Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koranelia

przesunięcie miesiączki

Polecane posty

Gość koranelia

dopiero od 2 miesięcy biorę regulon, niedługo niespodziewanie wyjeżdzam. Chciałam zapytac czy mogę wziąc kolejne opakowanie bez 7 dniowej przerwy żeby nie wystapiła miesiączka bo zepsuje mi cały wyjazd. Nie zdąże już iść do lekarza żeby zapytać bo jest na zwolnieniu a ja za tydzień jade. Może któras z was tak zrobiła?

niby można, ale nie jest to do końca pewne... ja np. nie chcialam mieć okresu i wzięlam 2 opakowania novynette bez 7 dniowej przerwy i... cały miesiąc mam paskudne plamienie, jestem rozdrażniona i boli mnie głowa :/ natomiast jakieś pół roku temu nie zrobilam przerwy przy diane 35 i nie było żadnego plamienia ani innych skutków ubocznych. tak wiec chyba zalezy to od organizmu i tabsów. a lekarz mi powiedział, że przy dianie dlatego nie mialam plamień bo te tabsy mają wiecej hormonów.

Gość koranelia
ja nie mam doświadczenia, nie brałam wcześniej żadnych hormonów, ale z tego co piszesz to mogę sobie narobić tylko problemów :9

regulon ma taki sam skład jak novynette (Desogestrelum + Ethinylestradiolum) czyli jest pigułką III generacji (a wiec ma mniej hormonów). w takich tabsach plamienie jest bardziej prawdopodobne.

Gość solnyszko
Biorąc cilest zaczęłam od razu 2 opakowanie, ale tylko 4 tabletki, bo tyle potrzebowałam by przesunąć krwawienie, później zrobiłam 7-dniową przerwę, czyli: 21+4 i przerwa a potem już normalnie. Podobny manewr zastosowałam przy microgynon, tez dodatkowe 4 czy 5 tabsów. Jedno, co jest najważniejsze w przesuwaniu okresu, to nigdy nie można skrócić opakowania, zawsze działa zasada 21+

Gość koranelia
dzięki dziewczyny :)

Gość miniQ
witam, mam pytanie, otoz mam 17 lat i 1 czerwca wyjezdzam na wycieczkę objazdową po Szkocji ktora ma trwac 10 dni.... Zapisalam sie wczesniej, zaplacilam a tu dowiaduję się iz przez cale 7 DNI podczas wycieczki bede miala okres... okres mam CAAALE 7 dni przy tym towarzysza mi wszelkie okropne dolegliwosci.... Chcialam sie dowiedziec co mogę zrobic by opoznic okres W MOIM WIEKU?

Gość miniQ
up ?? ??

Gość miniQ
up :(

Gość egzamin...
Mam 16 lat, nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych itp. , może jest jakiś inny sposób na przesunięcie miesiączki? Za nie cały miesiąc będę miała egzaminy no i kurczę na te dni wypada mi pierwszy dzień okresu. Źle znoszę te pierwsze 3 dni krwawienia.. Boję się, bo nie chcę zawalić egzaminów.. stres mi się jeszcze bardziej przez to zwiększa.. Już nie wiem co zrobić.. ;(

Gość egzamin...
ponawiam wątek