Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K_A_S_I_A_

PROBLEM Z TEMPERATURą

Polecane posty

Gość K_A_S_I_A_

Mam problem z temperaturą w pierwszej fazie yklu. Wydaje mi się, że jest za wysoka. 1dc - 36,6 2dc - 3dc - 4dc - 36,5 5dc - 36,7 6dc - 36,8 7dc - 36,9 W 2 i 3 dc nie mierzyłam. Czy ktoś mógłby mi pomóc w interpretacji temp. Z góry dziękuję. Pozdrawiam :)

Gość no ale tu nie ma co...
... interpretowac 7 dni cyklu to zaden wglad w sprawe podaj caly cykl, to sie zastanowimy, co po kolei sie dzieje pozdrawiam rowniez

Gość K_A_S_I_A_
Ale właśnie dzisiaj jest mój 7 dc i trochę zdziwił mnie przede wszystkim dzisiejszy pomiar 36,9. W poprzednim cyklu w fazie przedowujacyjnej najwyższa temp. to 36,7. Ale może rzeczywiście to zawcześniej to jakiegokolwiek niepokoju. Ale pomyślałam, że może któraś z Was też tak miała. Zobaczymy co będzie jutro.

Kasiu - oprocz temp na wykresie nalezy zaznaczac wszelkie inne zdarzenia samo podniesienie sie chwilowe temp nie musi nic znaczyc - moze troche stresu, a moze bylo cieplej w nocy, a moze lekko sie podziebilas, a moze pozniej polozylas sie spac.... i w ten sposob 3 tysiace roznych innych zdarzen zapisuj sobie takie rzeczy - cokolwiek przyjdzie ci do glowy a jak minie cykl, to bedzie mozna pointerpetowac, jakie zdarzenia maja BYC MOZE u ciebie wplyw na wahania temperatury nie jest to niestety nic szybkiego - pomiary temp oraz obserwacje sluzu czy moze jeszcze dodatkowo szyjki macicy trzeba prowadzic ladnych kilka miesiecy, zeby moc cos o sobie wiedziec i w jakis sposob przewidywac, co moze sie stac w najblizszym cyklu rzecz jest zmudna, ale procentuje - bo w koncu poznanie wlasnego organizmu moze sie przydac w wielu roznych sytuacjach - jak np szybkie wykrycie wczesnej ciazy :-) no nic - z checia pomozemy, ale pamietaj, zeby zapisywac jak najwiecej informacji za 2 lub 3 tygodnie mozemy juz powiedziec cos wiecej wytrwalosci zycze i powodzenia zagladaj :-)

Gość K_A_S_I_A_
Bardzo dziękuję za zainteresowanie się moim problemem i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Od przyszłego miesiąca zaczynam starać się o dzidzię i każde odstępstwo od normy zaczyna mnie niepokoić. Dzisiaj 8 dc i temp. 36,6. Więc jestem dobrej myżli :)

Gość pomagam jak moge
Kazda kobieta ma rozna temperature. To sprawa indyw. Wydaje mi sie ze wszystko z Toba okey. w sumie bardziej istotna jest temp. w drugiej fazie. zwroc uwage, czy podwyzszona utrzymuje sie dluzej niz 7 dni. Bo jesli nie, to ewentualnie zaplodnione jajeczko nie bedzie moglo sie zagnieździc w macicy

Gość K_A_S_I_A_
Dzięki :) Jest to mój drugi cykl kiedy mierzę temperaturę. W poprzednim w drugiej fazie temp. między 36,9 a 37,1 utrzymywała się przez 12 dni. Tak jak wspomniałam dopiero zaczęłam obserwować u siebie temp. i dopiero się uczę ją interpretować. Mam nadzieję, że wszystko jest i będzie dobrze

Gość K_A_S_I_A_
No i dzisiaj rano znowu 36,9 :( nic już nie rozumiem

Kasiu - a zapisujesz wszystkie wydarzenia? pozniejsze pojscie spac? wypicie alkoholu? pozniejsze wypicie kawy? zmiany temp w pomieszczeniu? pogoda, cisnienie, potrawy, stres, samopoczucie, seks..... etc. to wszystko zapisuj sobie codziennie bo to wszystko ma znaczenie chwilowe skoki (jednodniowe) nie znacza z reguly wiele wiecej niz reakcje na takie wlasnie zdarzenia z reguly zapisuj a po zakonczeniu cyklu napiszesz to tu i bedzie wiadomo o czym podyskutowac nie sadze tez, zeby bylo sie czym przejmowac :-)

Gość K_A_S_I_A_
Dziękuję za wszystkie dobre rady i na wszystko będę zwracała uwagę, co mgło mieć wpływ na wysokość temp. W czwartek mam wizytę i ginekologa i wezmę ze sobą wszystkie moje zapiski. Zobaczymy co powie. Jeszcze raz naprawdę bardzo dziękuję 🌼

Kasiu - polecam Ci program do wpisywania temperatury i wszystkich okolicznosci, i interpretacji cyklow- http://www.fertilityfriend.com/ on jest po angielsku ale tutaj jest ewentualna instrukcja http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=13&s_id=1&ss_id=3 Ten program pomoze Ci zinterpretowac i dzien owulacji i to czy Twoje temperatury sa prawidlowe, czy wahania mieszcza sie w granicach normy - wskaze Ci kiedy najprawdopodobniej masz dni plodne i przede wszystkim pokaze jakie czynniki moga powodowac zmiany temperatury. Pierwszy miesiac korzystania jest calkowicie za darmo, a potem albo wykupuje sie pelna wersje, albo korzysta z wersji ograniczonej, ale moim zdaniem calkowicie wystarczajacej do obserwacji cyklu. Oczywiscie jesli masz bedziesz miala jakies watpliwosci to pisz - pewnie cos doradzimy:)

Gość K_A_S_I_A_
Doris 26 - Bardzo dziękuję. Na pewno skorzystam 🌼