Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszylam sie co to

OKRES- help, dziwne skrzepy

Polecane posty

pamietam ze raz mialam tylko cos takiego ale to byloi dawno temu, a wczoraj mialam trzeci dzien okresu i jakies takie dwa skrzepy dosc duze, jak paznokiec, takie tarde ale miesisne, dalo sie to po ptostu rozgniesc, ale bylo troszke jasniejsze niz kres, jakby kawalek ciala, ale dalo sie rozgniesc, mozliwe ze to skrzepnieta kres?? dziewczyny ratujcie mialyscie tak kiedys??!! mialam niedawno robione usg wewnetrzne i bylo wszystko dobrze :(

Gość rararar566
moja kolezanka tez tak raz miala, nawet większe ale nie matrw sie poszla do ginekologa i okazało się ze jest wszytko w porządku chociaz nie wiadomo czy to to samo co ty masz... nie wiem ale nie martw sie na zapas

mam nadzieje ze to nic takiego, no bo nie sadze zeby mi wypadl kawalek ciala ;) moze to krew i zluszczona sluzowka , mialyscie tak kiedys???:(

Spoko! to nic powaznego mnie zdaza sie to czesto bylam z tym u lekarza i mnie uspokoil :] tez z poczatku sie balam

uf dzieki troche mnie uspokoilyscie, bo to naprawde bylo taki wlokniste i jasniejsze, wygladalo jak kawalek ciala :( no ale dalo sie rozgniesc, to chyba faktyczne skrzep krwi ze sluzowka ale sie przestraszylam wczoraj nie na zarty :(

Gość ja to mialam
a ja podczas ostatniej miesiaczki to myslalam, ze sie wykrwawie!!! ja to dopiero skrzepy mialam!!! trzy razy mi wylecialy takie wielkie, ze az mi sie slabo robilo a przy tym mialam silne krwawienie. to bylo wlasnie w 3 dniu okrsu. Boze, az panika mnie ogarnela- a bylam wlasnie w pracy. moje byly o wiele, wiele wieksze od "paznokcia"- takie galaretowate-fuuuj! bylam u lekarza ale to podobno nic takiego, chociaz pewna nie jestem bo wlasnie jestem w trakcie wykonywania badan. mam nadziej ze bedzie ok.

jak Cie nie boli brzuch i nie masz innych objawow to daj sobie z tym spokoj jestem przekonana ze to kawalek błony ale jakby mialo cie to uspokoic to idz jeszcze na wszelki wypadek do lekarza ale ja bym siedziala w domku :]

Gość to nie są żadne skrzepy
tylko po prostu większe fragmenty złuszczającej się , rozpulchnionej śluzówki macicy

hmm...no brzuch mnie zawsze boli jak mam okres w 2 i 3 dzien, ale tym razem bolal mnie bardzo malo, za to poprzednim razem baaaaaardzo, wiec jak widac nie ma reguly...lekarz mnie badal doslownie 2 tyg. temu, kurcze chyba nie ma sansu znow isc?? robil mi bardzo dokladne usg

i dlatego to bylo jasniejsze niz krew?? troche sie uspokoilam, bo naprawde sie wczoraj przejelam...

Gość ja to mialam
ja tez mialam jasniejsz niz krew-takie rozowe bardziej. Lekarz powiedzial, ze to mozna na stres "zgonic" albo na przeziebienie ale mi w tym czasie nic nie bylo...

Gość no bo juz nie wyrabiam
kobiety ten OKRES to złuszczajaca się błona śluzowa macicy, więc wiekszy kawałek ma prawo się oderwac, moze byscie się w końcu dowiedziały co tak naprawdę spotyka was co miesiac, pouczcie się troche o anatomii własnego ciala

ooo...jesli na stres to by sie zgadzalo ;)....ja wiem ze w czasie okresu zluszcza sie sluzowka, tylko nie wiedzialam ze to tak moze wygladac

nie ma sensu iść dp lekarza, poczytaj o menstruacji a wszystko ci sie rozjaśni, przecież w czasie okresu nie leci ci po prostu krew tylko złuszcza się cała , rozpulchniona wczesniej i przekrwiona błona śluzowa, która przygotowuje się w ten sposób na zagnieżdżenie się zarodka, skoro nie doszło do zapłodnienia to jest niepotrzebna i złuszcza się - czasami właśnie od razu większymi kawałkami - to ta czerwona, gąbczasta galareta. Wszystko jest ok.

Gość ja to mialam
sama nie wiem... jakos nie chce mi sie wierzyc, ze od stresu takie cos moze sie zrobic. No ja tez wlasnie wiem, ze sie sluzowka zluszcza ale zeby az tak???? to mi tez wygladalo na kawalek ciala-bleee

ludzie... kawałek ciała - można to i tak nazwać - myślisz, że błona śluzowa to lotne ciało astralne czy co?

Gość ja to mialam
chyba mnie nie rozumiesz. tym razem nie mialam czerwonych, malych skrzepow, tylko bardziej rozzowe byly i wielkosci, hmm... orzecha laskowego. I nie pisz mi prosze, ze nie ma sensu isc do lekarza- ja ty nie chcesz to nie chodz ale innym takich rad nie udzielaj!!!

po prostu nigdy tak nie mialam i sie przestraszylam, a moze mialam tylko mniejsze i nawet nie zauwazylam :) no wlasnie to mnie przestraszylo ze to jak kawalek ciala wygladalo

a ja mialam taka niezbyt duze, no tak jak mowie moze wielkosci paznokcia

Gość ja to mialam
przeprasz, wielkosci orzecha wloskiego-sorry za tak obrazowe opisy ale nie bardzo wiem do czego to porownac

i u Ciebie to tez jest jasniejsze niz krew, no takie jakby wlasnie cialo??

Gość ja to mialam
no wlasnie takie. dodam, ze w tym czasie nie mailam silnych skurczy

Gość a w ciąży nie byłas
?

Gość ja to mialam
kto?? ja???

jak chcesz to sobie idz do tego lekarza, zapłac 50 zł za wizytę i dowiesz się tego co ci piszemy ale jak się bardzo tym martwisz to moze po prostu zadzwoń do lekarza on zadecyduje, lub objasni

a to ma byc objaw ciazy?? mam normalny okres wiec chyba niemozliwe, zreszta raczej nie mialam od czego w ta ciaze zajsc no chyba ze od palca :P

Gość ja to mialam
no to jak nie wyrabiasz to nie pisz!!!! nikt cie nie zmusza przeciez!!! wlasnie bylam u lekarza i zaplacilam 45 zl i jak bedzie taka potrzeba to i 500 zaplace!!!

ja to mialam, ale lekarz powiedzial ze wszystko ok?

Gość ja to mialam
przestraszylam sie co to ----> no w sumie to doslownie nic takiego nie powiedzial. teraz mam jaks infekcje i najpierw kazal mi to wyleczyc i przyjsc ponownie, wtedy pewnie sie wiecej wyjasni. Wczoraj wlasnie okres dostalam i jestem ciekawa czy wszystko bedzie ok

no cóz myslałam, ze ktoś potrzebuje objasnienia problemu, a właściwie braku problemu, a nie że chodzi o uzalanie się nad tematem wydzielin cipki:O sama napisałas, ze lekarz problemu nie widzi, a ze masz tam jakieś inne choróbska to inna sprawa