Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia 24

ile wam przybyło w talii???

Polecane posty

Gość mamusia 24

Czesc! jestem w 17tc i przybyło mi okolo 6 cm, a waga okolo 1,5 kg. Nadmienie ze należe do bardzo szczupłych osób. Jak jest u was? pozdrawiam

nigdy nie mierzyłam sobie tali.Ale pamiętam że keidy byłam w 17 tygodniu to więcej przytyłam niż Ty

Gość agula32
Ja zaczęłam przybierać na wadze od 6 miesiąca.

Gość mamusia 24
wiadomo ze tycie i rośnięcie brzuszka różnie wygląda u kobiet, ale zaczęłam się martwić moją wagą. Jednak wyczytałam w internecie jaki jest idealny przyrost wagi i o dziwo u mnie sie to raczej pokrywa. Niby miedzy 13 a 15 tygodniem powinno sie przytyc 750 gram, a od 16 do 18 co tydzien 300 gram, więc narazie tyję "wzorcowo" - przy moich 43,7 kg . Ale byłam ciekawa jak to jest z rośnięciem brzuszka, bo w ubraniach raczej po mnie nie widać ciąży :/. pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Ja jestem dopiero w 19 tygodniu i przybylo mi 20 cm w obwodzie brzucha!!! A na wadze 3 kg. Też jestem szczupła i wyglądam dziwacznie z chudymi nogami, biodrami i wielkim brzuchem :(

Gość mamusia 24
Anik77! chociaż możesz być dumną kobitką z brzuszkiem! u mnie go widać dopiero po zdjęciu spodni hihi. chociaż najbliżsi widzą różnicę, zawsze byłam chuderlakiem z wagą 42 kg. ale marzy mi się piękny brzusio :) A co do twoich cm, to moze taka twoja uroda, ze teraz sporo przybyło a potem będzie wolniej przybywać. pozdrawiam

Dzięki za miłe słowa, ale raczej nie łudzę się, że potem będzie mniej przybywać. W pierwszej ciąży miałam tak wielki brzuch, że w ostatnim miesiącu nie mieściłam się nawet w ciuchy ciążowe! ale przytyłam tylko 12 kg, to nie tak dużo. Taka już chyba moja budowa. To niestety ma minusy - po pierwsze ogromnie boli kręgosłup, po drugie skóra na brzuchu z trudem to wytrzymuje. Ale przynajmniej ludzie od razu widzą, że jestem w ciąży :)

Gość mamusia 24
a jaka część kręgosłupa Cię boli? Bo ja czasami odczuwam ból w okolicach lędźwiowych po prawej stronie przy początku pupy. Boli bardziej jak leże na plecach i chce podnieść nogę :/

Mnie boli właśnie dolna część kregosłupa, szczególnie gdy dluższą chwilę stoję lub idę. Pomaga ułożenie się na fotelu z poduszką pod plecami i z nogami nieco uniesionymi. Ale to tylko pomoc doraźna niestety. trzeba to przeżyć dla dzidziusia :)

Gość mamusia 24
jasne, czegos się nie zrobi dla tego lokatora w brzuszku, co mieszka bez meldunku ;)

Gość ufia
hej ja jestem na przelomie 16/17 tygodnia i przytylam 5 kilo. czy to duzo?? mnie sie wydaje ze nie bo pewnie polowa tej wagi to moj biust ktory zwiekszyl sie o 2 rozm/ prosze napiszcie

Jestem w 9 tc, w tali 6 cm i ok 2,5 kg :) Brzuszek jest zaokrąglony i widoczny. Jestem osobą szczupła, :)

Si25 ja tez jestem w 9tc i mi przybyło też ok.2kg , brzuszek zaokrąglony, w tali niestety niewiem...ale moja budowa..hmmm... jestem ni szczupła mi grubasek...168cm i waga przed 62kg... chyba nie jest tak żle..hmmm...jak myślicie ?? ;-)

Gość ufliczek
9 tydzień i ponad 2 kg? nieźle nie chciałabym was widzieć w 20 tyg. a co dopiero pod koniec ja jestem w 21 tyg. schudłam od początku ciąży 2,5 kg i waga stoi, lekarz powiedział że to całkiem normalnie i prawidłowo.

Gość ufliczek
62 kg przy 168 wzrostu? ups, nie chciałabym cię widzieć

Gość Klałd
Kilka dni przed porodem mój brzuch miał obwód 110cm, waga +25 :] Teraz Johny ma 7 miesięcy, a ja waże 56kg. Przed ciążą ważyłam 52.

moj brzuch w najszerszym miejscu przed porodem ok 103-105 cm przybylo mi 20 kg

Gość ufia
czesc dziewczyny jestem juz koniec piatego miesiaca i przytylam tylko 6 kg. moim zdaniem to nie duzo tym bardziej ze moja dzidzia wedlug jej wielkosci jestem 2 tyg do przodu.

a ja przytylam niecale 12kg za to w talii z mojego 75-77 zrobilo sie .... 117, chyba wszystko mi poszlo w brzuch bo jest mega wielki, dodam ze 8cm to mi przybylo w obwodzie w ciagu 1 tygodnia a akurat wtedy nawet 1kg nie przytylam, po prostu wszystko zalezy od ulozenia dziecka