Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kffiatoosheck

imię dla dziewczynki/chłopczyka

Polecane posty

Gość A ja uwielbiam
imię Ilja - tez trochę rosyjskie, nie mylić z Lilia, a dla chłopca podoba mi się Jeremi, ale niestety mój facet na żadne żydowskie nie chce się zgodzić. :o Dziewczynki jeszcze Kalina, Katia, Marcelina, Matylda... chłopak Paweł, Igor

Gość frfff
Helenka, Tamara, Wiktor, Łucja

Gość MAŁA LOLITKA
A ja mam : syn - Eryk córka - Berenika

Gość Gosia270
Jeśli chłopiec to - Remigiusz Aleksander Dziewczynka - Joanna Katarzyna Nie wiem, co na to powie mój przyszły mąż :)

No cóz- ja osobiście najbardziej cenię swoje imię:Katarzyna- jest piękne, wytworne, ma mnóstwo zdrobnień i poprostu \"Katzrayna\" brzmi dumnie. Pozostałe zeńskie imiona..Ech..z tym jest trudniej, łatwiej mi z meskimi.. Ale: Może...nie iwem...Bardziej staormodne i polskie imiona, żadnych tam zapozyczonych:( Joanny są inteligentne... Elżbiety są okropne- złośliwe i cwane-więc odradzam... Wanda, Marianna, Marika-ale to jest czeskie chyba...Diana-ang, i jeszcze jedno które mi wypadło zpamięci..ale było ciekawe i ładne... Nie pamietam niestety... Z męskich-och na pierwszym miejscu stoi:Bartosz- nie Bartłomiej, następnie Adam-ale Ci sa podobno nieszczęsliwi w zyciu... Potem Grzegorz, Stanisław, Antoni- wymarłe i kojarzone z pijakami,ale ostatnio słyszałam je u małego chłopca:) Potem jakie jeszcze??... Mateusz, Jacek- Jacki sa wesołe i inteligentne:) Filip mi sie nie podoba niestety.. Ale znam 2 - i sa zaradne chłopaki, choc jacyc tacy dziwni... Tak samo Kuba- ochydne imię- Kuba to mi sie kojarz z psem, jakos tak..I z głupkowatością... Jakub, Kuba, Kacper, Olek, Dominik, Patryk- fuj!! Pospolite i \"neutrealne\" imiona to: Paweł, Tomasz i Zbigniwe...:) Znam dwóch Zbyszków... Ładne chłopaki, ale cwane lisy... Zuzanna..ładne imię, bardzo kobiece..ALe...sadzę, że w tymświecie, nalezy miec imię, które będzie dawało siłę i nadawało charakter.. Lepiej brzmi:Pani Katarzyno, niz Pani Zuzanno- bardziej stanowczo od romantycznej i powiewnej Zuzi...:) Zachwalam swoje imie..bo je uwielbiam:) Poprostu:) Najwazniejsze, by dziecko nie psioczyło na Wasz wybór Kochani:) Pamiętajcie o tym, że będzie ono dorosłe, a charakter imienia, wyznacza drogę w zyciu:) Ech..takie madre słowa na noc;) Wszystkiego dobrego :)

Gość kffiatoosheck
🌼

Gość coreczek
KAJA LORIS

Gość Sebuś i Natalia

ja wiem ze wybierajac imie dla dziecka pokieruje sie (m.in)jego znaczeniem.jak sie okazalo mam na imie WIELBŁĄD!!! :d to wlasnie znaczy imie Kamila w jezykach południowo słowiańskich. tu jest stronka ze znaczeniem imion: http://www.skarbczyk.com/index.php?mid=l&l=a osobiscie podobaja mi sie: Tijana, Jadranka, Vesna, Biserka, Ismena dla dziewczynek, a dla chlopcow Dominik, Filip, Adrian, Feliks.

Gość a ja chętnie
Cóż, właśnie mam na imię Zuzanna i uważam że świetnie pasuje do waszej córeczki

Gość SANEPID
Buczyna poyebana jestes w chooj :-o Koorva,zezowata Zuza :-o

Gość SANEPID
Tak,słuchamy pani Kasi co na pipie pety gasi :-P