Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __edyta__

ciąza

Polecane posty

Gość __edyta__

czy to mozliwe ze jestem w ciazy i mimo to mialam okres???..zastanawiam sie bo od okolo 2 tygodni mam bole brzucha zadnych innych objawow...czy to moze byz ciaza??? dziewczyny wiecie cos na ten temat ??

Gość ŻRÓB test
nie jesteśmy twoją macicą

Musisz miec jakies powody, skoro podejrzewasz, ze jestes w ciazy. Nie stosowalas zadnego zabezpieczenia przy stosunku? Ale ten okres wystapil normalnie? W sensie po tylu dniach, ilu zwykle dostajesz? A moze bierzesz tabletki antykoncepcyjne? Napisz cos dokladniej, bo to wazne. Wydaje mi sie jednak, ze to nie jest zadna ciaza, a bol brzucha, ktory Ci towarzyszy jest wynikiem nerwow. A okres? Wyglada normalnie? Czy masz skrzepy? Czy czysta krew leci? Pozdrawiam

Gość __edyta__
wszystko jest spoko okres wystapail normalnie, jesli chodzi o zabezpieczenie to prezerwatywa:/...zastanawiam sie nad ciaza bo kolezanka byla w ciazy mimo iz przez 3 miesiace od zaplodnienia miala okres i zadnych innych objawow...a u mnie sa bole w brzuchu :(

Ale ten okres jest normalny? Masz skrzepy? Jesli tak, to wydaje mi sie, ze nie masz sie co martwic. Wszystkie objawy, to pewnie z nerowow. A moze idz do ginekologa? Sama siebie uspokoisz? Ile masz latek? Moze bierz tabletki?

Gość ossochosi
a o co chodzi z tymi skrzepami? bo nie zrozumialam, czy jesli faktycznie pojawia się okres mimo ciąży, to ze skrzepami czy bez?

Gość pati27
przeciez bole brzucha niekoniecznie oznaczaja ze jestes w ciazy, kiedy ja zaszlam w ciaze nie bolal mnie wogole brzuch, ale moze masz jakies inne objawy np. mdlosci, albo czesciej oddajesz mocz, najlepiej zrob sobie test ciazowy :) pozdrawiam

mam pytanie kochalam sie z moim chlopakiem w pierwszym dniu okresu i wytrysk byl do srodka czy mozliwe ze moge zajsc w ciaze.

Gość niea poza tym
moja kolezanka jest w ciazy mimo,ze dostala jeden okres normalnie

ale ja kochalam sie w czasie okresu w pierwszym dniu krwawienia ten okres jeszcze trwa czy moglo dojsc do zaplodnienia.

Gość do opdo
okres moze wystepowac do 4 miesiaca podczas okresu rowniez mozna zajsc w ciazke

No więc wszystko zależy od tego jaki miałaś okres? Jeżeli wystąpiło słabe krwawienie( mniej nasilone niż zwykle)- to powinnaś wiedzieć, to oczywiście może być prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży. Można być w ciąży i można dostać okres, ale zazwyczaj są to plamienia.Objawy przede wszystkim u mnie co zaobserwowałam na początku, to strasznie boloce piersi( potarcie brodawki sprawiało ból, pieczenie). I bardzo wcześnie jak byłam ok4-6 tygodni w ciąży po naciśnięciu piersi wydobył się bezbarwny (może leciutko żółtawy?) płyn. To była moja pewność. Faktycznie ja miałam bóle brzucha. a jeżeli chodzi o mdłości, czy częste oddawanie moczu to już trochę później. Zwłaszcza dotyczy to częstszego oddawania moczu, gdy macica znacznie się powiększa i uciska , ale nie w 1 czy 2-gim m-cu.

no wiec wczoraj dostalam okres i wieczorem sie kochalam wytrysk byl do srodka organizmu teraz okres trwa nadal czy moge zajsc w ciaze.

