Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mexi

Młody wygląd - mam tego dość!!!!

Polecane posty

Mam 23 lata a wyglądam w najlepszym wypadku na 17. Jestem szczupła, niezbyt wysoka i ciągle mam jakieś niespodzianki na twarzy. To sprawia, że nieznajomi dają mi przeważnie mniej niż 18 lat. Mam tego DOOOOOŚĆ! Nawet jak się ubiorę jakoś tak bardziej dorośle i pomaluję, to i tak wyglądam jak nastolatka. Oczywiście w sklepach itp. zawsze proszą mnie o dowód, jak chcę kupić np. alkohol. Strasznie mnie to wkurza i nie pociesza mnie fakt, że w wieku 40 lat będę wyglądać na 30. Dla mnie liczy się tu i teraz. Gdziekolwiek nie pójdę np. na rozmowę o pracę, to zawsze pytają mnie jakie mam wykształcenie, bo myślą, że ja z gimnazjum :-). Niedługo zaczynam praktyki w szkole i w ogóle sobie tego nie wyobrażam, bo wyglądam jak rówieśniczka tych uczniów a nie jak \"pani nauczycielka\". A ja do ch.... kończę studia. Takich przykładów mam mnóstwo. I mnie to dobija. Czy ktoś ma podobne doświadczenia???? Co robić? HELP!!!

Gość pozdrawiam
ja sie tym nie przejmuje

Gość pozdrawiam
ja sie tym nie przejmuje

Gość pozdrawiam
ja sie tym nie przejmuje

Gość pozdrawiam
ja sie tym nie przejmuje

Hehe, przypomniały mi się moje pierwsze praktyki w szkole (jestem nauczycielką z wykształcenia). Wybrałam na miejsce praktyk podstawówkę, którą sama skończyłam i na \"dzień dobry\" dostałam ochrzntus za to, że wchodzę do szkoły drzwiami, którymi wchodzą tylko nauczyciele. Woźna była bardzo zmieszana i przepraszała mnie za to mówiąc: \"...bo pani taka jakaś młoda i jak ta młodzież wygląda\":D:D:D Przyznaję jednak, że w tym zawodzie lepiej jest wyglądać dojrzalej...

Jasne, że są gorsze problemy, niż młody wygląd, ale ja chcę w końcu wyglądać na swój wiek!!!!!!!!!

Gość sexiii-21
ale masz problem

Do Zuzannamaria: śmieszne to co napisałaś :-) Tzn że jak byłaś na praktykach, czyli powiedzmy miałaś 21-22 lata, to woźna wzięła Cię za uczennicę i to podstawówki (czyli jakieś 12 lat)? ;-) SZOOOOOkkk!!!!!! Ale u mnie w cale nie lepiej. Dlatego ja chcę tylko zrobić praktykę, a na pewno nie chcę uczyć na stałę. No bo jak taki nauczyciel może mieć autorytet, jak wygląda młodziej niż uczniowie?

Gość sexiii-21
ważne co masz w głowie a nie jak wyglądasz!każdy ma jakies metykamenty,nie przesadzaj tak może w wieku 30lat bedziesz wygladala z jakiegos powodu na 50-ciesz sie poki mozesz ;)

No wiem wiem, że liczy się to, co w głowie, ale powiedz sama, czy chciałabyś wyglądać na 15 lat? (bo domyślam się, że masz21?)

Gość pochwalcie sie
wtedy ,kiedy będziecie miały 40-50 lat a wezmą was za uczennice bo na razie nie widzę problemu raczej odczytuję kokieterię

Gość a ja jestem facetem
i kończę studia - a często ludzie myślą że jestem niepełnoletni :( Nie jestem szczególnie niski, golę się od 9 lat.....

