźnia mi się ponad tydzień, zrobiłam test romed i tak samo jak wyzej kolezanki piszą jedna krecha wyraźna a druga ledwo co taka cieniutka.... napiszcie któraś czy jesteście jednak w ciąży czy nie. Pozdrawiam

Gość ursasu
ja zrobiłam kindertest i wyszło mi tak samo. Jedna kreska mocna a druga ledwie widoczna... a okres mi sie spoznia... i też nie wiem jak to zinterpretować:( to sie ciesze to nie i juz sama nie wiem co myslec. Zanim zrobiłam test byłam pewna ze jestem a po zrobieniu testu zamiast sie upewnic to wiecej watpliwosci mam!!!

Gość Kamilka87
Hej dziewuszki! Powiem wam co ja na ten temat myślę. Kupcie sobie Bobo test jest on według mnie najleprzy. Kiedyś robiłam sobie test innej firmy wyszła 1 gruba krecha a druga słabiutka. Myślałam, że to ciąża. Byłam uhahana :) Radość jak nic, ale po jakimś czasie 2-3 dni zrobiłam drugi test właśnie Bobo i co? I nic... :( Była jedna krecha a tej drugiej ani widu, ani słychu. Ponoć te inne testy mogą trochę oszukiwać. Ja używam tylko Bobo testów, jak i moje znajome i jeszcze nigdy nie zawiodły. Od tamtej pory używam tylko Bobo. P/s Dziś zrobiłam znowu test i wkońcu są 2 kreseczki :D

Witam Chciałabym sie podzielić z Wami dziewczynki mam nadzieję wyjątkową historią, ale nie chce żeby była to nudna historia, wiec napiszę w skrócie: -ponad 2 lata starań -2 poronienia(ostatnie w czerwcu b.r) -leczenie w klinikach niepłodnosci -zbyt wolne plemiki mojego ukochanego -u mnie zbyt wysoka prolaktyna 5 razy ponad norme, gruczolak przysadki mozg. -przy takim stanie nas obojga marne szanse nawet na inseminacje jak twierdzili lekarze -od 2 lat mierze tempke,monitoruje owulacje,wiem wszytko co i jak w nocy i o północy;) -mogłabym studiować farmacje, masę leków poczynajac od sterty witamin,kwasow foliowych tony,wiesiolkow i innych pierdół;)koncząc na estofemie,duphastonie,clo dzis odebralam bete 228 mlU/ml ;)norma nie nie bycie mamuśka 0-27 Odpowiedz jak to sie stało?.......................................Cud Pierwszy miesiac od 2 lat,odstawiłam wszystko, żadnych leków, nawet witamin, zadnego monitoringu, żadnej temperatury, obserwcji sluzu,miałam juz dość! mam 28 lat, wszyscy moi znajomi albo sa albo zaraz beda rodzicami, stwierdziłam ze moze Pan Bog chce mi powiedziec przez to ,że moj ukochany może nie jest tym z którym mam miec dziecko(nie mamy slubu) albo ze Pan Bog ma dla mnie inny plan, dziś jeszcze sie w tym utwierdziłam hipotetycznie bo dowiedzielismy sie od urologa o żylakach u mojego ukochanego i powiedzieli mu ze albo operacja albo dzieci, wiec załamana pojechalam odebrac bete, spoznial mi sie okres ale tak jak mowilam w czerwcu poronilam, mialam dotad 2 okrey, 30dni pierwszy i 25dni drugi wiec pomyslałam, że wszystko sie jeszcze musi ustabilizowac,i co zobaczylam 228 mlU/ml!!!!!!!!!!!!!!!!! Pierwszy raz jak oddałam wszystko Bogu, przestałam planowac, liczyc, łykac tabletki i stał sie CUD CUD CUD Myslę, że to spokoj wew, obecny we mnie ze Bog jest ze mna to spowodował,zawierzenie.Trzeba porpostu przestać planowac, Pan Bog przekreśla nasze plany i prowadzi nas inną drogą,trzeba tylko uwierzyć ze On tylko da nam wszystko, czego potrzebujemy. Takie zamykanie w sobie zalu, smutku jest przejawem własnej miłości, która podcina korzenie wierze i zawierzeniu.Moze warto zaufać Bogu i podciąć korzenie tego co nas niszczy dziewczyny!testy owulacyjne, temp,leki,i to o czym pisałam wcześniej. Wiara czyni cuda!moze zabardzo odchodzimy....moze warto zdać sie na Boga przepraszam, nie chce żebyście pomysłały że jestem dewotką,jestem młoda 28-letnia dziewczyna ale naprawde uważam,że porpostu może niech bedzie tak jak chce Bóg;)jest to najwyższa forma zwierzenia i miłości tak uwazam , ale cuda sie zdarzają,ta nasza słabosc robi miejsce na Jego działanie,może nam starającym sie potrzebny jest taki pokój płynący z wiary,może w tych trudnych dla starająch sie chwilach warto zobaczyć kogoś innego;)a na koniec pamietajcie...... tylko to co trudne kształtuje człowieka, myśle że przez ten cud stałam sie lepsza osoba;)dziekuje PB

Gość agala
witajcie Forumowiczki! :) Robiłam testy od 35 do 38 dnia cyklu. Miałam podobną zagadkę, jak Wy, tj. druga kreseczka jest, ale słaba i niewyraźna, pojawiała się w czasie 5 min, czyli jeszcze tym ważnym... Nie robiłam testu romed, tylko PINK TEST i BOBO - TEST (i płytkowy i strumieniowy - ten drugi ma większą czułość) i wszędzie to samo. W dodatku po paru dniach, zgodnie z instrukcją testów, powtarzałam test, bo w razie ciąży kreska miała zyskiwać na intensywności - w moim przypadku cały czas była blada i niewyraźna... Zrobiłam w końcu test z krwi i mam poziom beta HCG... blisko 480... Będę mamą :-) pozdrawiam!!!

Gość do magwys1
Twój post jest nie na temat...to po pierwsze...a po drugie to,ze zaszłaś w ciaze (znowu) nic nie znaczy...najpierw trzeba te ciaze donosic-wtedy mozesz mowi o cudzie bo te poprzednie dwa razy tez Ci sie udało zajsc...wiec zamiast pisac nie na temat na kafeterii skup sie na dbaniu o płód zebys za te kilka miesiecy mogła pisac o cudzie na wlasnym temacie...

Gość jusx012
Witam. Mam pytanie co do innego testu ciazowego. A nie chce zakladac nowego tematu to pisze tutaj.Kupilam test firmy HYDREX pink test . Zrobilam go( po poludniu) . Najpierw pokazaly sie 2 kreski ( pozytywny) a po 5-6 minutach jedna zniknela i pokazało wynik negatywny. Na dodatek dostalam okres , ktory trwal niecaly dzien. Predzej podejrzewalam ciaze , ale teraz juz nie wiem co myslec . Prosze o pomoc

Gość jusx012
Witam. Mam pytanie co do innego testu ciazowego. A nie chce zakladac nowego tematu to pisze tutaj.Kupilam test firmy HYDREX pink test . Zrobilam go( po poludniu) . Najpierw pokazaly sie 2 kreski ( pozytywny) a po 5-6 minutach jedna zniknela i pokazało wynik negatywny. Na dodatek dostalam okres , ktory trwal niecaly dzien. Predzej podejrzewalam ciaze , ale teraz juz nie wiem co myslec . Prosze o pomoc