Gość do opdo
przeciez juz ci odpisalam ze podczas okresu rowniez mozna zajsc w ciaze

Raczej nie moglas zajsc w ciaze podczas okresu. Krew, to dodatkowa, bardzo wieeeeeelka przeszkoda. Serio. Moim zdaniem nie masz czym sie martwic. Ja bym sie nie przejmowala wcale:) Pozdrawiam:)

Gość do opdo
linkapau -> witam imienniczke sadze ze jednak mogl;a...:)

że się wtrącę...wytłumaczcie mi jak można zajść w ciążę w czasie okresu...? Z tego co mi wiadomo, do zapłodnienia oprócz szalejącego plemnika, potrzebne jest również dojrzałe jajo -zapłodnienie jest możliwe w trakcie owulacji i o ile jestem się w stanie zgodzić, że u różnych kobiet owoluacja może występować w różnym okresie cyklu, a nawet może występować wielokrotnie to o tyle nie jestem w stanie wyobrazić sobie przypadku zajścia w ciążę w czasie okresu, kiedy cała macica się marszczy i złuszcza i wszystko zostaje wydalone z orgaznizmu...Więc jak to jest? Pozdrawiam:)

Ciaza w czasie okresu jest teoretycznie mozliwa. Ale nie wiem, plemniki musialyby byc chyba z turbodopalaczem, a kobieta musialaby miec owlucaje chyba co dwa dni, zeby akurat trafilo na dzien okresu. Poza tym, jak pisala kolezanka wyzej, plemnik nie przebije sie do jajowodu przez zluszczajaca sie macice, ktora sie kurczy, z tendencja do wydalania na zewnatrz, niz do \"pobierania\". Poza tym krew to bardzo niesprzyjajace srodowisko dla plemnikow. Nie przezyja po prostu. Pod koniec okresu, to moze jeszcze bym sie zastanowila. Ale na pocztaku, w pierwszy dzien... Nie, na 100% nie:)Tak wiec uogolniajac - dla mnie nie jest to mozliwe w praktyce, nie przejmowalabym sie stosunkiem bez zabezpieczenia w czasie okresu. Pozdrawiam Pauline :)

dzieki wam dziewczyny szczerze wam powiem ze z tego co wiem t nie moliwe zajsc w ciaze w czasie okresu ale pytam bo slyszalam o przypadkach kiedy dziewczyny zachodzily a ja sie nie marwie bo nawet bede szczesliwa jak bede w ciazy pytam bo wogole dziwnie sie czuje od kilku tygodni okres dostaje normalnie ale kocham sie bez zabezpieczenia a mam dziwne objawy slabosci muli mnie czesto i jestem taka jakas nie do zyccia szybko sie mecze i zle spie w nocy czesto sikam niewiem moze to dlatego ze bardzo chce byc w ciazy a cos nie wychodzi pozdrawiam was jak bedziecie mialy jakies uwagi to z checia poczytam pozdrawiam!!!

MOZNA BYC W CIAZY I MIEC OKRES, TAK SIE ZDARZA W 2-3 PIERWSZYCH MIESIACACH-LEC PO TEST

Gość dopodpo
jesli chesz byc w ciazy to poprostu o tym nie mysl przerabialo to mnostwo moich znjaomych dopiero kiedy po usilnych staraniach 'rezygnowaly' wtedy nagle okazywalo sie ze sa mamusiami takze wrzucic na looz i juz :)

wiecie co mozna zrobic badanie moczu ono podobno jest wiarygodniejsze tak slyszalam tylko nie wiem co tam ma byc wtedu wyrozniajce sie. bola mnie jajniki ja jakas chyba odmienna jestem nigdy mnie tak nie bolaly nigdy w czasie okresu mnie nie mdlilo ja juz sama nie wiem moze to zbieg okolicznosci dobrze ze jest z kim o tym pogadac i ze wy dziewczyny wiecie cos na ten temat zawsze to inaczej jak pomimo swoich wiadomosci poczyta sie jescze inne i dowie czegos ciekawszego.

dziewczyny o co chodzi z tymi skrzepami ja ich nie mam w czasie okresu mam taka leista krew czasami blada czerona jakas dizewczyna wczesniej pisala o skrzepach powinny byc czy nie ???? z teo co wiemto jesli skrzepy sa to nie jest dobrze ale z powodow zdrowtnych a co ne moga miec wspolnego z ciaza???

Gość gryter
podczas okresu jest sie przeciez nieplodnym!!!!niby jak kom.jajowa moglaby zostac zaplodniona skoro jest wydalana i na dodatek z martwym naskorkiem!! ludize co wy piszecie

No właśnie też mnie to zastanawia...ale może jest jakiś myk o którym nie wiem...?