Gość sexiii21
chyba troche przesadzasz z tym wiekiem ;)moze wyglądasz troche młodzien ale nie wierze,ze zaraz na 16lat :P pozdrawiam

Gość do sexiii-21
nie metykamenty a MANKAMENTY!!!!!!!!!!!!!!!!!

mexi ja tak bardzoe sie nie przejmuje i smiac mi sie chce z tych malolat i zal mi sie ich robi ze w wieku 15-18lat robia sie na 30stki:D

ja mam 25 lat i podobną sytuacje. kiedyś poszłam do biblioteki a pani powiedziała mi ze oddział dla dzieci jest piętro niżej:)

Gość xapi
witam, też mam podonie :) mam 29 lat a ludzie dają mi najwyżej 20!! uczę w szkole - kiedyś była jakaś wizytacja czy coś w tym guście, siedzę sobie w pokoju nauczycielskim a pan wizytator pyta "czegoty tu DZIECKO możesz uczyć?? " ja mam na to jedną radę - nie przejmuję się i odbieram to jako komplement :D

ja mam prawie 30 a wygladam gora na 25 to max, gdy mialam 25 to chcieli ode mnie dowod, bo mowili ze wpuszczaja od 18 lat:) ale nie jest tak zle, jedyny minus to taki ze zawsze poznaje mlodszych facetow:o

Gość znam laske
co ma 25 a wygląda na 15-16. powaga. jak jedzie minibusem to zawsze jej liczą jak za dziecko- połowę stawki.

Gość sexiii21
przeważnie każda niska osoba wygląda młodo ;) a grubaski starzej ;) mi dają często 19lat ;)

Gość xapi
nie zgadzam się, że tylko niskie osoby wyglądają młodziej - ja mam 170 cm. Jestem szczupła i mam bardzo krótkie włosy - może dlatego... a co do facetów - mój mąż jest faktycznie młodszy ode mnie, ale wygląda oczywiście na starszego :D

No skoro mam 23 a ludzie nie wierzą, że jestem pełnoletnia, to widocznie wyglądam wg nich na 16-17 lat. Niestety!!!! Do chłopaka, który kończy studia: niestety wiem, co czujesz, bo ja też kończę studia. Gdy chciałam zrobić zdjęcie do dyplomu, to fotograf pytał, ale do jakiego, maturalnego? ;-) Dobre sobie

O to tak jak ja :) Daja mi z 16 lat..jak sie ubiore na sportowo to 14 :) ale ja sie tym nie przejmuje! Wiecie ile przez to pozyskalam nowych znajomych? Zawsze jak mnie prosza o dowod..np.jak chce kupic % albo fajki, to mówia..ale pani wyglada na taka mlodziutka..albo cuś..a ja wtedy podchodze do tego z uśmiechem i żartobliwie odpowiadam..czasami mila rozmowa sie zaczyna..:) Ja uważam to za swój plus :) Aha..jestem jeszcze niskiego wzrostu..ale to tez plus..zawsze wszedzie sie wepchne :D

mam podobnie mam 23lata wyglądam młodziej no i co za tym idzie mam młodszego chłopaka, który tez wygląda starzej :P daja mu 25lat:Pale..im młodszy tym słodszy:P:P:Ppozdrawiam!

Gość mam tak samo jak ty...
ja mam 26 lat prawie i mam to samo. Wkurza mnie najbardziej to, ze dosc czesto zdarza mi sie, ze ktos zwraca sie do mnie per "ty" - za jakas gowniare mnie biora po prostu... Mam tylko nadzieje, ze w wieku 40-50 lat wciaz bede wygladac na mlodsza...

No mnie to denerwuje jak nie wiem. Niedawno leżałam w szpitalu, to oczywiście wszyskie baby się dziwiły, czemu takie dziecko lezy tu, a nie na oddziale dziecinnym. Mam też kolegę, który właśnie skończył studia, a wygląda na gimnazjum. On na takie teksty np. proszę o dowód odpowiada: ale kogo, mój czy syna ;-) No i też mnie denerwuje, że biorą mnie za gówniarę.